Functioneel Beheerder | Apeldoorn

Sorry, deze opdracht voor Functioneel Beheerder is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Apeldoorn
Aanvraagnummer:
A2023-196
Startdatum:
15-03-2023
Verwachte einddatum:
14-03-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
32-40
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
28-02-2023 10:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Functioneel Beheerder

Wij zijn namens onze klant op zoek naar een Functioneel Beheerder op basis van 32 – 40 uur.

De belangrijkste taken en verantwoordelijkheden zijn:  

 • Werken in een Agile omgeving;
 • Analyseren van meldingen en bevindingen;
 • Afhandelen van foutmeldingen;
 • Vervullen van een brugfunctie tussen vraagsteller/melder en teams;
 • Analyseren van problemen en advies geven over de oplossing;
 • Incidenten en vragen van gebruikers afhandelen;
 • Ondersteunen van de Product Owners; 
 • Wensen van gebruikers vertalen naar functionele specificaties; 
 • Opstellen en bijhouden van functionele documentatie; 
 • Afmaker, focus op zaken afronden.

Achtergrond:
Onze klant zoekt een functioneel beheerder (wij noemen dat een operationeel informatiemanager) voor de Operationeel Beheer Organisatie DSO-LV (OBO). De OBO DSO-LV is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en doorontwikkeling van diverse landelijke voorzieningen die onderdeel uitmaken van het Digitaal Stelsel Omgevingswet:

 • Ozon (ontsluiten omgevingsdocumenten);
 • Ruimtelijkeplannen.nl (ontsluiten en weergeven ruimtelijke plannen);
 • Informatiehuis Ruimte (transformeren ruimtelijke plannen);
 • Viewer Regels op de Kaart (locatiegericht ontsluiten en weergeven omgevingsdocumenten en ruimtelijke plannen);
 • Viewer Documenten op de  Kaart (documentgericht ontsluiten en weergeven omgevingsdocumenten en ruimtelijke plannen); 
 • Stelselcatalogus Omgevingswet (ontsluiten en beheren begrippen, waardelijsten en metadata); 
 • Monitoring DSO-LV (monitoring van beschikbaarheid en performance Landelijke Voorziening).

Voor deze  voorzieningen zijn we op zoek naar een functioneel beheerder die samen met de huidige functioneel beheerders de spil wil zijn bij het beantwoorden van vragen en het oplossen van problemen. Voor deze specifieke uitvraag geldt dat je deze rol vervult samen met je collega’s, en dat je ook nauw samenwerkt met onze collega’s bij Rijkswaterstaat en KOOP die ook een deel van het Digitaal Stelsel Omgevingswet in beheer hebben. Naast het beheer van een aantal voorzieningen hebben we als Kadaster ook een coordinerende rol. Vanuit deze rol ontvangen we alle meldingen die betrekking hebben op de DSO-LV en zorgen we dat ze terecht komen bij de juist partij. Dit kunnen je eigen collega’s zijn, maar het kan ook zijn dat een melding naar Rijkswaterstaat of KOOP moet omdat de melding betrekking heeft op een component van de DSO-LV welke zij in beheer hebben.

De functioneel beheerder die wij zoeken is een stressbestendige, pragmatische duizendpoot die het leuk vindt om gebruikers te helpen en er niet tegenop ziet om dit te doen in een omgeving waar de (politieke) druk regelmatig oploopt.

Tot je taken behoren het analyseren van meldingen van gebruikers, zowel van zaken die ze niet kunnen vinden of die niet werken zoals verwacht. Dit doe je samen met je collega’s. Daarnaast zijn we met elkaar ook kritisch op onze eigen voorzieningen en waarderen we het dus ook als je zelf fouten of bugs in onze voorzieningen weet op te sporen. Als je het dan ook nog eens leuk vindt om uitleg te geven over het gebruik van onze voorzieningen aan de gebruiker, dan ben je helemaal onze ideale kandidaat. Mocht jij liever andere dingen willen doen horen we dat ook graag. We pakken het werk namelijk als team op en er is dus ruimte om keuzes te maken. Je gaat samenwerken met een multidisciplinair team bestaande uit beheerders, Product Owners en teamleden van de diverse teams die de software ontwikkelen en beheren

Organisatie:
Waar loopt de grens tussen uw tuin en die van uw buurman? En welk vastgoed is van wie? Onze klant registreert van al het vastgoed (grond en gebouwen) in Nederland wie welke rechten heeft. We hebben heel veel data over alles onder, op en boven de grond en willen maximale waarde halen uit deze data. Naast onze wettelijke taak, beheert onze klant ook basisregistraties van andere organisaties op overkoepelend niveau. Zo beheren wij onder andere de Landelijke Voorzieningen Waarde Onroerende Zaken (LV-WOZ) en Basisregistratie Adressen en gebouwen (LV-BAG). Ter illustratie, de BAG bevat gegevens van alle adressen en gebouwen in Nederland, zoals bouwjaar, oppervlakte, gebruiksdoel en locatie op de kaart.

Naast onze wettelijke taak, beheert onze klant ook voorzieningen van andere organisaties, de Landelijke Voorzieningen. Zo beheren wij onder andere de WOZ Landelijke Voorziening en de Basisregistratie Adressen en gebouwen (BAG): alle adressen en gebouwen in Nederland, zoals bouwjaar, oppervlakte, gebruiksdoel en locatie op de kaart.  Binnen de directies ‘Operatie, Dienstverlening en Registratie (ODR)’ en ‘Beheer en Ontwikkeling Informatietechnologie (BOI)’ werken we met Scrum en DevOps en zijn de teams integraal verantwoordelijk voor de volledige technische dienstverlening, van idee tot productie. Vanuit een dynamische omgeving bieden wij een informele werksfeer. Soms werkt het beter om even je zinnen te verzetten en kan je met je teamgenoten een potje tafeltennis spelen, gamen of met de 3D printer een ontwerp realiseren. Ook hebben we een Innovation Hub om in een andere sfeer samen te werken. Daarnaast kan je in overleg met je team vanuit huis werken.

Eisen en wensen voor de functie Functioneel Beheerder

Harde eisen:

 • De kandidaat is inzetbaar van 15-03-2023 tot en met 14-03-2024 voor 32-40 uur per week;
 • Voor dit team is de woensdag de vaste dag om op kantoor te werken;
 • Aantoonbaar Academisch of HBO werk- en denkniveau;
 • Ervaring op het gebied van XML, GML, REST API’s en JSON/GeoJSON;
 • Minimaal 4 jaar aantoonbare ervaring als functioneel beheerder;
 • Minimaal 3 jaar ervaring met BiSL;
 • Minimaal 1 jaar ervaring met Agile/SAFe®️;
 • Aantoonbare ervaring met succesvol samenwerken in multidisciplinaire (agile) teams en omgevingen, met een politiek/bestuurlijk karakter;
 • De kandidaat heeft aantoonbaar succesvol complexe opdrachten afgerond;
 • Taalniveau Nederlands minimaal B2.

Wensen:

 • Competenties: Resultaatgericht; -Helicopterview; -In staat om zelfstandig binnen een organisatie te bewegen en omgevingssensitief; -Communicatief zowel schriftelijk als mondeling sterk; -In staat om vlot nieuwe tooling eigen te maken; -Klantgericht; -Proactief en initiatiefrijk; -Teamspeler; -Analytisch vermogen;
 • U geeft een beschrijving van aanpak (max. 400 woorden) voor de uit te voeren werkzaamheden gezien het specifieke vraagstuk vanuit onze klant, waarbij u extra aandacht besteed aan de samenwerking over organisatiegrenzen heen(zie ook opdrachtomschrijving en verantwoordelijkheden);
 • U beschrijft 2 cruciale knelpunten (max. 300 woorden) die zich vaak voor doen in dit soort processen / opdrachten en geeft hierbij aan hoe u deze oplost (zie ook opdrachtomschrijving en verantwoordelijkheden);
 • U toont duidelijk aan (max. 300 woorden) welke wijze de door u geleverde expertise en competenties binnen de geschetste situatie een bijdrage leveren aan te behalen resultaten (zie ook opdrachtomschrijving en verantwoordelijkheden).

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-02-13 09:10:19

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden