Informatie Analist | Amsterdam

Sorry, deze opdracht voor Informatie Analist is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Amsterdam
Aanvraagnummer:
A2023-284
Startdatum:
01-04-2023
Verwachte einddatum:
31-12-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
14-03-2023 09:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Informatie Analist

Wij zijn namens onze klant op zoek naar een Informatie Analist op basis van 36 uur.

Als informatieanalist GIS werk je, samen met andere teamleden, aan de diverse vraagstukken op de backlog. Je bent verantwoordelijk voor het voorzien, onderkennen en vertalen van de behoeftes vanuit de (dagelijkse) bedrijfsvoering naar bruikbare oplossingen, welke je samen met het team implementeert. Hierbij werk je agile met het team samen volgens het scrum framework.

Als informatieanalist ken je het systeem, de informatie- en bedrijfsprocessen en de bijbehorende data. Je analyseert de informatiestromen binnen een proces en de gevolgen van een verandering in deze informatiestromen. Je schept duidelijkheid in features, begeleidt refinements van backlog items en vertaalt deze naar te maken functionaliteiten in het ArcGIS platform, zodat Waternetmedewerkers en onze klanten overal en altijd gebruik kunnen maken van de geo-informatie in hun werkprocessen.

Dit ga je doen:

 • In samenwerking met de product owner en stakeholders werk je de gewenste digitalisering van bedrijfsprocessen uit in, voor het team duidelijke, features en user stories;
 • Je brengt verschillende informatiestromen in kaart;
 • Je voert daarop informatieanalyse uit zover dit van toepassing is op gestelde user story’s;
 • Je ondersteunt de product owner bij het maken van plannen, treffen van maatregelen en afwegen van de risico’s en kansen;
 • Met jouw kennis van de te gebruiken standaarden en GIS oplossingen, vertaal je functionele wensen naar een technische oplossing binnen ons GIS platform. Je stemt hiervoor af met stakeholders, gebruikers, architecten, leveranciers en teamleden (ook van andere teams);
 • Je begeleidt refinements en bent in staat om gemaakte afspraken helder te formuleren. Je kan een goede inschatting maken van de inhoud en de impact van de requirements van user stories en features voor het team Verder:
 • Je hebt kennis van (een deel van) de Watertaken van onze klant;
 • Je hebt een vooruitziende blik bij het tot stand brengen van nieuwe user stories. Vooral bij user stories waar ook andere 3 van 5 Classificatie: Vertrouwelijk scrumteams en/of leveranciers bij betrokken zijn, is het maken van een inschatting voor de maakbaarheid en benodigde refinement belangrijk;
 • Je overziet het technische landschap van de ketens: zowel de interne onderdelen als de extern gehoste onderdelen;
 • Als informatieanalist leer je snel de organisatie kennen van de betreffende stakeholders en word je op alle niveaus als waardevolle gesprekspartner ervaren. Je kent de processen en de daarin gebruikte gegevens en systemen.

We zoeken iemand die het leuk vindt om samen met het team tot kwalitatieve oplossingen te komen. Door jouw inhoudelijke kennis te delen met anderen, maak je het gezamenlijke product steeds een stukje beter. Je vindt het leuk om nieuwe dingen te leren, innovatief bezig te zijn en mooie, goed bruikbare producten te maken. Je komt te werken in een agile omgeving. Je vindt het leuk om ook op het proces actief verbeteringen door te voeren, zodat je met het team steeds meer waarde kunt leveren.

Achtergrond:
Binnen het DevOps team Geo zijn we op zoek naar een informatieanalist GIS, die enthousiast wordt van het analyseren, uitvragen en onderzoeken van informatiestromen, en dat te vertalen naar bruikbare oplossingen, toepasbaar binnen het geo-team.

Organisatie:
Onze klant digitaliseert steeds verder. Onze IT-organisatie ondersteunt de teams die dat mogelijk maken. Binnen IT kom je terecht binnen Domein Assets. Hier werken we met vijf teams aan het Assetplatform: het platform waar alle assets van onze klant een plekje krijgen en waar werkprocessen gedigitaliseerd worden. Met de Geo-teams geven we onze assets een plekje op de kaart. Wij verzorgen de locatie van onze assets, koppelen deze met andere platformen, maken geografische visualisaties en doen geografische analyses. Daarnaast onderhouden en beheren wij het GIS platform van onze klant. Kortom: een uitdagende en ambitieuze omgeving waar veel ruimte is voor nieuwe ideeën. 

Eisen en wensen voor de functie Informatie Analist

Harde eisen:

 • Je beschikt over aantoonbaar HBO(+) werk- en denkniveau;
 • Je bezit aantoonbare kennis en minimaal 2 jaar ervaring met (landelijke) data-standaarden;
 • Je hebt aantoonbare kennis en ervaring met ArcGIS;
 • Je beschikt over aantoonbare kennis en minimaal 2 jaar ervaring op conceptueel niveau van API koppelingen;
 • Je beschikt over goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Competenties: -Verbinden: medewerkers motiveren, verbinden en de samenwerking stimuleren zowel binnen als buiten het team bemaling; -Analytisch; Breed analyseren en in staat om hoofd- en bijzaken te scheiden; -Duidelijk communiceren: goed je eigen mening kunnen onderbouwen met heldere argumenten; -Proactief: Je neemt initiatief, kan mensen in beweging krijgen en werkt klantgericht; -Innovatief: Innovatief zijn, ideeën verbeteren en probleemoplossend werken; -Planmatig: organisatievermogen, zorgvuldig, planmatig en resultaatgericht kunnen werken. Deze competenties worden getest in een gesprek.

Wensen:

 • Je hebt aantoonbare kennis en ervaring op het gebied van water (40%);
 • Je beschikt over aantoonbare scrum ervaring (20%);
 • Je beschikt over aantoonbare kennis van BIM en/of Maximo (15%);
 • Je beschikt over aantoonbare kennis en ervaring met architectuurprincipes (25%).

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats op 21 maart tussen 13:00 – 16:00. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-03-03 09:59:32

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden