Informatie Architect | Groningen

Sorry, deze opdracht voor Informatie Architect is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Groningen
Aanvraagnummer:
A2023-252
Startdatum:
20-03-2023
Verwachte einddatum:
31-07-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
32
Indicatie uurtarief:


€ 87,00


Sluitingsdatum aanvraag:
28-02-2023 08:00
Contactpersoon Quest4:
Remco Blommesteijn
Telefoonnummer:
06-11355233
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Informatie Architect

Wij zijn voor het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) op zoek naar een Informatie Architect op basis van 32 uur per week. 

Voor de afdeling ontwikkeling en beheer van IMG (Instituut Mijnbouwschade Groningen) zijn wij op zoek naar een data architect die meedraait in het architectenteam met als belangrijkste aandachtspunt het datamodel en de datakwaliteit. IMG maakt gebruik van verschillende applicaties voor de afhandeling van haar primaire proces. Op dit moment zijn deze applicaties eigenaar van de verzamelde data en wordt deze geleverd aan een data warehouse. IMG wil meer grip op de structuur en leveringszekerheid aan de aanvraag afhandelprocessen en aan het data warehouse en is daarom van plan om een register in te richten naast deze applicaties. Van de data architect wordt een actieve rol verwacht bij de modellering en implementatie van dit register en de governance daarop.

Achtergrond opdracht:
Er is behoefte aan een collega die onze architecten gaat aanvullen met sparring over de architectuur, helpen bij het opvolgen van verzoeken en afspraken uit die bijeenkomsten en praktisch coördineren van trajecten.

Directe collega’s zijn twee Enterprise Architecten plus een Technisch architect. Context is de Enterprise architectuur van IMG – de twee genoemde Enterprise Architecten zijn bij heel veel trajecten betrokken en geven gevraagd en ongevraagd advies aan collega-architecten, aan vertegenwoordigers van de business en aan technisch-inhoudelijke collega’s, waarbij sprake is van een multidisciplinair veld met ook collega’s van andere bedrijven, zoals ICT partners en ICT toeleveranciers. Er wordt o.a. Agile/Scrum gewerkt. Flexibiliteit, robuustheid en security zijn belangrijke aandachtsgebieden in de architectuur. Een flexibele, zelfstandige en proactieve houding is gewenst.

Organisatie:
Na een halve eeuw gaswinning in Groningen, resulterend in een omvangrijk aantal aardbevingen, is er schade ontstaan aan de huizen en gebouwen van de bewoners, instellingen, organisaties en ondernemers in het gebied.

Het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG; voorheen Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen) is het zelfstandig bestuursorgaan dat schade als gevolg van gaswinning in het Groningerveld en de gasopslag Norg afhandelt. Te denken valt aan de fysieke schade aan woningen en infrastructurele of waterbouwkundige werken, immateriële schade en waardedaling van woningen. Verder is het IMG verantwoordelijk voor het herstel van acuut onveilige situaties ten gevolge van de gaswinning in Groningen of de gasopslag in Norg. Het IMG is gevestigd in Groningen en heeft ruim 400 medewerkers.

Het bestuur van IMG is verantwoordelijk voor de uitvoering van de taken van het IMG en de IMG-organisatie. Het bestuur wordt daarbij ondersteund door het bureau (de uitvoeringsorganisatie). De directie is door het bestuur belast met de dagelijkse leiding van het bureau. Het bestuur wordt bijgestaan door een ambtelijk secretaris. De directie vormt samen met de afdelingsmanagers het MT.

Het MT bestaat thans uit één directeur en vier afdelingsmanagers. De afdelingsmanager Bestuurlijke en Juridische Zaken en Schadeafhandeling is tevens plaatsvervangend Directeur.

Het managementteam bestaat verder ui de afdelingsmanagers Klantcommunicatie en -dienstverlening, Schade expertise en herstel en Regiebureau. Daarnaast is er een afdeling Corporate Communicatie en een afdeling Bedrijfsvoering. Dit managementteam draagt zorg voor de uitvoering van de schadeafhandeling, zodat het IMG in de gelegenheid wordt gesteld om te besluiten over de schade afhandeling

Eisen en wensen voor de functie Informatie Architect

Harde eisen:

  • Datamodellering en data architectuur;
  • Opleiding: WO;
  • Data architectuur en data modellering ( 3 jaar).

Wensen:

  • De kandidaat heeft ervaring in uitvoeringsorganisaties bij de overheid;
  • De kandidaat heeft ervaring in het adviseren en implementeren van data modellen en architectuur;
  • De kandidaat heeft kennis en ervaring met referentiemodellen rondom BAG, Kadaster en BRP;
  • De kandidaat heeft ervaring met datamigraties;
  • Data Modeling, DevOps, DMBOK, Data Warehouse Management, Archimate, TOGAF Data Architect : Het uitwerken van modellen in Sparx Enterprice Architect, businesscases, adviezen en het geven van presentaties en begeleiden business analisten;
  • De bereidheid zijn om 2 dagen per week in Groningen dan wel Assen op locatie te werken.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Eén maal per week extra standplaats Assen. 

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Remco Blommesteijn bereikbaar op het nummer: 06-11355233. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-02-24 10:43:09

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden