Functioneel Beheerder GIS | Groningen, Assen

Sorry, deze opdracht voor Functioneel Beheerder GIS is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Groningen, Assen
Aanvraagnummer:
A2023-223
Startdatum:
01-03-2023
Verwachte einddatum:
29-02-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


€ 76,00


Sluitingsdatum aanvraag:
22-02-2023 08:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Functioneel Beheerder GIS

Wij zijn voor op zoek naar een Functioneel Beheerder op basis van 36 uur per week. 

Ter ondersteuning van het GIS gebruik zijn de volgende taken onderkend:

2.1    Beschikbaar houden GIS functionaliteit en data:

Alle activiteiten benodigd om er zorg voor te dragen dat de IMG medewerkers, en evt. externen die een rol binnen de IMG processen invullen, kunnen beschikken over de voor hen relevante GIS functionaliteit en data beschikken.

Hieronder vallen o.a.:

 • Het beschikbaar stellen en houden van de GIS functionaliteit, inclusief de aansluitingen met andere informatie systemen;
 • Het beschikbaar stellen en actueel houden van de daarbinnen gebruikte datal. Deze bestaat voor een belangrijk deel uit extern geleverde data (publiek beschikbare data vanuit PDOK, aangevuld met specifieke data sets van bijv. het Kadaster), daarnaast data die binnen de verschillende processen en onderzoeken binnen IMG ontstaan;
 • Coördineren gebruikers ondersteuning (functioneel binnen IMG, technisch met ondersteuning DICTU help/service desk faciliteiten). 

Achtergrond Opdracht:
Op dit moment loopt het project rondom het inrichten van GEO/GIS. In de initiële fase verzorgt een ingehuurd GIS-team als “kwartiermakers” het definiëren en inrichten van de GIS omgeving daarin samenwerkende met de DICTU organisatie. Dit team heeft ook de ondersteunende taken op zich genomen tot het moment dat deze overgedragen kunnen worden aan een structureel GIS-team binnen IMG waarin de functioneel beheerder een belangrijke rol vervult. 

Organisatorische context en cultuur:
Na een halve eeuw gaswinning in Groningen, resulterend in een omvangrijk aantal aardbevingen, is er schade ontstaan aan de huizen en gebouwen van de bewoners, instellingen, organisaties en ondernemers in het gebied.

Het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG; voorheen Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen) is het zelfstandig bestuursorgaan dat schade als gevolg van gaswinning in het Groningerveld en de gasopslag Norg afhandelt. Te denken valt aan de fysieke schade aan woningen en infrastructurele of waterbouwkundige werken, immateriële schade en waardedaling van woningen. Verder is het IMG verantwoordelijk voor het herstel van acuut onveilige situaties ten gevolge van de gaswinning in Groningen of de gasopslag in Norg. Het IMG is gevestigd in Groningen en heeft ruim 400 medewerkers.

Het bestuur van IMG is verantwoordelijk voor de uitvoering van de taken van het IMG en de IMG-organisatie. Het bestuur wordt daarbij ondersteund door het bureau (de uitvoeringsorganisatie). De directie is door het bestuur belast met de dagelijkse leiding van het bureau. Het bestuur wordt bijgestaan door een ambtelijk secretaris. De directie vormt samen met de afdelingsmanagers het MT.

Het MT bestaat thans uit één directeur en vier afdelingsmanagers. De afdelingsmanager Bestuurlijke en Juridische Zaken en Schadeafhandeling is tevens plaatsvervangend Directeur. Het managementteam bestaat verder ui de afdelingsmanagers Klantcommunicatie en -dienstverlening, Schade expertise en herstel en Regiebureau. Daarnaast is er een afdeling Corporate Communciatie en een afdeling Bedrijfsvoering. Dit managementteam draagt zorg voor de uitvoering van de schadeafhandeling, zodat het IMG in de gelegenheid wordt gesteld om te besluiten over de schade afhandeling.

Eisen en wensen voor de functie Functioneel Beheerder GIS

Harde eisen:

 • Afgeronde HBO opleiding, BISL kennis;
 • Ruime kennis en ervaring van GIS omgevingen binnen grotere organisaties op conceptueel en detailniveau;
 • Bewezen kennis en ervaring met agiletechnieken zoals SCRUM;
 • Vereiste kennisgebieden: – Functioneel Beheer; – Data Stewardship; – Change Management;
 • Ervaring als Functioneel beheerder in organisaties met omvangrijke GIS implementaties / 3 jr;
 • Ervaring met Geo Data Management in organisaties met omvangrijke GIS implementaties / 3 jr;
 • Werkzaam uitgevoerd in GIS gerelateerde rollen / 7 jr.

Wensen:

 • Competenties: Uitstekende coördinerende, advies- en presentatievaardigheden; – Flexibel en creatief; – Resultaatgericht én in staat om zaken voor elkaar te krijgen door inzet en vasthoudendheid; – Klantgerichte attitude, dienstbaar en ook pro-actief meedenkend in het optimaliseren van het GIS gebruik binnen IMG;
 • Een onderdeel van de functie is ook een stukje ontwerp, proces beschrijven en testen. Daarnaast wordt ook gevraagd om mee te denken in het optimaliseren van de relevante IMG processen en het inzetten van GIS functionaliteit en data daarbinnen;
 • We zoeken een Fber die ruime ervaring heeft met GEO/GIS. Kandidaat moet bereid zijn 3 dagen op locatie (Groningen en Assen) te werken. Woonachtig in de regio is een pré.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats op . Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-02-17 07:53:11

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden