IAM-consultant | Den Haag

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2022-0335
Startdatum:
14-04-2022
Verwachte einddatum:
31-12-2022 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
16-03-2022 15:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functieomschrijving

Wij zijn voor SSC-ICT op zoek naar een Identity and Access Management (IAM) consultant op basis van 36 uur per week.

Als ervaren IAM-consultant ga je in gesprek met de specialisten en teamcoördinatoren van de ruim 40 beheerteams om te komen tot een Role Based Access Control (RBAC) model per team. Door middel van interviews en data-analyse stel je de benodigde rollen en autorisaties van een team of applicatie vast.

Daarbij kies je een adviserende stijl en pas je rationalisatie toe op de gebruikte (beheer)software, zodat ieder beheerteam later over alle benodigde beheersoftware beschikt.

Als consultant maak je deel uit van het projectteam ‘IAM voor Beheeraccounts’ (20 FTE), wat weer onderdeel is van het corporate Programma Transitie.

Achtergrond Opdracht:
SSC-ICT is er om collega’s van de Rijksoverheid het juiste ICT-gereedschap te leveren voor hun dagelijks werk. Onze klanten verwachten een beter, sneller en goedkoper SSC-ICT. Die uitdaging zijn we aangegaan: na de mobilisatiefase in 2019 is in 2020 de transitie naar een toekomstvaste, brede ICT-dienstverlener gestart, die tot en met eind 2022 doorloopt. Binnen het Transitiespoor Security zijn er diverse projecten, waaronder het project IAM voor Beheer.

Organisatorische context en cultuur:
Wij zijn SSC-ICT, het Shared Service Centrum ICT van en voor het rijk, onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. We zijn een van de grootste fullservice ICT-dienstverleners binnen het rijk en servicen de gehele rijksdienst met onder meer rijksbrede IT-services. Ons shared service centrum ondersteunt meer dan 50.000 werkplekken en mobiele devices in Nederland en op 160 ambassadeposten over de gehele wereld. Daarnaast beheren en ontwikkelen we ruim 1000 applicaties, verzorgen housing en hosting in het state of the art overheidsdatacenter (ODC), bieden IT- diensten met extra hoge beveiligingsniveaus en voeren jaarlijks zo’n 260 ICT-projecten uit, waaronder internationale evenementen als het EU- voorzitterschap. Zo zorgen we dat ambtenaren hun belangrijke werk in dienst van de samenleving altijd, overal en veilig kunnen doen.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

  • Ervaring met Role Based Access Control ( 2 jr );
  • Ervaring met Role Mining ( 1 jr );
  • Aantoonbare ervaring in IAM-projecten bij (rijks) overheid en of vergelijkbare bij grote ICT organisaties (1000+ FTE’s) ( 4 jr )

Wensen:

  • Competenties: – Initiatiefnemend, doener; – Open communicatiestijl (over planning en risico); – Kan zowel zelfstandig als in teamverband goed samenwerken; – Kan zowel op operationeel als tactisch niveau communiceren; – Hoge organisatiesensiviteit: is in staat management te informeren en overtuigen; – Accuraat en nauwkeurig; – Professionele houding; – Kan overtuigen op basis van argumenten; – Autodidact / onderzoekende stijl; – Communicatief vaardig binnen Nederlands taal in woord en geschrift.
  • Heeft een CISSP certificering;
  • Ervaring met het werken in zowel grote automatiseringsomgevingen als binnen de Rijksoverheid of vergelijkbare grote organisaties (1.000+ FTE’s);
  • Kennis van Active Directory;
  • Kennis van Linux (SUDO rechten);
  • Kennis van Privileged Account Management;
  • Ervaring met data-analyse (BI).

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats zodra er een geschikte kandidaat wordt aangeboden, zal er een intake plaatsvinden op de woensdag tussen 9:00 -17:00 uur. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2022-03-14 13:55:23

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden