Identity and Access Management (IAM) consultant | Den Haag

Sorry, deze opdracht voor Identity and Access Management (IAM) consultant is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2023-578
Startdatum:
08-05-2023
Verwachte einddatum:
31-07-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
24-04-2023 10:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Identity and Access Management (IAM) consultant

Wij zijn voor SSC-ICT op zoek naar een Senior Identity and Access Management (IAM) consultant op basis van 36 uur per week. 

Als ervaren IAM-consultant ga je in gesprek met de managers en teamcoördinatoren van de ruim 40 beheerteams om te komen tot een Role Based Access Control (RBAC) matrix per team. Door middel van interviews en werkbijeenkomsten vraag je uit zodat de gewenste rollen en autorisaties duidelijk worden. Daarbij kies je een coachendende en adviserende stijl en pas je rationalisatie toe op de gebruikte (beheer)software, zodat ieder beheerteam later over alle benodigde beheersoftware beschikt. Daarnaast adviseer je over de gewenste organisatorische en procesmatige inrichting van het nieuwe Team Toegang. Op van basis van ervaring uit andere opdrachten kun je adviseren over onderwerpen zoals lifecycle management, procesverbetering en rapportage over KPI’s. Als consultant maak je deel uit van het projectteam ‘IAM voor Beheeraccounts’ (20 FTE), wat weer onderdeel is van het Trasnformatie programma.

Achtergrond opdracht:
SSC-ICT is er om collega’s van de Rijksoverheid het juiste ICT-gereedschap te leveren voor hun dagelijks werk. Onze klanten verwachten een beter, sneller en goedkoper SSC-ICT. Vanit Transformatie wordt gewerkt aan het veiliger maken van de IT en het versterken van de digtale weerbaarheid. Vanuit het projectteam dragen we hieraan bij door de invoering van rolgebaseerd werken.

Organisatorische context en cultuur:
Wij zijn SSC-ICT, het Shared Service Centrum ICT van en voor het rijk, onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. We zijn een van de grootste fullservice ICT-dienstverleners binnen het rijk en servicen de gehele rijksdienst met onder meer rijksbrede IT-services. Ons shared service centrum ondersteunt meer dan 50.000 werkplekken en mobiele devices in Nederland en op 160 ambassadeposten over de gehele wereld. Daarnaast beheren en ontwikkelen we ruim 1000 applicaties, verzorgen housing en hosting in het state of the art overheidsdatacenter (ODC), bieden IT- diensten met extra hoge beveiligingsniveaus en voeren jaarlijks zo’n 260 ICT-projecten uit, waaronder internationale evenementen als het EU-voorzitterschap. Zo zorgen we dat ambtenaren hun belangrijke werk in dienst van de samenleving altijd, overal en veilig kunnen doen.

Toelichting op de aanvraag:
Voor uitbreiding van het Transformatieproject IAM voor Beheer wordt een ervaren RBAC-adviseur gezocht met aantoonbaar track record op het gebied van identity and access management in grote enterprise organisaties.

Eisen en wensen voor de functie Identity and Access Management (IAM) consultant

Wensen:

  • Voor deze opdracht verwachten we de volgende eigenschappen. – Initiatief nemend, doener- Open communicatiestijl (over planning en risico) – Kan zowel zelfstandig als in teamverband goed samenwerken – Kan zowel op operationeel als tactisch niveau communiceren – Hoge organisatiesensiviteit: is in staat management te informeren en overtuigen – Accuraat en nauwkeurig – Professionele houding- Kan overtuigen op basis van argumenten – Autodidact / onderzoekende stijl;
  • Kennis van IBIS Suite en Microsoft Identity Manager;
  • Kennis van Active Directory en Linux (SUDO rechten);
  • Kandidaat is in het bezit van een CISSP certificering;
  • Kandidaat heeft ruime praktijkervaring met invoeren van Role Based Access Control voor afdelingen/teams en het werken in IAM-projecten Kandidaat heeft ruime ervaring met het werken in zowel grote automatiseringsomgevingen als binnen de Rijksoverheid of vergelijkbare grote organisaties (1.000+ FTE’s).

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats in week 14. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-04-20 10:44:11

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden