Functioneel Beheerder | Den Haag / ivm Corona thuis

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag / ivm Corona thuis
Aanvraagnummer:
A2021-1343
Startdatum:
03-05-2021
Verwachte einddatum:
31-12-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
22-04-2021 08:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functieomschrijving

Wij zijn voor de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) op zoek naar een Functioneel Beheerder applicaties KAI Digitale Overheid op basis van 36 uur per week. 

Binnen de afdeling Informatie- en Procesmanagement is behoefte aan een ervaren functioneel beheerder voor het team KAI Digitale Overheid. Het werkterrein betreft de applicatie Berichtenbox / berichten verzend service voor bedrijven. Ook zal deze beheerder mogelijk mee gaan draaien in het conseignatierooster van het functioneel beheerteam voor die voorzieningen waarvoor een 24/7 SLA geldt.

De functioneel beheerder die wij zoeken werkt nauw samen met collega’s die de voorzieningen beheren, doorontwikkelen en betrokken zijn bij de ontwikkeling van nieuwe voorzieningen en hun omgeving, de ICT-leverancier, de beheerrregisseur en productowners. Samen met de productowner ben je verantwoordelijk voor de functionele instandhouding en continuiteit van meerdere voorzieningen. Er is sprake van ketenafhankelijkheden. Hierdoor vindt ook communicatie plaats op verschillende lokaties met verschillende betrokkenen: klanten, technisch applicatiebeheerders en ontwikkelaars bij de ICT-leverancier, projectleiders voor de eigen voorzieningen en daarnaast ook functioneel beheerders en de omgeving van de aansluitende applicaties etc.

Wij zoeken een ervaren, pro-actieve, analytisch scherpe en daadkrachtige persoonlijkheid, een teamspeler die toegankelijk is en sociaal en communicatief vaardig is op verschillende niveaus. Met gevoel voor de soms politieke context.

De werkzaamheden omvatten:

 • Coördineren van werkzaamheden;
 • Gebruikersondersteuning (incidenten en meldingen);
 • Aansluiten van nieuwe overheden op de berichtenbox voorzieningen;
 • Beheren van bedrijfsinformatie en draaien van rapportages ter bewaking van de datakwaliteit en op verzoek van de gebruikers;
 • Op operationeel niveau contact onderhouden met de ICT-leverancier (DICTU) t.b.v. het borgen van de continuïteit van de applicatie;
 • Bijdrage leveren aan het beheer van de voorzieningen en het naar productie brengen van releases en changes;
 • Hiertoe gebruikerswensen in kaart brengen, van een impact analyse voorzien en deze ter besluitvorming voorleggen. Na besluitvorming het functioneel ontwerp hierop aanpassen en na realisatie zorgen voor test en implementatie. Het maken een testaanpak, testgevallen, het uitvoeren van de FAT uit en coördineren van de GAT;
 • Bijdrage leveren aan het optimaliseren van de processen binnen de functioneel beheer organisatie berichtenbox voorzieningen;
 • Bijdrage aan het op orde brengen van autorisaties en documentatie alsmede functioneel beheer handboeken;
 • In een vroeg stadium het valideren van de diverse producten die door collega’s opgesteld zijn;
 • Consignatiediensten draaien samen met de andere beheerders in het team voor die voorzieningen waarvoor een 24/7 SLA geldt.

Achtergrond opdracht:
Ondernemers hebben in recht op digitaal zaken doen. De overheid wil haar dienstverlening volledig digitaal aanbieden. e-Overheid voor Bedrijven (berichtenbox omgeving) biedt een aantal generieke digitale voorzieningen die overheden eenvoudig kunnen gebruiken voor digitaal zaken doen met ondernemers. Met deze voorzieningen geeft EZK invulling aan de ambitie dat burgers en bedrijven al hun zaken met de overheid digitaal moeten kunnen afhandelen. 

Organisatie:
Kansen voor Nederland, kansen voor jou.

Een duurzame, economisch sterke samenleving: daar werken we aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Met nationale en internationale programma’s, van de energietransitie en voedselproductie tot ontwikkelingsprojecten in Afrika. Met voorlichting, advies, financiering, subsidies en hulp bij het vinden van zaken- of kennispartners. Door slim organiseren en maximaal gebruik van digitale communicatie zorgen we voor een soepele en optimale dienstverlening. Door elkaar op te zoeken en verbindingen te leggen bieden we nieuwe inzichten en mogelijkheden. Voor en achter de schermen zetten 4500 mensen zich in voor een economisch sterk, innovatief en duurzaam Nederland, op verschillende vestigingen in Nederland. Ook voor jou zijn er kansen!

Onze adviseurs weten als geen ander wat er nodig is om ondernemende Nederlanders vooruit te helpen. Beoordelaars nemen subsidie- en andere verzoeken onder de loep en helpen de aanvragers om nieuwe stappen te zetten. Inkopers benutten de inkoopkracht van de Rijksoverheid, ook om maatschappelijke doelen te bereiken. De medewerkers van de frontoffice staan iedereen te woord die vragen heeft. Functioneel beheerders ontwikkelen en onderhouden digitale loketten. Projectmanagers onderzoeken wat de mogelijkheden van big data zijn. Juristen zorgen dat we ons houden aan wet- en regelgeving. En communicatieadviseurs ontwikkelen toegankelijke websites voor voorlichting en advies.

Wie ondernemend Nederland een warm hart toedraagt, kan bij onze organisatie dus alle kanten op.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • BISL, Scrum;
 • Je hebt meer dan 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie als functioneel beheerder in een grote overheids- of diensverlenende organisatie;
 • In bezit van HBO-diploma of aantoonbare werkervaring op HBO niveau in een relevante IV of ICT richting;
 • Je hebt meer dan 2 jaar kennis van en ervaring met e-Herkening en DigiD alsmede vaardigheid in het opzetten van rapportages;
 • Je hebt meer dan 2 jaar kennis en ervaring in het opzetten van rapportages, en ervaring met het onderhouden van electronisch berichtenverkeer (XML, SAML, STUF).

Wensen:

 • Verbijzondering competenties: – klantgericht;- pragmatisch; – helder communiceren en toont hier initiatief in; – zelfstandig kunnen werken; – maakt zich materie snel eigen; – resultaatgericht; – T-shape;
 • Ervaring met het opstellen en uitvoeren van acceptatietesten conform TMap Next;
 • Kennis en ervaring met de Agile werkwijze (SCRUM) icm Jira (backlog);
 • Werkervaring in vergelijkbare functie in een grote overheids- of dienstverlenende organisatie;
 • In bezit van HBO-diploma of werkervaring op HBO niveau;
 • Kennis van en ervaring met Oracle systemen in het bijzonder;
 • Relevante werkervaring in het beheren van functionaliteiten binnen een grootschalige gebruikersorganisatie;
 • Ervaring met beheer- en analysemethoden en beheertools (onder andere Topdesk);
 • Werkervaring in een functie, waarin men optreedt als intermediair tussen ICT leveranciers en gebruikers;
 • Kennis van de AVG wet- en regelgeving. Ervaring met het implementeren van deze regelgeving in applicaties is een pré.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De werkzaamheden worden met name verricht op de vestiging Den Haag. In verband met de coronamaatregelen wordt bij RVO tot nader order vanuit huis gewerkt.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2021-04-19 14:17:50

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden