Informatie Beveiliging Specialist | Den Haag

Sorry, deze opdracht voor Informatie Beveiliging Specialist is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2023-825
Startdatum:
29-05-2023
Verwachte einddatum:
16-06-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
30-05-2023 08:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Informatie Beveiliging Specialist

Wij zijn voor Logius op zoek naar een Informatie Beveiliging Specialist op basis van 36 uur per week. 

Als Security Officer ben jij van vele markten thuis. Je bent inzetbaar in meerdere teams tegelijk, komt op scrum- en SAFe-events zowel halen als brengen en draagt bij aan de samenhang tussen de Logius collega’s.

Dit doet je vanuit vier hoofdtaken. Risicoanalyse Je plant diverse risicoanalyses in samenspraak met de Product Owners. Je voert de risicoanalyses en herijkingen uit op een aantal diensten van Logius om inzicht te krijgen in de risico’s. Vervolgens denk je mee in het formuleren van de maatregelen, eventuele excepties en controleert en rapporteert over de implementatie. Operationele informatiebeveiliging Bij vragen vanuit de DevSecOps-teams weet jij met jouw expertise snel en adequaat antwoord te geven. Je beoordeelt samen met het team nieuwe Epics / features op impact voor informatiebeveiliging en privacy. Je helpt het team ook met het (verder) implementeren van DevSecOps, bijvoorbeeld door het coachen van een security engineer uit het team.Risico’s beheersen Je helpt de teams en productmanager van de trein risico’s te beheersen. Dit doe je door bondig en begrijpelijk de risico’s te schetsen en welke mogelijke oplossingen er zijn. Je adviseert of en hoe een risico gemitigeerd moet worden. Gevraagd en ongevraagd en met gevoel voor verhoudingen breng jij je advies onder de aandacht. Je stelt als adviseur flexibel en behulpzaam op richting je collega’s en helpt hen vooral de risico’s goed te begrijpen en de juiste maatregelen te nemen.Compliance Je werkt mee aan het uitvoeren van Privacy Impact Analyses en stelt In Control Verklaringen op voor onze opdrachtgever BZK. Je bent op de hoogte van de normenkaders voor jouw deel van de Logius-dienstverlening. Je draagt de verantwoordelijkheid voor de inrichting en onderhoud van het ISMS van de Agile Release Train.

Achtergrond Opdracht:
Nederland digitaliseert; burgers en bedrijven kunnen online steeds vaker 24×7 terecht bij publieke organisaties. Logius zorgt ervoor dat digitale dienstverlening voor publieke dienstverleners beschikbaar is en helpt hen deze zo in te richten dat burgers en bedrijven betrouwbaar en eenvoudig zaken kunnen regelen. Logius verbindt publieke en private organisaties door wensen en eisen om te zetten in betrouwbare oplossingen. Om dit te bereiken wordt het gesprek gevoerd met eindgebruikers, klanten en opdrachtgevers. Samen zorgen wij voor een digitale overheid die werkt voor iedereen. De wensen en eisen van mensen en organisaties veranderen voortdurend, ook ten aanzien van de digitale overheid. Daarom wil Logius diensten ontwikkelen met oog voor de eindgebruiker (burgers en bedrijven) endeze aanbieden op een manier die past bij het tempo van een samenleving die nooit stilstaat.

Dit doet Logius door:

 • Regie te voeren op de samenhang binnen de generieke digitale infrastructuur en besluitvorming daarover, met oog voor de eindgebruikers;
 • Alle publieke organisaties te ondersteunen bij het maken van een heldere afweging over hoe middelen het best ingezet kunnen worden;
 • Het leveren van standaard oplossingen voor de digitale overheid en het bundelen van kennis en expertise op dit gebied voor efficiënte dienstverlening. Publieke organisaties kunnen zich zo maximaal richten op hun kerntaken.

Organisatorische context en cultuur:
Eenvoudig, snel, groen en betrouwbaar zaken regelen tussen overheden, burgers en bedrijven. Met als doel een betere dienstverlening, kosten-besparing en administratieve lastenverlichting. Daar gaat de overheid voor. Logius vervult hierin een centrale en leidende rol met oog voor de samenhang in de infrastructuur van de e-overheid. Logius is de dienst digitale overheid en onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De diensten en standaarden van Logius zijn voor de gehele overheid ontwikkeld. Logius is verantwoordelijk voor het beheer, de doorontwikkeling en de overheidsbrede toepassingen van deze diensten en standaarden.

Eisen en wensen voor de functie Informatie Beveiliging Specialist

Harde eisen:

 • Kennis van en ervaring met ISO 27001 en in het verlengde daarvan de Baseline Informatiebeveiliging Rijk (BIO);
 • CISM, CISA of CISSP gecertificeerd of een Masters opleiding in Cybersecurity;
 • Je hebt aantoonbaar WO werk- en denkniveau, bijvoorbeeld door een afgeronde ICT-studie ( 5 jr);
 • Je hebt ervaring met implementatie en onderhoud van een ISMS in complexe organisaties ( 5 jr);
 • Je hebt ervaring met het uitvoeren van risicoanalyses en het gebruik van risicoanalysemethodieken ( 5 jr).

Wensen:

 • Competenties: Politiek/bestuurlijke sensitiviteit; – Plannen en organiseren; – Analytisch vermogen; – Overtuigingskracht; – Klantgerichtheid.
 • Onderstaande is een pré: – Kennis van en ervaring met de cybersecurityrichtlijnen van de NORA; – Ervaring met werken binnen de rijksoverheid binnen een rijksbrede (interdepartementale) context; – Je hebt ervaring als privacy contactpersoon (Avg/GDPR);
 • Bekend met werken in scrum (agile) teams, Agile/SAFe of een vergelijkbaar framework.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-05-25 12:08:41

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden