Senior Informatieanalist | Amsterdam

Functie omschrijving

Bedrijfsonderdeel
 
Commercie en Ontwikkeling heeft als doel:
De reiziger helpen de reis naar de hand te zetten met een drempelloze én persoonlijke reisbeleving door samen met partners een deur-tot-deur mobiliteitsaanbod te creëren en waardevolle service te bieden.
 
Afdeling
 
Bedrijfsonderdeel NS International maakt onderdeel uit van NS Groep en richt zich op de complete dienstverlening rondom internationale treinreizen. NS International biedt de klant snelheid en gemak bij het boeken van tickets, de reis naar en van het station, het verblijf op het station en in de trein. NS International maakt deel uit van Railteam, een samenwerking tussen Europa’s belangrijkste hogesnelheidsondernemingen. Railteam sluit de Europese hogesnelheidslijnen naadloos op elkaar aan. NS International werkt intensief samen met de Belgische Spoorwegmaatschappij (NMBS) in BeNe-verband aan een distributiesysteem waarin alle commerciële en financiële transacties worden vastgelegd. Afdeling De afdeling IT International werkt voor NS International en biedt ondersteuning bij vrijwel alle IT-vraagstukken, voor de afdelingen Marketing, Commercie, Financiën en Operations en voor BeNe. 
Het IT landschap heeft vele interfaces naar verschillende organisaties en systemen in verschillende landen. NS International staat aan de vooravond van een grote verandering in het systeemlandschap, waarbij de ICT-systemen voor primaire verkoopprocessen worden herzien.
IT International heeft circa 40 medewerkers, die in verschillende multidisciplinaire scrumteams intensief samenwerken met de productowners van de verschillende business afdelingen. De teams kennen veelal de volgende rollen: Productowner, Scrummaster, Informatieanalist, Engineer, Testanalist/Tester, Functioneel applicatiebeheerder.

Doel van de functie 

Wij zoeken een senior Informatieanalist die in staat is om top down de verkoopprocessen tot in detail te analyseren en zoveel mogelijk te standaardiseren, passend binnen de beoogde architectuur en bestaande oplossingen. De Informatieanalist neemt het voortouw in de afstemming met de gebruikers, analyses en specificaties, werkt nauw samen met collega Informatieanalisten en neemt hen mee in het veranderproces.
 
NS International implementeert onderdelen van het SAFe framework en zal steeds meer werken op basis van Program Increments. Hierin vindt ook afstemming naar andere organisatieonderdelen binnen NS en externe partijen plaats, waarbij NS International de rol van regiehouder heeft.
Binnen deze context moet je je weg zien te vinden in de samenwerking met business en IT-collega’s, die ook hier hun prioriteiten hebben liggen.
 
Verantwoordelijkheden 
 
De Informatieanalist is verantwoordelijk voor

 • Het analyseren en beschrijven van de bedrijfsprocessen voor de bemenste verkoop.
 • Het uitwerken van de bedrijfsprocessen in epics, features en user stories, op basis van story mapping, als basis voor planningen en voortgangsmetingen.
 • Het vastleggen van de specificaties in de vorm van user story’s en use cases, zodat de ontwikkelaars en testers de gevraagde functionaliteit kunnen bouwen en testen. Samen met de Product Owner en je teamleden zorg je ervoor dat de business, PI- en sprintdoelstellingen worden gerealiseerd.
 • Het inhoudelijk ondersteunen van de realisatieteams door deelname aan de teams en de ceremonies conform scrum methodiek.
 • Het bewaken van de beoogde eindsituatie binnen de kaders van de architectuur en gekozen oplossingen.
 • Begeleiden van Informatieanalisten van andere teams om de projectdoelstellingen te behalen.
 • Scherp houden van de scope bij de product owner en de teamleden.
 • Ondersteunen van interactie design bij uitwerken van de business wensen in realiseerbare oplossingen. 

Functie eisen

Opleiding, Kennis en Werkervaring

 • Afgeronde HBO opleiding
 • 3 jaar of meer ervaring in Informatie analyse in complexe omgevingen
 • Procesmodellering en gegevensanalyse
 • Opzetten van structuur op basis van storymapping
 • Functioneel ontwerp en requirement engineering
 • Brede IT-kennis (je verstaat andere disciplines, zoals architectuur en technologische oplossing)
 • Certified scrum master of product owner
 • Aantoonbare kennis van en ervaring in scrum werken als Informatieanalist of Business Analist
 • Kennis van SAFe framework 
   
  Gedrag, Vaardigheden/ Competenties
 • Teamspeler
 • Leergierig, snel complexe stof kunnen oppakken
 • Zelfstandig, trekker van het realisatieproces
 • Drager van veranderingen
 • Overtuigend en zorgend voor acceptatie
 • Helicopterview en sterk analytisch
 • Flexibel en dynamisch, enthousiast 
   
  De kernwaarden van NS zijn proactief, verbindend, vakkundig en gastvrij.
   

Hier ga je werken
NS International biedt de reiziger hogesnelheidsvervoer naar nationale en internationale bestemmingen. Wij streven daarbij naar comfort, snelheid en gemak. NS International biedt duurzame reizen tot in het hart van de stad. Met onze NS International Lounges in Amsterdam, Rotterdam, en Schiphol maken we het reizen met onze treinen extra aantrekkelijk. Daarnaast groeit het aantal bestemmingen in binnen- en buitenland gestaag. Hiervoor werken wij samen met onze nationale en internationale partners aan de verdere ontsluiting van een internationaal spoornet. Als Informatie Analist kom je terecht op onze locatie in Amsterdam. 
 
Werken binnen NS betekent werken in een omgeving waar complexe vraagstukken en processen een belangrijke rol spelen. Een boeiende omgeving met veel ruimte voor je eigen ontwikkeling en eigen initiatief. 

Extra informatie

Standplaats

Amsterdam
Aanvraagnummer
1114
Startdatum:
2017-09-01
Verwachte einddatum
2018-03-01
Aantal uur per week:
36
Uurtarief
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
2017-08-22
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen

Aanvullende informatie

De Selectiegesprekken vinden plaats op 28 en 29 augustus.

CV max 7 pagina’s en in het Nederlands

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen bereikbaar op het nummer: 06-29985899. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het onderstaand aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2017-08-21 07:04:56

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden