Informatie-analist | Den Haag

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2021-1266
Startdatum:
01-04-2021
Verwachte einddatum:
31-12-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
29-03-2021 07:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functieomschrijving

Wij zijn voor de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) op zoek naar een Informatie-analist op basis van 36 uur per week. 

In het eerste kwartaal van 2021 wordt een Proof of Concept uitgevoerd met het Dynamisch informatie Portaal. Deze PoC en bij goed resultaat, het definitieve vervolg hiervan zijn onderdeel van de RoadMap voor 2021 van IV spoor 3. De Pilot die bij een positieve PoC zal worden opgestart heeft tot doel om in 2021 de eerste 2 processen (1 voor de afdeling Nationale Programma’s en 1 voor de afdeling Internationale Programma’s), op dit platform live te brengen. Van Q2 t/m Q4 is analyse capaciteit nodig voor het verder uitwerken van de regelingen InformatiePlicht en DSS Water op dit platform in relatie tot de mogelijkheden van de gekozen techniek met Apex en Triple Forms. Voor deze pilot willen we een snelle doorstart kunnen maken na een positieve afronding van de Proof of Concept.

Dit betekent dat we op zoek naar senior analist die zich snel processen eigen maakt en zich goed kan inleven in de dynamiek rondom deze processen, zodat goed requirements t.a.v. de gekozen techniek kunnen worden ontwikkeld vanuit een business die hier nog veel hulp bij nodig heeft om in processen te denken. Tevens kijkt de analist niet alleen naar opdrachtspecifieke processen bij de analyse van deze 2 regelingen voor 2021, maar moet elke requirement geplaatst worden in de brede setting van het ontwikkelen van dit nieuwe platform.

Wij verwachten dat de analist de volgende resultaten oplevert:

 • Evaluatiedocument proof of concept, lessons learned en aanbevelingen voor de 2 pilots (NP en IP);
 • Requirements afgestemd met business en geprioriteerd voor de 2 pilots;
 • Ontwerp t.b.v. live brengen pilot Nationale programma’s (Informatieplicht);
 • Ontwerp t.b.v. live brengen pilot Internationel Programma’s (DSS water);
 • Begeleiding van de live gang van de twee pilots;
 • Testen en testverslag van de twee pilots;
 • Advies voor vervolgaanpak n.a.v. de twee pilots.

Achtergrond opdracht:
Programmatisch Werken bij RVO kent een eigen werkdynamiek. Veelal betreft het diverse kleinere opdrachten die in samenhang bijdragen aan grotere, maatschappelijke opgaves. Voor deze opdrachten was tot op heden nog geen geschikte IV-voorziening beschikbaar om zowel de externe klant als de interne medewerker optimaal te faciliteren. Terwijl juist bij deze manier van werken data en het beschikken daarover in diverse vormen en diverse doorsnedes heel belangrijk is. Met een nieuw platform kunnen we vanuit een generiek opgezette basis, specifieke opdrachten gericht invulling geven ten behoeve van hun uitvoering.

Organisatie:
Kansen voor Nederland, kansen voor jou.

Een duurzame, economisch sterke samenleving: daar werken we aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Met nationale en internationale programma’s, van de energietransitie en voedselproductie tot ontwikkelingsprojecten in Afrika. Met voorlichting, advies, financiering, subsidies en hulp bij het vinden van zaken- of kennispartners. Door slim organiseren en maximaal gebruik van digitale communicatie zorgen we voor een soepele en optimale dienstverlening. Door elkaar op te zoeken en verbindingen te leggen bieden we nieuwe inzichten en mogelijkheden. Voor en achter de schermen zetten 4500 mensen zich in voor een economisch sterk, innovatief en duurzaam Nederland, op verschillende vestigingen in Nederland. Ook voor jou zijn er kansen!

Onze adviseurs weten als geen ander wat er nodig is om ondernemende Nederlanders vooruit te helpen. Beoordelaars nemen subsidie- en andere verzoeken onder de loep en helpen de aanvragers om nieuwe stappen te zetten. Inkopers benutten de inkoopkracht van de Rijksoverheid, ook om maatschappelijke doelen te bereiken. De medewerkers van de frontoffice staan iedereen te woord die vragen heeft. Functioneel beheerders ontwikkelen en onderhouden digitale loketten. Projectmanagers onderzoeken wat de mogelijkheden van big data zijn. Juristen zorgen dat we ons houden aan weten regelgeving. En communicatieadviseurs ontwikkelen toegankelijke websites voor voorlichting en advies.

Wie ondernemend Nederland een warm hart toedraagt, kan bij onze organisatie dus alle kanten op.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • Opleiding bedrijfskunde, bedrijfskundige Informatica, ICT of andere relevante IV-opleiding op hbo+ of wo niveau (5 jaar);
 • Requirements analyse, procesmodellering (BPMN2), datamodellering;
 • Kennis van NORA (overheidsarchitectuur), kennis van Informatiebeveiliging, UML;
 • Je hebt meer dan 5 jaar ervaring in het werken in een uitvoerende organisatie van de Rijksoverheid dan wel een grote publieke dienstverlener;
 • Je hebt meer dan 5 jaar aantoonbare ervaring als analist mbt : bedrijfsprocessen, informatiestromen en het opstellen van probleemanalyses, verandervoorstellen, gevolgenanalyses.

Wensen:

 • Competenties: – Zelfstandig kunnen werken; – Maakt zich materie snel eigen; – Analyseren; – Pragmatisch; – Helder communiceren en toont hier initiatief in, overtuigingskracht; – Stressbestendig; – Schakelen tussen business en IT, Netwerken;
 • Informatieanalist: – Kennis van Apex en Triple forms is een pré; – kennis van wet- en regelgeving t.a.v. AVG; – requirements opstellen, managen, prioriteren;
 • Kennis van overheidsopdrachten en -informatiesystemen, anders dan reguliere financiële instrumenten is een pré. Zowel voor nationale als internationaal geörienteerde opdrachten;
 • Kennis van en ervaring met dynamische informatiesystemen, geschikt om verschillende type informatie te ontsluiten (inclusief de problematieken die dat met zich meebrengt).

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De werkzaamheden worden met name verricht op de vestiging Den Haag. De kandidaat moet er rekening mee houden dat gemiddeld een keer per week reizen naar de vestiging Assen, Utrecht of Zwolle nodig is om daar werkzaamheden te verrichten.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2021-03-25 07:44:58

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden