Informatie Analist / Gegevens specialist | Utrecht

Sorry, deze opdracht voor Informatie Analist / Gegevens specialist is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Utrecht
Aanvraagnummer:
A2023-652
Startdatum:
29-05-2023
Verwachte einddatum:
31-12-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
03-05-2023 12:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Informatie Analist / Gegevens specialist

We zijn namens de Belastingdienst op zoek naar een Informatie Analist / Gegevens specialist op basis van 36 uur.

Je gaat aan de slag in het team implementatie van het programma VIOM. Als businessanalist houd jij de impactbepaling scherp in het oog. Zo lever je een belangrijke bijdrage in het voortraject van de implementatie én maatwerk op basis van onze implementatiemethodiek. Als businessanalist sta je midden in de organisatie. Op die manier achterhaal je de behoefte van de operatie. Je bent primair verantwoordelijk voor het opstellen van impactbepalingen van hoge kwaliteit, die draagvlak hebben. Dat doe je objectief en binnen de afgesproken termijn. Die impactbepalingen vormen de basis voor het zorgvuldig implementeren van nieuwe processen en producten.

Je anticipeert op de dilemma’s van mensen bij veranderingen en motiveert hen. Daarmee heb je directe invloed op het verbeteren van de processen en diensten van de Belastingdienst én til je de organisatie naar een hoger niveau. Ook schakel je direct met managers en medewerkers. Dankzij deze korte lijnen krijg je de informatie die je nodig hebt. Door grondige analyses van de huidige situatie én de gewenste situatie die je maakt, signaleer je de noodzakelijke verandering.

Je hebt een hands-on instelling en haalt voldoening uit het vertalen van complexe verandervraagstukken naar een concrete implementatieaanpak. Je focus ligt op het doel en op de resultaten die je gezamenlijk wilt behalen. Hierbij heb je continu oog voor de relatie en ben je bestuurlijk en organisatorisch sensitief. Het is een pré indien je ervaring hebt met de bedrijfsprocessen van de belastingdienst en met het implementeren van veranderingen binnen een overheidsorganisatie. Het spreekt voor zich dat je ervaring hebt met veranderkundige technieken, operationele excellence- en projectmanagementtechnieken.

Achtergrond:
We hebben een nieuw programma Verniewing Input- en Outputmanagement gestart. Om klantwaarde in het berichtenverkeer met burgers en bedrijven te creëren is een flexibel, coherent, werkend en toekomstbestendig fundament nodig voor het beschikbaar stellen van betrouwbare en begrijpelijke informatie aan alle relevante partijen. Dit fundament bestaat uit verschillende applicaties die in samenhang ontworpen, gebouwd en geïmplementeerd dienen te worden. Het gaat dan met name om de projecten gericht op outputmanagement (MKM2 en GDC), inputmanagement (MKO) en document en archiefbeheer (GDA plateau 1). Deze projecten zijn zelf verantwoordelijk voor hun sturing. Het programma VIOM bewaakt de samenhang, programmabrede risico’s en escaleert voor genoemde projecten bij projectoverstijgende issues. Om de samenhang te borgen stuurt het programma zelf ook een aantal programmabrede projecten aan, gericht op de implementatie van het fundament in de organisatie en consistente metadata toepassing. Het programma voert eveneens werkzaamheden uit gericht op control en assurance zoals architectuur bewaking, risicomanagement en stakeholdermanagement. Na de realisatie van het fundament wordt vanaf 2024 de realisatie van de applicatie keuze registratie systeem (KRS) opgepakt. Met de implementatie van het fundament creëert het programma vanuit drie perspectieven waarde:

  • Extern klantperspectief (externe klantwaarde door kanaalonafhankelijke begrijpelijke brieven; volledige, juiste en gelijke informatiepositie, basis voor Keuzeregeling Elektronisch berichtenverkeer (KEBV));
  • Intern klantperspectief (interne klantwaarde/bedrijfswaarde door centrale archivering, centraal printen en eveneens volledige en juiste informatiepositie);
  • Technisch perspectief (robuuste, onderhoudsarme en toekomstbestendige voorzieningen).

De verwachting is dat het het fundament eind 2026

Organisatie:
De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

Eisen en wensen voor de functie Informatie Analist / Gegevens specialist

Harde eisen:

  • HBO/WO werk en denkniveau;
  • Business Information Management;
  • Informatie analyse: 5 jaar;
  • Businesanalyse: 5 jaar.

Wensen:

  • Competenties: creativiteit, organisatiesensitiviteit, plannen en organiseren, resultaatgerichtheid, samenwerken;
  • Kennis van de Belastingdienst is een pré.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-05-02 10:06:07

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden