Functioneel beheerder | Utrecht

Sorry, deze opdracht voor Functioneel beheerder is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Utrecht
Aanvraagnummer:
A2024-916
Startdatum:
10-06-2024
Verwachte einddatum:
31-03-2025 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
04-06-2024 08:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Functioneel beheerder

Organisatieonderdeel RWS – Corporate Dienst
Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en –wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland.Dat is Rijkswaterstaat. Onze Corporate Dienst (CD)vervult een prominente rol in de bedrijfsvoering van Rijkswaterstaat. De CD zorgt voor ondersteuning bij de uitvoering van primaire werkprocessen van het Bestuur, de huidige Staf DG en de RWS-organisatieonderdelen. Dit gebeurt door het leveren van excellente diensten tegen zo laag mogelijke kosten op het gebied van HRM, communicatie, facilitaire en financiële dienstverlening en bestuurlijke juridische zaken en vastgoed. De afdeling – Informatievoorziening Beheer De afdeling IV Beheer ondersteunt, verbindt en stemt af met alle betrokken partijen binnen het domein Bedrijfsvoering voor het functioneel beheer van de informatievoorziening en voert voor de klant de regie. IV beheer analyseert samen met de klant de IV-behoefte en gaat gezamenlijk op zoek naar de oplossingsrichting. IV beheer bestaat uit 8 teams. Het team Services is verantwoordelijk voor de ICT-applicaties die in gebruik zijn binnen het meldingen- en facilitaireproces. Bijvoorbeeld: Facilitor . Belangrijkste klanten zijn de directie Klant & Services en de directie Facilitair en Financiën van de CD. Als afdeling Ondersteunen wij samen met het klantcontactcentrum de gebruikers. We verstrekken informatie, lossen incidenten op, voegen nieuwe functionaliteiten toe en geven opleiding.

Opdrachtomschrijving
Je komt te werken binnen een gezellige en diverse afdeling. De afdeling IVB is verantwoordelijk voor de functionaliteiten van de applicaties o.a. binnen de werkvelden Communicatie en Documentaire Informatie Management. Zij maken gebruik van diverse applicaties, waaronder het CMS Tridion, Iprox, Docgen , Content Manager, Sharepoint en Topdesk. Dit betekent dat de eindgebruiker de medewerker is van Rijkswaterstaat. Jij zorgt ervoor, samen met je team, dat de applicaties voortdurend blijven voldoen aan de wensen en de eisen van de eindgebruiker waarbij de bedrijfsvoeringsprocessen optimaal ondersteund worden. Je staat klaar wanneer de eindgebruikers vragen voor je hebben, wanneer er problemen zijn met de applicaties én wanneer ze graag een verzoek tot wijziging en/of verbetering willen inbrengen. Conform de BiSL methodiek ga je aan de slag met deze wijzigingsverzoeken. Je beoordeelt de wijzigingsverzoeken op nut en noodzaak en kijkt of alternatieve oplossingen passend zijn. Je bedenkt creatieve oplossingen waarbij je altijd het IV landschap in ogenschouw neemt. Daarnaast stel je ook de plannen op voor het testtraject en de implementatie. Naast je werkzaamheden op uitvoerend niveau, adviseer jij de informatiemanager gevraagd en ongevraagd over de wijzigingsbehoefte op sturend niveau. Je haalt veel energie uit het bedenken van creatieve, klantgerichte oplossingen. Hierbij stem je de acties en wijzigingen niet alleen af binnen je team, maar heb je oog voor de gehele IV keten. Een goede terugkoppeling aan de eindgebruiker mist zeker niet in jouw werkproces. Je streeft er elke dag naar om je werk beter te doen en de eindgebruiker maximaal te helpen. Daarbij ga je voor de hoogst haalbare kwaliteit van je dienstverlening, een tevreden eindgebruiker en een passende oplossing binnen het IV landschap. Je bent in staat om de driehoek van mens, proces en techniek te bewaken en daar je oplossing op af te stemmen. Je agile mindset geeft je een flexibele instelling en de mogelijkheid om goed om te gaan met een veranderende situatie. Je krijgt energie van het deelnemen aan projecten en je leergierigheid zorgt ervoor dat je snel nieuwe zaken eigen maakt. Je interesse in het vakgebied is aanstekelijk en je hebt een innerlijke drive om nieuwe ontwikkelingen binnen informatievoorziening te vertalen naar je eigen werkomgeving.

Eisen en wensen voor de functie Functioneel beheerder

Harde eisen:

  • Kandidaat beschikt over een hbo diploma, passend bij de rol van functioneel beheerder;
  • Kandidaat beschikt over kennis, ervaring en affiniteit op het vlak van informatiehuishouding, data en IV-processen. Minimaal 3 jaar ervaring;
  • Kandidaat heeft minimaal 5 jaar kennis en ervaring met functioneel beheer.

Wensen:

  • Mate waarin de kandidaat de bekende IV methodieken, zoals BiSL en ITIL kent en thuis is in de wereld van Agile;
  • Mate waarin de kandidaat aantoonbare minimaal vijf jaar ervaring/kennis heeft in CMS en DMS;
  • Mate waarin de kandidaat bekend is met Iprox of Sharepoint;
  • Mate waarin de kandidaat ervaring heeft met het opstellen van de functionele requierements.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2024-05-27 14:54:40

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden