Implementatiemanager ‘transitie’ | Amsterdam

Standplaats:

Amsterdam
Aanvraagnummer:
1452
Startdatum:
01-12-2017
Verwachte einddatum:
01-12-2018
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
15-11-2017 14:00
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen
Telefoonnummer:
06 – 29 98 58 99

Functie omschrijving

Als implementatiemanager ‘transitie’ speel je een sleutelrol in de transitie van ‘BeNe’ naar ‘Amadeus’ op het gebied van klanten, systemen, processen en medewerkers. De transitie datum is nog niet geformaliseerd, maar zal naar verwachting 2e helft 2019 plaatsvinden. In de tussentijd is er grote behoefte aan een grondige voorbereiding vooraleer deze transitie kan worden geeffectueerd. 

Op hoofdlijnen heeft de implementatie manager de ‘lead’ met betrekking tot de volgende pijlers:
 

 • Professionalisering van de huidige BeNe Webservices voor de huidige groep strategisch belangrijke klanten (ten einde klantverlies te voorkomen) 
 • Professionalisering en verdere commercialisering (samen met het team B2B) van de nieuwe NSI API. Momenteel is er een tweetal ‘launching customers’. Met het oog op OTA’s en mobiliteitsaanbieders zien wij mogelijkheden tot verdere expansie.
 • Voorbereiden, ondersteunen en realiseren implementatie van de nieuwe (Amadeus) Railkit bij vooral de grote zakelijke agenten
 • Voorbereiden, ondersteunen en realiseren (verdere) implementatie van (Amadeus) Raildisplay bij een grote groep agenten.
 • Voorbereiden, ondersteunen en realiseren implementatie van de nieuwe Tesla applicatie voor NSI balies en call center (in samenspraak met de projectmanager van Tesla) 
 • Voorbereiden, ondersteunen en realiseren van de overheveling van kennis- en activiteiten van BeNe naar NSi/NS (in samenspraak met Hoofd IT NS International).
 • Portfolio en roadmap inzicht en overzicht. NS International implementeert onderdelen van het SAFe framework en zal steeds meer werken op basis van Program Increments. Hierin vindt ook afstemming naar andere organisatieonderdelen binnen NS en externe partijen plaats, waarbij NS International de rol van regiehouder heeft.

 
De verantwoordelijkheden zijn te koppelen aan de diverse onderdelen van de opdracht. Deze opdracht kent harde tijdslijnen en is daarom ook geschikt voor ZP-ers die we via modelovereenkomst dan ook zullen concretiseren. 

De output per onderdeel is hierna beschreven:.
 

 • BeNe: Voor het samenwerkingsverband BeNe ben je verantwoordelijk dat de COBIT security en privacy zijn beschreven en geadopteerd door het MT. Gezien de afbouw van de BeNe organisatie na de herbouw van het BeNe landschap door Amadeus zul je wel rekening moeten houden met de diepgang qua implementatie. Insteek is compliant zijn bij eventuele audits en tekortkomingen die in vorige audits naar voren zijn gekomen zijn opgelost. 
 • Innovatie: je goed op de hoogte van actuele ontwikkelingen op het vakgebied en in de markt en kan de op agile principes ingerichte business en IT van NS International meenemen qua innovatie. De wens hierbij is meer naar innovatie voor horizon laag 2 en 3 te gaan (model van McKinsey: https://www.mckinsey.com/business-functions/strategy-and-corporate-finance/our-insights/enduring-ideas-the-three-horizons-of-growth ) maar ook compliant aan wet- en regelgeving. 
 • AVG. In mei 2018 dient NS compliant te zijn met de AVG (GPDR) richtlijnen. Vanuit NS International ben je of ondersteun je de coördinator en zorg je dat er bewustzijn is, de noodzakelijke analyses zijn gedaan  en dat de realisatie tijdig heeft plaatsgevonden

 
Waar ben je goed in?
Om succesvol te zijn in deze functie ben je een conceptueel denker, een praktisch uitvoerder en resultaatgericht. Daarnaast heb je ervaring met het verkrijgen van draagvlak in een grote organisatie met uiteenlopende belangen en weet je security, privacy en compliancy op de kaart te zetten en te borgen. Je bent goed in het bijeen brengen van mensen, (internationale) samenwerking te stimuleren en gedifferentieerde belangen te verenigen tot gedragen doelstellingen. 

Hier ga je werken
Commercie en Ontwikkeling heeft als doel: De reiziger helpen de reis naar de hand te zetten met een drempelloze én persoonlijke reisbeleving door samen met partners een deur-tot-deur mobiliteitsaanbod te creëren en waardevolle service te bieden. 
 
Bedrijfsonderdeel NS International maakt onderdeel uit van NS Groep en richt zich op de complete dienstverlening rondom internationale treinreizen. NS International biedt de klant snelheid en gemak bij het boeken van tickets, de reis naar en van het station, het verblijf op het station en in de trein. NS International maakt deel uit van Railteam, een samenwerking tussen Europa’s belangrijkste hogesnelheidsondernemingen. Railteam sluit de Europese hogesnelheidslijnen naadloos op elkaar aan. 
 
NS International werkt intensief samen met de Belgische Spoorwegmaatschappij (NMBS) in BeNe-verband aan een distributiesysteem waarin alle commerciële en financiële transacties worden vastgelegd. Afdeling 
 
De afdeling IT Internationaal werkt voor NS International en biedt ondersteuning bij vrijwel alle IT-vraagstukken, voor de afdelingen Marketing, Commercie, Financiën en Operations en voor BeNe. Het IT landschap heeft vele interfaces naar verschillende organisaties en systemen in verschillende landen. NS International staat aan de vooravond van een grote verandering in het systeemlandschap, waarbij de ICT-systemen voor primaire verkoopprocessen worden herzien. 
 
IT International heeft circa 40 medewerkers, die in verschillende multidisciplinaire scrumteams intensief samenwerken met de productowners van de verschillende business afdelingen. De teams kennen veelal de volgende rollen: Productowner, Scrummaster, Informatieanalist, Engineer, Testanalist/Tester, Functioneel applicatiebeheerder.
 
De kernwaarden van NS zijn proactief, verbindend, vakkundig en gastvrij.

Functie eisen

 • HBO/WO opleiding afgerond, bij voorkeur op het gebied van ICT;
 • Minimaal 10 jaar praktijkervaring met en kennis en ervaring in (agile) project- en implementatiemanagement bij grote, complexe organisaties
 • Aantoonbaar senior op technisch als ook commercieel vlak
 • Aantoonbare ervaring met het (geschaald) agile-lean werken en werken in scrumteams
 • Bekend met frameworks zoals Lean(startup), BISL, SAFe, ASL

 
Gedrag, Vaardigheden/ Competenties

 • Sterke communicatieve vaardigheden
 • Sterk in stakeholdermanagement
 • Kwaliteits- en resultaatgericht
 • Pro actief en actiegericht
 • Verbindend
 • Energiek/enthousiast
 • Flexibel
 • Klantgericht
 • Eigenaarschap en verantwoordelijkheidsgevoel
 • Gestructureerd
 • Analytisch en overtuigend
 • Integer en deskundig
 • Stressbestendig

 
Meedenken met de organisatie-belangen, waarbij inlevingsvermogen van belang is, zie jij als iets vanzelfsprekends. Je bent ambitieus en werkt graag in teamverband. Je kijkt verder dan je eigen takenpakket en naar de impact op andere teams. Je kunt hoofd- en bijzaken onderscheiden. Je bent niet bang om verbeteringen kenbaar te maken en op mensen af te stappen. 

Aanvullende informatie

CV in het Nederlands en max 7 pagina’s

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen bereikbaar op het nummer: 06 – 29 98 58 99. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2017-11-13 10:31:00

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden