Informatie Analist | Utrecht

Sorry, deze opdracht voor Informatie Analist is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Utrecht
Aanvraagnummer:
A2023-1261
Startdatum:
01-12-2023
Verwachte einddatum:
30-11-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
24
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
18-09-2023 09:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Informatie Analist

Wij zijn namens het Ministerie van Defensie op zoek naar een Informatie Analist op basis van 24 uur.

Om het project in goede banen te leiden is behoefte aan een ervaren, IT-gerichte Sr. Informatie Analist die kan ondersteunen bij de technische invulling van o.a. Programma van Eisen (PvE), Technisch Ontwerp, verscheidene beveiligingsvraagstukken en ondersteunende documentatie. Het takenpakket is divers maar zal voornamelijk beroep doen op technisch inzicht en/of affiniteit met de betreffende IT-structuren. Omschrijving:

 • Je structureert, ontsluit, analyseert en rapporteert over de applicatieve gegevensinrichting voor logging en monitoring. Ca. 20 applicaties in gebruik bij de Kmar moeten conform Wpg worden voorzien van logging. Je analyseert de huidige logging per applicatie en je voert een gap analyse uit om te inventariseren welke uitbreidingen nodig zijn om te voldoen aan de Wpg.
 • Je stelt een dataset op (Logging Formaat) met voorbeeld waarden en je zorgt dat dit aansluit op de eisen vanuit de wetgeving enerzijds en de logfiles vanuit de applicaties anderzijds. Het doel is dat de ca. 20 applicaties conform het Logging Formaat op vergelijkbare wijze hun gegevens loggen.
 • Je ondersteunt bij de technische inrichting van een monitoring applicatie (Elastic) inclusief de gegevensuitwisseling met de ca. 20 applicaties om de logging bestanden te monitoren. Aan de hand van nader te bepalen use cases moet mogelijk misbruik gesignaleerd worden.

Achtergrond:
Vanuit wet- en regelgeving zijn verplichtingen aangegeven rondom monitoring en logging op informatiesystemen. In het algemeen dient logging om aan te tonen dat de beveiligingsmaatregelen aanwezig zijn en functioneren (verantwoording). Voor politietaken is protocolleren ervoor om intern en extern toezicht mogelijk te houden op de naleving van de Wpg. Voor het CDS IV project is de focus van de informatie analyse activiteiten op verbeterende inrichting van de informatiesystemen in gebruik bij de KMar die WPG data verwerken. De werkzaamheden richten zich voornamelijk om na te gaan op welke wijze uniforme protocolleringslogging de registratie in het systeem aanvult waardoor de audittrail (“begin-einde”) centraal kan worden vastgesteld en op onrechtmatig gebruik kan worden gemonitord.

Organisatie:
JIVC: JIVC is een professionele IV/ICT-organisatie, die de Defensieonderdelen en andere klanten binnen de overheid faciliteert in het effectief en doelmatig kunnen (blijven) uitvoeren van hun taken. Als organisatie staat JIVC voor betrouwbare, beveiligde IV/ICT-diensten die marktconform zijn wat betreft techniek en prijs. Medewerkers binnen JIVC werken samen en delen kennis, vanuit het besef dat alleen op deze wijze de beste kwaliteit kan worden geleverd.

Eisen en wensen voor de functie Informatie Analist

Harde eisen:

 • De juiste informatiestructuur integreren in de organisatie omgeving;
 • Kandidaat beschikt minimaal over een afgeronde HBO-opleiding;
 • Kandidaat beschikt over minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring als Informatie Analist of Business Analist;
 • Kandidaat beschikt over minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring met het adviseren bij IT-projecten en/of in technische werkomgevingen;
 • Kandidaat beschikt over minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring met het vertalen van business requirements naar user/system requirements.

Wensen:

 • Kandidaat beschikt bij voorkeur over aantoonbare kennis van en/of ervaring met c.q. heeft een achtergrond bij Defensie of in het bredere veiligheidsdomein (openbare orde en veiligheid, Inlichtingen en Veiligheid, Justitie, Brandweer, etc).;
 • Kandidaat beschikt bij voorkeur over een afgeronde HBO opleiding (of hoger) op technisch/ICT/bedrijfskundig gebied;
 • Kennis van “Elastic Common Scheme” en “Elastic Search”;
 • Kennis van Applicatie Logging of technieken voor observability;
 • Combinatie van Senior BA/IA ervaring die medior/junior BA/IA begeleidt kan goed;
 • Kennis en/of ervaring in omgang met juridische aspecten/wet en regelgeving;
 • Begrip van privacy by design i.h.k.v. privacy;
 • Bekend met/kunnen mee sparren over (cyber)security/Security Operation Center/Monitoring.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-09-11 11:48:32

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden