Gegevensmodelleur | Apeldoorn
Sorry, deze opdracht voor Gegevensmodelleur is niet meer beschikbaar.
Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.
En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.
- Werkniveau:
- Senior
- Standplaats:
-
Apeldoorn
- Aanvraagnummer:
- A2023-1256
- Startdatum:
- 02-10-2023
- Verwachte einddatum:
- 31-12-2023 met optie tot verlenging
- Aantal uur per week:
- 36
- Indicatie uurtarief:
n.o.t.k.
- Sluitingsdatum aanvraag:
- 15-09-2023 10:00
- Contactpersoon Quest4:
- Fulko van der Meulen
- Telefoonnummer:
- 06-53719004
- Opdrachtgever:
- Quest4
Functieomschrijving Gegevensmodelleur
Wij zijn namens de Belastingdienst op zoek naar een Gegevensmodelleur op basis van 36 uur.
Als gegevensmodelleur weet jij alles van datamodelleren. Je hebt ruime aantoonbare ervaring in logisch modelleren. En je beheerst verschillende technische datamodelleerstijlen, zoals datavault, unified anchor en dimensioneel modelleren. Kortom, we vragen een stevige datamodelleur die ons helpt een toekomstbestendig gegevenslandschap in te richten. Je gaat in gesprek met de experts vanuit de verschillende domeinen bij de totstandkoming van logische modellen. De gegevensmodelleur speelt een belangrijke rol in het opstellen van logische gegevensdefinitiemodellen waarbij het doel is kennis uit een kennisdomein te expliciteren en te laten valideren door domeindeskundigen en de eigenaar van het kennisdomein. Ook is de gegevensmodelleur verantwoordelijk voor het opstellen van modellen voor het gebruik van de gegevens binnen de processen die de belastingdienst uitvoert. Dit gebeurt door het opstellen van logische gegevensgebruik en -interactie modellen. Deze modellen vormen de basis voor implementaties voor gegevensopslag, -uitwisseling en -gebruik binnen te realiseren gegevensdiensten. Naast het expliciteren van de kennis binnen het eigen domein, speelt de gegevensmodelleur ook een rol in het uniformeren van modellen over domeinen heen door het volgen van een vastgestelde aanpak. Deze aanpak uniformeert de modellen over de Belastingdienst door het voorschrijven van patronen voor bijvoorbeeld tijd en multi-realiteit. Ook draagt de gegevensmodelleur bij aan het opstellen en onderhouden van een bibliotheek aan attribuutdomeinen. De modelleur speelt een rol binnen de data governance processen binnen de Belastingdienst. Van de gegevens die worden gedefinieerd wordt vastgesteld tot welk kennisdomein deze behoren. Verder wordt geëxpliciteerd wie de gegevensverantwoordelijken zijn en wat de vigerende wet- en regelgeving met betrekking tot het gebruik van die gegevens zijn. Daarmee realiseren we het “privacy by design”- principe en zorgen we ervoor dat we een basis leggen voor het verwerkingsregister. Naast het sociale aspect van interactie en de analytische vaardigheden om de verworven kennis te expliciteren, is modelleren een vakmanschap. Bij dit vakmanschap hoort een gereedschapskist. In deze kist zitten begrippen als “entiteit”, “relatie”, “attribuutdomein”, “begrip”, “identificatiestructuur”, “fact based modeling” en “modeltransformatie”.Je bent in staat – en vindt het leuk – om de datamodelleurs te begeleiden en coachen. Je werkt nauw samen met de Enterprise Data Architect en met de overige data-architecten en -modelleurs.
Achtergrond Opdracht
De IBS Omzetbelasting (De afdeling waar je komt te werken) is verantwoordelijk voor adviesregie, architectuur, ontwerp, bouw, test, integratie, (gebruikers)documentatie en het implementatierijp opleveren van de aangepaste bedrijfsprocessen en informatievoorziening. IBS Omzetbelasting is verantwoordelijk voor de integratie van de gehele oplossing die gerealiseerd kan worden door de eigen teams van IBS OB en door andere teams van verschillende organisatieeenheden zoals STS, GBS en raakvlakken binnen IBS. IBS Omzetbelasting stemt de architectuur af, stuurt de realisatie en de planning via de SAFe releasetrain en verstrekt de opdrachten naar de raakvlakken. IBS OB neemt de lead bij testen over de onderdelen heen en stemt af met productmanagement over prioritering en implementatie- en releasemomenten. De keten omzetbelasting staat de komende jaren voor grote uitdagingen. De Europese en nationale wet- en regelgeving is sterk in ontwikkeling. Daarnaast is het applicatielandschap sterk verouderd. Om aan huidige en nieuwe wet- en regelgeving te kunnen blijven voldoen zal het applicatielandschap moeten worden gemoderniseerd, met gebruikmaking van state-of-the-art architectuurprincipes en technologieën. Hierbij moet voortdurend de afweging worden gemaakt tussen enerzijds het tijdig kunnen voldoen aan de business eisen en het anderzijds realiseren van een robuust en wendbaar applicatielandschap.
Organisatorische context en cultuur
De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.
Eisen en wensen voor de functie Gegevensmodelleur
Harde eisen:
- Ruime ervaring met logisch data modelleren, modeltransfomatie van logische naar implementatiemodellen ( 5 jr )
- Ruime ervaring in metadatamodelleren, modelleren van masterdata en integratie modelleren, met metadatagedreven en ( 3 jr )
- modelgedreven ontwikkkeling van dataverwerking (collectie, validatie, integratie, transformatie en disseminatie).
- Ruime ervaring in datamodelleren (onderscheid kunnen maken tussen logisch en technische datamodellen en architectuur ( 3 jr )
Wensen:
- Communicatieve vaardigheden
- Informatieanalyse (vertalen van informatie naar het juiste model, t.w. proces-, gegevens-, beslismodel) Inzicht in de begrippen van datamanagement
- verbindende factor tussen business, solution architecten, datamodelleurs en ontwikkelteams
- Je beheerst verschillende technische datamodelleerstijlen, zoals datavault, unified anchor en dimensioneel modelleren. Kennis van het
- gegevenslandschap van de Belastingdienst is een pre
- Ervaring met model- en metadatagedreven voortbrenging van datalogistiek Ervaring met het maken van metadatamodellen
Aanvullende informatie
Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.
De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Fulko van der Meulen bereikbaar op het nummer: 06-53719004. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.
Geplaatst op 2023-09-11 07:20:14