Functioneel Ontwerper | Den Haag

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2022-0367
Startdatum:
18-04-2022
Verwachte einddatum:
31-10-2022 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
25-03-2022 11:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functieomschrijving

Wij zijn voor Logius op zoek naar een Functioneel Ontwerper op basis van 36 uur per week. 

Logius zoekt een ervaren technisch functioneel ontwerper, die de juiste vragen weet te stellen en wensen vertaalt naar veilige en gebruiksvriendelijke oplossingen voor onze voorzieningen. Met jouw overtuigingskracht en ervaring op het gebied van Functioneel Ontwerp maak jij de vertaalslag van business requirements naar haalbare ICT-oplossingen en kwalitatief goede documentatie hiervoor. Als Functioneel Ontwerper maak je deel uit van een Scrum Team binnen een Agile Release Trein volgens de SAFe methodiek. Je ontwerpt, in nauwe samenwerking met de Product Owner, User Experience experts, architecten en IB-specialisten nieuwe functionaliteiten. Je stelt heldere en eenduidige User Stories op voor de gewenste aanpassingen en stemt deze af met de ontwikkelaars en testers uit het Scrum Team.

Daarnaast ben je als Functioneel Ontwerper verantwoordelijk voor het opleveren van gestructureerde en onderhoudbare functionele documentatie (in UML / Use Cases), waarin de gerealiseerde aanpassingen en uitbreidingen van zijn verwerkt. Je bent een schakel tussen de PO-er/business en het ontwikkelteam. Je moet functionele items op de backlog kunnen uitwerken, zodat het ontwikkel team dit verder kan oppakken. Tijdens de refinement en ontwikkeling moet je alle vragen van het ontwikkel team kunnen beantwoorden of verder uitzoeken met de business.

Achtergrond Opdracht:
Het doel van het Productiehuis is om de Logius-oplossingen (inclusief infrastructuur) te beheren en door te ontwikkelen binnen de afgesproken serviceniveaus, budgetten en regelgeving. Ook levert de directie Productiehuis de capaciteit en structuur om bestaande en nieuwe diensten en producten zodanig te ontwikkelen dat het afgestemde portfolio kan worden waargemaakt. In de Agile Release Train (ART)Gegevensuitwisseling wordt gewerkt aan de herbouw van Digipoort. Dit is de centrale system-to-system toegangspoort van de overheid. Via Digipoort worden jaarlijks miljoenen berichten verwerkt van belastingaangiftes tot jaarverslagen van ondernemingen

Organisatorische context en cultuur:
Eenvoudig, snel, groen en betrouwbaar zaken regelen tussen overheden, burgers en bedrijven. Met als doel een betere dienstverlening, kosten- besparing en administratieve lastenverlichting. Daar gaat de overheid voor. Logius vervult hierin een centrale en leidende rol met oog voor de samenhang in de infrastructuur van de e-overheid. Logius is de dienst digitale overheid en onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De diensten en standaarden van Logius zijn voor de gehele overheid ontwikkeld. Logius is verantwoordelijk voor het beheer, de doorontwikkeling en de overheidsbrede toepassingen van deze diensten en standaarden.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

  • Professioneel Functioneel ontwerper;
  • Requirements engineering;
  • Aantoonbare kennis van procesontwerp en architectuur van webbased systemen;
  • Minimaal HBO werk en denkniveau ( 7 jr);
  • Werkervaring als senior functioneel ontwerper met aantoonbare succesvolle ontwerpen van complexe systemen ( 7 jr);
  • Ervaring met berichtuitwisselingssystemen en kopplevlakken ( 3 jr);
  • Ervaring met confluence en jira, draw 1.0 en aanverwante systemen ( 2 jr).

Wensen:

  • Competenties: Je kunt goed schakelen tussen business en IT; – Analytisch, kritisch, proactief en resultaatgericht;- Zelfstandig kunnen opleveren en uitwerken; – Communicatief vaardig;
  • Je hebt ervaring met werken voor de overheid;
  • Je bent in het bezit van functie-gerelateerde (SAFe-Agile) certificeringen of bent bereid deze op korte termijn te behalen.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats op 31 maart & 1 april. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2022-03-22 12:31:20

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden