Informatie Analist | Almelo

Sorry, deze opdracht voor Informatie Analist is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Almelo
Aanvraagnummer:
A2023-219
Startdatum:
01-02-2023
Verwachte einddatum:
31-01-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


€ 87,00


Sluitingsdatum aanvraag:
21-02-2023 10:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Informatie Analist

Wij zijn voor de Justitiële Informatiedienst op zoek naar een Informatie Analist op basis van 36 uur per week.

Als informatieanalist draag je bij aan de sprintmatige voortbrenging voor de devopsteams. Je bijdrage dient zich te conformeren aan de werkwijze van het team, geënt op de invulling van de ‘definition of done’.

Je hoofdtaak is het (helpen) analyseren, uitwerken, opstellen en documenteren van user stories. Ook zorg je voor een brede blik in het team door naar kwaliteit als een solution-brede inspanning te kijken. Soms mist in een agile context deze helikopterview, door jouw inzet help je het team dat te bereiken. Je werkt binnen een Agile-/scrumcontext. T-shaped mentaliteit is belangrijk. Dat betekent dat je naast je primaire taak als informatieanalist ook andere taken oppakt, denk daarbij aan bijdragen aan digid-audits, en ook het eliciteren van achtergesteld werk op het gebied van business rules en requirements.

In je rol communiceer je veel met stakeholders in- en buiten het team. Je kunt snel en doeltreffend wensen van klanten en gebruikers vertalen in requirements en in een oplossingsconcept (user interface, gegevensmodel en gegevensverwerking). Het nauwe contact met je product owner is relevant om deze rol goed te kunnen uitvoeren, immers wat je bedenkt en analyseert heeft betrekking op zowel de product roadmap als de -backlog. Samen met je team denk je na over nieuwe features en probleemoplossingen. Je houdt van een continu verbetermodus.

Daarnaast heb je een visie over het agile vastleggen van Epics, Features en Stories. Deze moeten uiteindelijk de klantwensen of requirements weerspiegelen, en na realisatie de juiste meerwaarde, klantwaarde en kwaliteit bieden, ook integraal! Onderwerpen als security by design, privacy by design, en ethiek by design zijn je niet onbekend.

Achtergrond opdracht:
De inzet vindt plaats binnen de directie Operatie van de Justitiële Informatiedienst. De afdeling waarbinnen de inzet plaatsvindt is Portalen & Samenwerking. De afdeling zorgt voor de ontwikkeling aan, en verbetering van onder meer de dienstverlening in de jeugdstrafrechtketen maar ook op twee platforms die wij aan andere dienstonderdelen ter beschikking stellen. De afdeling werkt vanuit Almelo en bestaat uit 3 teams voor 5 verschillende toepassingen. Elke team bestaat uit ongeveer 10 fte, en werkt devops, met inzet van agile/scrum.

Er is binnen de afdeling en het project waar deze inzet op plaats dient te vinden, geen resourcing op het gebied van informatie-analyse aanwezig. Het is tot heden verricht door een combinatie van lead developer, product owner en gebruikmaken van capaciteit van het business operations office.

Organisatie:
De Justitiële Informatiedienst zorgt dat cruciale informatie beschikbaar is op het juiste moment voor de juiste persoon. In de strijd voor een rechtvaardige en veilige samenleving helpt de Justitiële Informatiedienst met betrouwbare informatie en slimme oplossingen. Wij bouwen aan een krachtige verbinding tussen mens, informatie en technologie.

Eisen en wensen voor de functie Informatie Analist

Harde eisen:

 • IREB Foundation, pré is IREB Advanced;
 • Certified Business Analyst & Information Analyst;
 • Meerjarig ervaring (aantoonbaar op CV) op het gebied van functioneel ontwerp;
 • CPRE FL AP (Certified Professional Requirement Engineer – Foundation Level Agile Primer);
 • Ruime & aantoonbare ervaring met het afstemmen van producteisen, zowel functioneel als kwalitatief, te onderbouwen vanuit praktijkervaring bij minimaal drie opdrachtgevers aantoonbaar weergegeven op het CV ( 3 jaar);
 • Ruime & aantoonbare ervaring als Functioneel Ontwerper / Informatie Analist binnen het ICT domein. Deze ervaring moet zijn opgedaan in de periode na 2018, en moet zijn onderbouwd in het CV van de kandidaat ( 3 jaar);
 • Aantoonbaar actief zelf gewerkt in een Agile- en/of DevOps-omgeving, als informatie analist ( 3 jaar);
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met het opstellen van user stories en het vertalen naar de techniek. Deze ervaring moet zijn opgedaan in de periode na 2018, en moet zijn onderbouwd in het CV van de kandidaat ( 3 jaar).

Wensen:

 • Competenties: – Gericht op langdurige, duurzame samenwerking; – Open, transparant (relevant ivm de combinatie kantoor- en thuiswerken); – Teamspeler; – De aanhouder wint. Je bent een volhouder. Niet eigenwijs, maar standvastig; – Sterke communicatieve verbindende vaardigheden;
 • Inspirerende kennis die je continu ophaalt en deelt;
 • Je laat overtuigend blijken samenwerking en integratie met alle teamleden als ‘default’ werkhouding te hebben om topkwaliteit na te streven;
 • PSM-I;
 • Archimate, TOGAF;
 • Kennis en ervaring met Visio, mindmapping.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-02-16 07:57:10

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden