Senior IAM Architect

Functie omschrijving

Doelstelling

Het RVB gaat haar ICT dienstverlening onderbrengen bij SSC-ICT Haaglanden. Vastgoed specifieke ICT processen blijven bij RVB in huis. Verder gaat het RVB de bedrijfsspecifieke processen en systemen harmoniseren in het programma Harmonisatie Applicaties en Rijksvastgoed Processen (HARP). Doel hiervan is om voor het RVB vanuit de oude situatie met vier proces- en applicatielandschappen, een processtructuur in te richten die integraal ondersteund wordt met een passend applicatielandschap dat onder Enterprise architectuur wordt ingericht.

Het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) is een fusieorganisatie sinds 1 juli 2014 van de volgende vier diensten:

– Voormalig Rijksvastgoed- en Ontwikkelingsbedrijf (RVOB)

– Voormalig Rijksgebouwendienst (RGD)

– Voormalig Defensie Vastgoed (DVD)

– Voormalige directie Rijksvastgoed (dRV)

Visie

Het RVB maakt integraal deel uit van de Rijksoverheid, en heeft daarbinnen een aantal specifieke taken op vastgoed gebied. Daarom maakt het RVB maximaal gebruik van de voorzieningen die vanuit DG-OBR Rijksbreed geleverd worden aan de Rijksonderdelen, zoals is opgedragen door de ministerraad met de vaststelling van de Hervormingsagenda Rijksdienst. RVB betrekt alle ICT diensten van het SSC-ICT die niet specifiek voor ondersteuning van de vastgoed processen zijn ingericht. Voor de vastgoed specifieke diensten wordt een ‘leveringsketen’ ontwikkeld waarin SSC- ICT de beschikbaarstelling van de ICT voorzieningen levert, en het RVB de proces specifieke configuraties beheert. Hiermee kan het RVB haar eigen verantwoordelijkheid voor het voortbrengingsproces in het vastgoed domein van de rijksoverheid borgen. Bij het inrichten van de vastgoed gerelateerde ICT systemen voor het RVB zijn de RVB processen en de bruikbaarheid van de toepassingen richtinggevend.

Organisatie & directie

Als onderdeel van het programma HARP wordt gewerkt aan een RVB brede kernregistratie vastgoed. Hiervoor is een globale architectuur en PSA bepaald. Voor uitwerking van een informatiemodel dat de basis kan vormen voor harmonisatie van de vastgoedinformatie van de fusiepartners waaruit RVB ontstaan is zijn wij op zoek naar een ervaren informatie-architect. Na afronding van het programma Harmonisatie Applicaties en Rijksvastgoed Processen (HARP) beschikt het RVB over één integrale bedrijfsproces structuur die ondersteund wordt door één integraal applicatielandschap waarin alle vastgoed gerelateerde applicaties in onderlinge samenhang zodanig in gebruik zijn dat ze de bedrijfsprocessen maximaal ondersteunen. Het doel is dat het RVB over 2 tot 3 jaar over geharmoniseerde processen en applicaties beschikt. Het programma HARP is medio juni 2015 gestart, en bestaat uit 23 projecten. De functionaris wordt ingezet op project(en): Kernregistratie Vastgoed en Portaal (HARP uitvoeringsproject 18).

Functieomschrijving

De project architect is als specialist in het modelleren van informatiehuishoudingen ten behoeve van bedrijfsprocessen en –systemen zeer ervaren. Daarnaast is ervaring vereist op de andere architectuurvlakken. Bovendien is voor het onderdeel portaal ervaring vereist met de gebruikerskant. Hij/zij is een consultant die zeer creatief en goed kan ontwerpen. Heeft kennis van de verschillende concepten, methodes en principes, trends en ontwikkelingen ten aanzien van informatiehuishouding binnen uitvoeringsorganisaties binnen de overheid. Hij/zij is een generalist op strategisch niveau en specialist op informatiemodellering. Begrijpt precies de conceptuele rol is van de informatielaag tussen processen en applicaties en is zeer goed in staat om dit uit te dragen op verschillende niveaus in de organisatie (van medewerker tot directeur). Van de architect wordt directe ervaring met scrum ontwikkeltrajecten en de rol van een architect om daar vanuit inhoud input aan te geven verwacht.

Functie eisen

Functie-eisen

Gevraagd wordt een senior informatie architect met diepgaande kennis van registraties bij de overheid en de daarbij relevante standaarden). Kennis en ervaring met vastgoedinformatie en standaarden op dat gebied is een pre, evenals ervaring bij uitvoeringsorganisatie en overheid. Bovendien heeft de architect brede ervaring met het geven van input aan software ontwikkelprojecten, ervaring met scrum en ervaring met portalen voor eindgebruikers. Heeft aantoonbaar meerdere (senior) ervaring in architecturen bij grote organisaties & grote verandertrajecten. Kan hierdoor goed omgaan met weerstanden en weet mensen te binden en te boeien. Is een teamplayer, is sociaal vaardig en kan daardoor goed met mensen omgaan, werkt en denkt gestructureerd, kan zeer goed luisteren en is in staat om wensen en doelen vanuit de organisatie en omgeving te vertalen naar en overall planning en uitvoering. Is gewend om in projectverband te werken.

Specifieke senior kennis en opleidingen:

– Academisch werk- en denkniveau.

– Minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring op het gebied van informatiearchitectuur, maar ook op business en proces architectuur in vergelijkbare organisaties.

– Kennis/ervaring in vastgoed uitvoeringsorganisaties of anders soortgelijke procesorganisaties is een pre.

– Brengt aantoonbaar en stevig methodisch referentiekader mee dat hij of zij eerder in dergelijke opdrachten met succes heeft toegepast

– Toont dit aan met certificeringen als Togaf, Archimate en DEMO

– Andere gangbare methoden en technieken voor Bedrijfs(informatie- en applicatie-) architectuur.

– Opleidingen op het gebied van bedrijfsinformatieanalyse en –ontwerp is vereiste.

– Opleidingen op het gebied van informatiearchitectuur is een vereiste.

– Kennis van NORA en de standaarden van de pas-toe-of-leg-uit lijst en aanverwante architectuurkaders binnen de publieke sector

– Aantoonbare ervaring met scrum ontwikkelingen is een vereiste

– Aantoonbare ervaring met ontwikkeling van portalen voor informatie-intensieve raadpleegfuncties en betrekken van eindgebruikers is een vereiste

– Kennis en ervaring van applicatie-integratie, ESB’s en IAM zijn een pré vanwege het belang van deze onderwerpen voor de afhankelijkheden met aanpalende projecten.

– Benodigde competenties; communicatief, abstractie, creatief, helicopterview, samenwerken, analytisch vermogen, reflectie, lerend vermogen, nieuwsgierig, overwicht, planmatig werken, adviseren, sociaal vaardig, organisatiesensitiviteit.

Selectiecriteria

Aanbiedingen van kandidaten worden op onderstaande punten beoordeeld:

– WO werk- en denkniveau;

– Ervaring en kennis zoals benoemd bij ‘Functie-eisen’;

– Kennis van het Rijksvastgoedbedrijf of soortgelijke publieke organisaties;

– Competenties zoals hierboven beschreven;

– Initieel tarief.

Extra informatie

Standplaats

Den Haag
Aanvraagnummer
464
Startdatum:
2016-11-14
Verwachte einddatum
2017-05-31
Aantal uur per week:
36
Uurtarief
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
2016-11-03
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen

Aanvullende informatie

Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met Wendy van Ooijen Als u geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij u van harte uit een aanbieding te verzorgen via het onderstaand aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2016-10-31 10:39:50

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden