Gegevensontwerper | Apeldoorn

Sorry, deze opdracht voor Gegevensontwerper is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Apeldoorn
Aanvraagnummer:
A2023-1451
Startdatum:
01-11-2023
Verwachte einddatum:
31-12-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


€ 80,00


Sluitingsdatum aanvraag:
30-10-2023 14:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Gegevensontwerper

Wij zoeken voor het Ministerie van Financiën een Gegevensontwerpen op basis van 36 uur per week.

Functieomschrijving: 
Medewerker van het System Team en Shared Services (STeSS) binnen IBS Loonheffingen (IBS LH). Dit team verleent een aantal diensten op het gebied van beheer en onderhoud, voortbrenging en het testen van IBS LH applicaties.
Kun jij oplossingen bieden voor gegevens gerelateerde organisatievraagstukken en hiervoor het gegevensontwerp uitwerken? Ben jij in staat om omvangrijke en complexe veranderingen in kaart te brengen binnen het sterk in beweging zijnde domein van IBS Loonheffingen? Kun jij gegevens modelleren in nauwe samenwerking met de proceontwerpers. Ben jij de nieuwe senior gegevensontwerper bij IBS?

We zijn op zoek naar een energieke collega die naast het uitvoeren van de voorkomende werkzaamheden vanuit zijn of haar kennis en ervaring een bijdrage kan leveren aan het inrichten en vormgeven van het STeSS. Je wordt de vraagbaak voor alles rondom gegevensontwerp binnen IBS LH en staat alle collega’s op een open en professionele manier te woord bij alle gestelde vragen en voorgelegde problemen.

Als gegevensontwerper ben je de verbindende schakel tussen de business, architectuur, ontwerpers en ontwikkelaars. Je hebt kennis van al deze deelgebieden en kunt omgaan met de complexiteit die hierbij komt kijken. Je houdt je bezig met requirements-, business- en informatieanalyse en je ontwerpt conceptuele en logische gegevensmodellen. Je zorgt ervoor dat de mogelijkheden van techniek, wetgeving en bedrijfsvoering verwerkt worden in jouw ontwerpproducten. Jouw modellen vormen een solide basis waarop jouw IT-collega’s verder kunnen bouwen. Je zorgt er onder andere voor dat in de realisatie en implementatie het ontwerp juist wordt geïnterpreteerd.

Achtergrond Opdracht:

Integratie Business Services (IBS) heeft als missie het voortbrengen en leveren van herkenbare IT-oplossingen voor de business van de Belastingdienst. Hierbij worden generieke en specifieke voorzieningen geïntegreerd tot compleet werkende IT-oplossingen.

De Afdeling IBS Loonheffingen (LH) is verantwoordelijk voor adviesregie, architectuur, ontwerp, bouw, test, integratie, (gebruikers)documentatie en het implementatierijp opleveren van de aangepaste bedrijfsprocessen en informatievoorziening binnen de keten Loonheffingen (inkomsten meer dan €150 miljard en uitkering tegemoetkomingen meer dan €800 miljoen).

IBS LH is verantwoordelijk voor de integratie van de gehele oplossing die gerealiseerd kan worden door de eigen teams van IBS LH, STS, GBS en raakvlakken binnen IBS. IBS LH stemt de architectuur af, stuurt de realisatie en de planning via de realisatieteams en verstrekt de opdrachten naar de raakvlakken. IBS LH neemt de lead bij testen over de onderdelen heen en stemt af met de business owner (productmanagement) over prioritering en implementatie- en releasemomenten.

IBS LH bestaat uit een sterk continuïteitsdeel dat de huidige applicaties onderhoudt. Daarnaast zijn er een aantal teams bezig met de modernisering van de huidige applicaties. De IBS LH omgeving is zoveel mogelijk Scrum/Agile georganiseerd, maar werkt nog niet bij alle teams op deze manier.

Het STeSS gaat werken als ondersteunend team van IBS LH voor alle applicaties en teams. Vanuit de filosofie dat zoveel mogelijk werkzaamheden bij de ontwikkelteams ondergebracht worden, maar er altijd overstijgende werkzaamheden zijn die centraal georganiseerd moeten worden, bepaalt het STeSS haar aangeboden diensten. Het STeSS is de plek waar de Onderhoud en Beheer verantwoordelijkheid ondergebracht is en is vanuit het (afgeronde) programma ‘Visie op Beheer’ de hoeder van de kwaliteit van de voortbrenging.
In het STeSS worden applicatiebeheer, technisch analisten, testmanagement en gegevensontwerp samen gebracht.

Organisatie en Cultuur:
De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center.

Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

Eisen en wensen voor de functie Gegevensontwerper

Harde eisen:

 • Minimaal HBO werk-en denkniveau;
 • Meerdere jaren ervaring met gegevensmodellering;
 • Inzicht in de begrippen van datamanagement: metadata, master- en referencedata, datakwaliteit;
 • Bekend met Agile en de toepassing van de SCRUM-methodiek.

Wensen:

 • Analyseren;
 • Organisatiesensiviteit;
 • Netwerken en resultaatgericht;
 • Plannen en organiseren;
 • Samenwerken;
 • Kennis van ‘privay by design’;
 • Kennis van het gegevenslandschap van de Belastingdienst;
 • Kennis van een belastingmiddel, bij voorkeur de Loonheffingen;
 • Kennis van procesontwerp;
 • Ervaring met business intelligence is een pré

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats op een nader te bepalen datum. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-10-27 08:17:15

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden