IB Specialist ( 2FTE) | Den Haag

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2022-0245
Startdatum:
16-03-2022
Verwachte einddatum:
28-02-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
25-02-2022 11:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functieomschrijving

Wij zijn voor Logius op zoek naar 2 IB Specialisten op basis van 36 uur per week.

Als IB Specialist Infrastructuur ben jij van vele markten thuis. Je bent inzetbaar in meerdere teams tegelijk, komt op scrum- en SAFe-events zowel halen als brengen en draagt bij aan de samenhang tussen de Logius IB-ers.

Dit doet je vanuit drie hoofdtaken.

Operationele informatiebeveiliging verzorgen:
Bij vragen vanuit de DevOp-teams weet jij met jouw expertise snel en adequaat antwoord te geven. Je beoordeelt nieuwe Epics / features op impact voor IB en privacy. Je maakt deel uit van een team wat werkt aan tickets; samen met de engineers, scrum master, product owner en service manager draag je bij aan de borging van de kwaliteit van het werk wat wordt uitgevoerd (vastlegging, auditeerbare processen bewaken).

Risico’s beheersen:
Je helpt de teams en productmanager van de trein risico’s te beheersen. Dit doe je door bondig en begrijpelijk de risico’s te schetsen en welke mogelijke oplossingen er zijn. Je adviseert of en hoe een risico gemitigeerd moet worden. Gevraagd en ongevraagd en met gevoel voor verhoudingen breng jij je advies onder de aandacht. Je stelt als adviseur flexibel en behulpzaam op richting je collega’s en helpt hen vooral de risico’s goed te begrijpen en de juiste maatregelen te nemen.

Compliance:
Je begeleid periodieke audits, waarbij je intern duidelijk de scope afstemt, de inkoop van de audit verzorgt en stuurt op planning en eventuele bevindingen oppakt. Daarnaast verricht je Privacy Impact Analyses en stelt In Control Verklaringen op. Je bent op de hoogte van de normenkaders voor jouw deel van de Logius-dienstverlening en je dossier bewijslast is op orde. Je draagt de verantwoordelijkheid voor de inrichting en onderhoud van het ISMS van de Agile Release Train.

Achtergrond opdracht:
Nederland digitaliseert; burgers en bedrijven kunnen online steeds vaker 24×7 terecht bij publieke organisaties. Logius zorgt ervoor dat digitale dienstverlening voor publieke dienstverleners beschikbaar is en helpt hen deze zo in te richten dat burgers en bedrijven betrouwbaar en eenvoudig zaken kunnen regelen. Logius verbindt publieke en private organisaties door wensen en eisen om te zetten in betrouwbare oplossingen. Om dit te bereiken wordt het gesprek gevoerd met eindgebruikers, klanten en opdrachtgevers. Samen zorgen wij voor een digitale overheid die werkt voor iedereen. De wensen en eisen van mensen en organisaties veranderen voortdurend, ook ten aanzien van de digitale overheid. Daarom wil Logius diensten ontwikkelen met oog voor de eindgebruiker (burgers en bedrijven) endeze aanbieden op een manier die past bij het tempo van een samenleving die nooit stilstaat.

Dit doet Logius door:

 • Regie te voeren op de samenhang binnen de generieke digitale infrastructuur en besluitvorming daarover, met oog voor de eindgebruikers;
 • Alle publieke organisaties te ondersteunen bij het maken van een heldere afweging over hoe middelen het best ingezet kunnen worden;
 • Het leveren van standaard oplossingen voor de digitale overheid en het bundelen van kennis en expertise op dit gebied voor efficiënte dienstverlening. Publieke organisaties kunnen zich zo maximaal richten op hun kerntaken.

Organisatie:
Eenvoudig, snel, groen en betrouwbaar zaken regelen tussen overheden, burgers en bedrijven. Met als doel een betere dienstverlening, kosten-besparing en administratieve lastenverlichting. Daar gaat de overheid voor. Logius vervult hierin een centrale en leidende rol met oog voor de samenhang in de infrastructuur van de e-overheid. Logius is de dienst digitale overheid en onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De diensten en standaarden van Logius zijn voor de gehele overheid ontwikkeld. Logius is verantwoordelijk voor het beheer, de doorontwikkeling en de overheidsbrede toepassingen van deze diensten en standaarden.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • CISM, CISA of CISSP gecertificeerd;
 • Kennis van en ervaring met ISO 27001 en in het verlengde daarvan de Baseline Informatiebeveiliging Rijk;
 • Ervaring met Anti DDOS;
 • Ervaring met SIEM en SOC;
 • Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbaar WO werk- en denkniveau, bijvoorbeeld door een afgeronde ICT-studie;
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring met Infrastructuur en Netwerken;
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring met implementatie en onderhoud van een ISMS in complexe organisaties;
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring met het uitvoeren van risicoanalyses en het gebruik van risicoanalysemethodieken.

Wensen:

 • Competenties: – Politiek/bestuurlijke sensitiviteit; – Plannen en organiseren; – Analytisch vermogen; – Overtuigingskracht; – Klantgerichtheid;
 • Ervaring met werken binnen de rijksoverheid binnen een rijksbrede (interdepartementale) context;
 • Je hebt ervaring als privacy contactpersoon (Avg/GDPR);
 • Je bent in het bezit van functie-gerelateerde (SAFe-Agile) certificeringen of bent bereid deze op korte termijn te behalen.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats op 30 november, 1 en 2 december. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2022-02-23 15:17:50

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden