HR Analist | Amstelveen

Sorry, deze opdracht voor HR Analist is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Amstelveen
Aanvraagnummer:
A2023-289
Startdatum:
13-03-2023
Verwachte einddatum:
02-04-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
34-36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
08-03-2023 12:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving HR Analist

Wij zijn namens de SVB op zoek naar een HR Analist op basis van 34-36 uur.

Drie redenen waarom dit jouw opdracht is
Je bent een ervaren HR Analist met passie voor cijfers die HR analytics van de SVB naar een hoger niveau kan brengen. We je de werkomgeving bieden met veel autonomie en verantwoordelijkheid waar het data gedreven werken, in multidisciplinaire teams, voorop staat om het iedere dag beter te doen. Jij voelt je als een vis in het water in een omgeving waar HR analytics wordt ingezet vanuit een maatschappelijk relevante positie en gemeten vanuit de menselijke maat.

Als HR Analist werk je samen in een multidisciplinair team (MDT) aan rapportages en analyses die waarde toevoegen aan de interne HR bedrijfsvoering. Je bent de vertaler van bedrijfsissues naar analytics onderzoeken en adviezen rondom de veranderingen, ontwikkelingen en voortgang vanuit een medewerker- en organisatie- perspectief.

Je neemt verantwoordelijkheid voor het (laten) ontwikkelen en onderhouden van dashboards en rapportage modellen die inzicht geven in de HR processen, de effectiviteit van beleid en verbeteringen. Dat betekent dat je ook een bijdrage kunt leveren op communicatief, strategisch en proces gebied. Je bent een ambassadeur van het uitdragen van data gedreven mindset.

Kerntaken:

1. Metrics: je bewaakt en waar nodig, initieert acties zodat de kwaliteit van HR stuur- en verantwoordingsinformatie in dashboards en rapportages op het gewenste niveau zijn (basis is altijd op orde). Toetst de functionaliteit van (selfservice) rapportages en dashboards zodat deze voldoen aan de behoefte van de gebruikers en dat het maximum van de data van de diverse HR applicaties en van de dashboards van PowerBI behaald kunnen worden. Daarnaast lever je op verzoek maatwerk managementinformatie, waar geen selfservice voor beschikbaar is.

2. Analytics: je interpreteert metrics door de verdieping in HR-dashboards en rapportages en levert inzichten van trends, ontwikkelingen en prognoses van de efficiëntie en effectiviteit van de operationele, tactische en strategische HR onderwerpen. Je voert de regie over de HR-datakalender die in samenwerking met HR Service Center uitgevoerd wordt. In samenwerking met het MT-HR, HR-Business Partners en de experts van de HR-kolom vertaal je business issues naar onderzoeksopdrachten. In dit kader levert je bijdrage aan de uitvoering van het Strategisch Personeelsplan door te zorgen voor de beschikbaarheid van relevante data. Vervolgens zorg je al dan niet in samenwerking met het Shared Service Center Data voor de uitvoering van ad-hoc en periodieke beschrijvende en voorspellende HR analytics opdrachten (trend)analyses, kort cyclische kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeken (enquêtes, pools, interviews), legt logische verbanden tussen data en feitelijkheden, trekt conclusies en vertaalt deze naar adviezen. Met jouw bijdrage levert de HR analytics functie essentiële bijdrage zodat de organisatie tijdig kan reageren op wat nodig is voor de efficiënte en effectieve bedrijfsvoering.

3. Datagedreven mindset: De HR Analist inspireert en stimuleert het datagedreven denken en werken binnen de SVB. Dit wordt bereikt met het delen van uit data verkregen inzichten, het publiceren van reguliere updates van trends en ontwikkelingen rondom medewerkers en organisatie. Hiervoor zet je datavisualisatie, infographics en creatieve communicatie middelen in. Tevens zorg je ervoor (in samenwerking met privacy officers) dat de AVG en data ethiek met betrekking tot HR data binnen de SVB top of mind wordt.

Eisen en wensen voor de functie HR Analist

Harde eisen:

 • Je bent een verbinder met een analytisch mindset en gestructureerde en methodologische aanpak;
 • Je kan data uitstekend analyseren, modelleren en interpreteren en bent in staat om de inzichten uit data te vertalen naar adviezen ten behoeve van je opdrachtgevers. Accuratesse, aandacht voor de details, sterke cijfermatig inzicht zitten in jouw DNA;
 • Met je vermogen van probleem- en informatieanalyse kom je snel tot efficiënte oplossingen. Je bent flexibel, kan snel schakelen in een dynamische omgeving en stelt de juiste prioriteiten;
 • Jouw empatisch vermogen en organisatie sensitiviteit maken dat je instinctief in kan spelen op de behoefte van de business. Je bent van natuur enthousiast en praktisch ingesteld;
 • Naast klantgerichtheid beschik je over adviesvaardigheden, overtuigingskracht en goede schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid van de Nederlandse taal;
 • Het adequaat omgaan met privacy bescherming en data ethiek zijn voor jou vanzelfsprekend;
 • Je kan de nodige inhoudelijke kennis van HR processen, -beleid en regelingen van de directie Bedrijfsvoering snel eigen maken;
 • Je hebt kennis van relationele databases; ervaring met PowerBI is een pre.

Wensen:

  Aanvullende informatie

  Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

  De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

  Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

  Geplaatst op 2023-03-03 10:42:25

  Opdracht delen

  Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????  Status : Gesloten

  Reageer


  Aanmelden voor functie

  Maximum file size: 5MB

  ‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

  Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

  ‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

  Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

  ‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

  Jan Versluijs, HR professional

  ‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

  Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

  ‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

  Bianca Ashruf (Logius)

  Ontvang opdrachten in je mailbox

  Job Alert maken

  Meld je aan voor onze talentpool

  CV aanbieden