Informatie Analist | Utrecht

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Utrecht
Aanvraagnummer:
A2022-0280
Startdatum:
01-04-2022
Verwachte einddatum:
31-12-2022 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
07-03-2022 07:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functieomschrijving

Wij zijn voor de Belastingdienst op zoek naar een Informatie Analist op basis van 36 uur per week. 

Wat doet een Informatie Analist?
De Informatie Analist is een onderdeel van het scrum team of werkt voor meerdere scrumteams en wordt binnen het team ingezet door de Product Owner, die de teamverantwoordelijkheid draagt. De Informatie Analist is een belangrijke adviseur voor de Product Owner op functioneel gebied en de definitie van wat gerealiseerd wordt. De Informatie Analist heeft voldoende kennis van de toegepaste techniek om te weten wat wel en niet realiseerbaar is.

De Informatie Analist gaat in detail in gesprek met de Business en legt met UML vast wat de specificatie is van het te implementeren proces. Gegevensmodellering, processtappen, interactie met de backend, opleveren van resultaten en kwaliteitseisen maken onderdeel uit van deze fase. De Informatie Analist draagt er ook zorg voor dat de oplossing gerealiseerd wordt binnen de Solution Architectuur en legt contact met de Solution Architect bij vragen.

De specificatie bevat geen scherm- of interactieontwerp, deze worden door de betrokken UX-designers en UX writers gemaakt. De Informatie Analist bespreekt de specificatie met het realisatieteam (UX design, redactie en development), beantwoordt vragen en bewaakt correcte implementatie. Daarnaast is de Informatie Analist aanspreekpunt voor de Tester ten aanzien van test cases. De Informatie Analist test inhoudelijk mee met de Business. Bij oplevering adviseert de Informatie Analist de Product Owner over vrijgave voor productie.

Voorafgaand reviewt de Informatie Analist de stukken die bij de opdracht verstrekking van buiten het team komen: impulsbeschrijving, procesbeschrijvingen en architectuurproducten.

Tijdens ontwerp en realisatie:

 • Contact met business en omliggende domeinen;
 • Analyseren van de procesonderdelen om op gedetailleerd niveau inzicht te krijgen in de gewenste functionaliteit;
 • Opstellen UML specificaties;
 • Samenwerken met designers, redacteuren, bouwers en testers. 

We willen starten met een professional (senior) die ons naast het genoemde werk, ook advies gaat geven op welke manier we onze trein zich structureel op deze discipline zouden kunnen versterken. 

Achtergrond Opdracht:
Binnen de directie Klantinteractie & -services (KI&S) van de Belastingdienst zorgt het onderdeel Digitaal voor de optimale inzet van de website, social media en portals van de Belastingdienst. Jij gaat aan de slag voor een van de multidisciplinaire teams die in nauwe samenwerking met de IV-organisatie bouwen aan de nieuwe online omgeving. In die omgeving kunnen burgers en bedrijven digitaal zakendoen, hun informatie inzien en eigen instellingen beheren. De multidisciplinaire teams bundelen klantperspectief en techniek bij het realiseren van generieke oplossingen en omvatten de disciplines interactie, ontwerp, redactie, frontend- en backend-development, testen en meten. We werken agile als onderdeel van een train. 

Organisatorische context en cultuur:
De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • Je hebt aantoonbaar HBO bachelor-niveau;
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring met functioneel (detail) ontwerp;
 • Je hebt ervaring met het beschrijven van gegevens en processen met UML, onder meer use cases;
 • Je hebt ervaring met service geörienteerde omgevingen.

Wensen:

 • Competenties: – omgevingsbewustzijn; – organisatiesensitiviteit; – plannen en organiseren; – Resultaatgerichtheid; – Analyseren;
 • Ervaring met het ontwerpen van webservices is een pré;
 • Ervaring met de Atlassian Suite (JIRA, Confluence, Bitbucket) is een pré;
 • Het werken met Design Systems is een pré;
 • Ervaring met SAFE Agile.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats op 9 en 10 maart 2022. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2022-03-01 14:51:15

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden