IB-coordinator | Den Haag

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2021-1355
Startdatum:
01-06-2021
Verwachte einddatum:
30-11-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
27-04-2021 08:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functieomschrijving

Wij zijn voor DICTU op zoek naar een IB-coordinator op basis van 36 uur per week. 

De IB-coordinator (IBC) ondersteunt het team Vertrouwelijke Informatie bij het borgen van de actualiteit en de effectiviteit van het stelsel van beveiligingsmaatregelen. De IBC adviseert en ondersteunt het management en de medewerkers op het gebied van informatiebeveiliging. Hij rapporteert aan de teamleider. Daarnaast begeleidt hij/zij de transitie van de infrastructuur en applicatielandschap van project- naar beheerfase op het gebied van beveiliging en daaraan gerelateerde processen, procedures en risico’s (compliance). Het doel van de functie is de operationele en tactische uitvoering van strategie en beleid, gericht op informatiebeveiliging, bevorderen en coördineren van de ontwikkeling van uitvoeringsrichtlijnen en toezien op de realisatie van het beleid:

  • Borging van beschikbaarheid, Integriteit en vertrouwelijkheid van de gegevens, functionaliteit en de onderliggende ICT waarvoor DICTU verantwoordelijk is; 
  • De ”comply or explain” van wet- en regelgeving en van overheidsbeleid inzake informatiebeveiliging, integrale beveiliging en Wet bescherming persoonsgegevens;
  • Verantwoord gebruik en beheer van vertrouwelijke middelen (sleutels, certificaten) ter beveiliging van gegevens en communicatiemiddelen tegen inbreuk op integriteit en vertrouwelijkheid. 

Achtergrond opdracht:
DICTU is leverancier van infrastructurele beheer- en nieuwbouwdiensten. Voor het rekencentrum gelden zeer hoge eisen m.b.t. beschikbaarheid en veiligheid. De beveiliginsgeisen gaan uit boven departementaal vertrouwelijk. Een screening AIVD A of B kan op een later moment van toepassing zijn.

Organisatie:
DICTU levert ICT en digitale diensten voor EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatiedoelen van haar opdrachtgevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart. 

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

  • HBO/WO niveau;
  • Kennis van wet- en regelgeving op het gebied van informatiebeveiliging en privay zoals VIR, BIR, ISMS-IS, BIO, ISO 27001 en AVG; CISSP en CISM;
  • Gedegen kennis van rollen en functies in ICT-wereld;
  • Je hebt meer dan 5 jaar aantoonbare ervaring binnen het vakgebied Informatiebeveiliging en in complexe ICT-omgevingen;
  • Je hebt meer dan 5 jaar aantoonbare ervaring binnen de rijksoverheid op zowel opartioneel als strategisch niveau, ervaring met het werken in een agileomgeving is een pré.

Wensen:

  • Competenties: – Analytisch zeer scherp; – Communicatief vaardig; – Initiatiefrijk met ondernemingsgesst die verantwoordelijkheden niet uit de weg gaat;
  • Eigen laptop en gsm meebrengen.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2021-04-23 07:00:24

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden