Implementatieadviseur | Den Haag

Sorry, deze opdracht voor Implementatieadviseur is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2023-1257
Startdatum:
01-10-2023
Verwachte einddatum:
30-09-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
13-09-2023 09:00
Contactpersoon Quest4:
Remco Blommesteijn
Telefoonnummer:
06-11355233
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Implementatieadviseur

We zijn op zoek naar een implementatieadviseur die sturing geeft aan een drietal projecten, te weten: e mailarchivering, chatberichtenarchivering en implementatie Zoek en Vind. Deze projecten worden uitgevoerd in de context van een breder programma ter verbetering van de informatiehuishouding bij het ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ), en maken daar integraal onderdeel van uit. Formele opdrachtgever voor de uitvoering van de projecten is het hoofd van het cluster Informatiemanagement van de Directie Informatievoorziening en Digitale Innovatie (IDI). De regie en de inhoudelijke sturing zijn in handen van de betrokken senior adviseur informatiehuishouding. Van de implementatieadviseur wordt verwacht de concrete uitvoering van de projecten op zich te nemen en hiervoor een concreet plan van aanpak uit te werken. Op te leveren resultaten:

  • Het op planmatige, professionele wijze verzorgen van projectactiviteiten, zodat zowel de archivering van e-mails en chatberichten als de implementatie van Zoek en Vind succesvol binnen de gestelde kaders (tijd, geld, kwaliteit) worden uitgevoerd.
  • Zorgen voor effectieve afstemming met alle betrokken partijen (bedrijfsvoering binnen BZ, maar ook met ICT dienstverlener SSC-ICT), alsook voor communicatie richting medewerkers die ermee moeten gaan werken (essentieel voor de adaptatie van de resultaten).
  • Regulier, inhoudelijk rapporteren aan senior adviseur informatiemanagement, periodiek rapporteren aan programmamanager Verbetering Informatiehuishouding BZ.
  • Verzorgen van een eindrapportage en evaluatierapport, en een bestendigde overdracht aan de lijnorganisatie, na oplevering van alle te behalen resultaten.

Achtergrond:
In het kader van het rijksbrede programma ‘Open op Orde’ wordt gewerkt aan de verbetering van de informatiehuishouding van het Rijk. Het ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ) geeft hieraan invulling middels het programma ’Verbetering Informatiehuishouding BZ’, waarin verschillende initiatieven ter versterking van de informatiehuishouding zijn opgenomen. Drie daarvan zijn respectievelijk: implementatie van e-mail- en chatberichtenarchivering, en van Zoek en Vind. Het betreft in alle gevallen generieke oplossingen die rijksbreed worden ontwikkeld, en die geïmplementeerd moeten worden in onze eigen specifieke (beveiligde) BZ-omgeving. Zodra de generieke oplossingen opgeleverd worden, moet de implementatie met spoed in gang worden gezet, aangezien de Kamer is toegezegd dat specifiek de archivering van e-mail- en chatberichten bij departementen eind 2023 gereed zou zijn. Er zijn al voorbereidende stappen genomen, deze moeten worden voortgezet. Daar is veel afstemming voor nodig met zowel onze interne organisatie als met SSC-ICT. We zoeken daarom iemand met veel inhoudelijke ervaring in het informatie-werkveld, maar die ook het overzicht heeft, effectief kan overleggen, en die resultaatgerichte sturing en invulling geeft aan deze drie projecten.

Organisatie:
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken is de spil in de communicatie tussen de Nederlandse regering en de regeringen van andere landen én tussen de Nederlandse regering en internationale organisaties. Het ministerie coördineert het buitenlandbeleid van de Nederlandse regering en voert dit uit. BZ steunt 24/7 Nederlanders in het buitenland. Naast het departement in Den Haag opereert het ministerie vanuit ca. 160 ambassades, permanente vertegenwoordigingen en consulaten(-generaal), verspreid over de hele wereld.

Eisen en wensen voor de functie Implementatieadviseur

Harde eisen:

  • Inhoudelijke ervaring in het informatie-werkveld;
  • Ervaring met resultaatgerichte sturing;
  • HBO-niveau.

Wensen:

  • Kandidaat houdt het overzicht heeft, en is in staat effectief te overleggen;
  • Competenties: • Analytisch denkvermogen; • Resultaatgerichtheid; • Creatief; • Overtuigingskracht; • Constructief kritische houding; • Communicatief vaardig.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Remco Blommesteijn bereikbaar op het nummer: 06-11355233. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-09-11 07:31:33

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden