Functioneel Beheerder | Amersfoort

Sorry, deze opdracht voor Functioneel Beheerder is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Amersfoort
Aanvraagnummer:
A2023-1086
Startdatum:
15-08-2023
Verwachte einddatum:
15-12-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
02-08-2023 12:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Functioneel Beheerder

Wij zijn namens het Ministerie van Economische Zaken op zoek naar een Functioneel Beheerder op basis van 36 uur.

Directie Digitale Weerbaarheid is op zoek naar een consultant die ITIL processen kan beschrijven voor Informatieveilige werkomgeving. De belangrijkste ITIL processen dienen in word en in procesflows uitgewerkt te worden als onderdeel van een handboek beheer. Het betreft met name de processen assetmanagement, patchmanagement, configuratiemanagement, incidentmanagement, problemmanagement, changemanagement, servicelevelmanagement, releasemanagement en leveranciersmanagement. Aangezien sprake is van een hoog beveiligde omgeving dienen in de beschreven processen de te stellen eisen op het gebied van beveiliging en continuiteit hierin te worden geintegreerd. Het gaat hier dan vooral om eisen vanuit de rijksoverheid op het gebied van BIO (BBN-2 en BBN-3) en VIRBI. Hierna is qua profiel aangesloten bij het profiel van fucntioneel beheer echter kijkend naar de te verrichten werkzaamheden dan is vooral ook sprake van aansluiting bij servicemanagement. Het moet een consultant zijn op snijvlak van functioneel beheer en servicemanegement en die bewezen track records heeft in overheidsland in het beschrijven dit soort processen. Als belangrijkste resultaat dient namelijk een handboek met gevraagde processen in opzet te worden opgeleverd die vervolgens wordt geimplementeerd.

Achtergrond:
Directie Digitale Weerbaarheid (hierna DW) voert een aantal toezichtaken uit waarbij sprake is van verwerking van vertrouwelijke informatie. Voor de verwerking van deze informatie is een specifieke eigen IT omgeving ingericht met eigen IT infrastructuur en eigen applicaties (vooral SharePoint). Deze omgeving wijkt af van de standaard beheeromgeving van de overige processen en systemen van RDI. De laatst genoemde omgeving is namelijk deels uitbesteed aan een Shared Service Centrum. Dit is dus niet geval voor een deel van de toezichttaken van directie DW. RDI stelt specifieke beheer- en beveiligingseisen aan deze beheeromgeving. Voorbeelden zijn specifieke eisen op het gebied van leveranciersondersteuning, incidentbeheer, logging. De beschikbaar gestelde omgeving voor de directie Digitale Weerbaarheid wordt gebruikt door circa 50-60 medewerkers. het betreft veelal werken met de SharePoint omgeving waar documenten worden opgeslagen en/of worden aangemaakt.

Organisatie:
Wij zijn de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI). Wij staan voor een veilig verbonden Nederland. Cyberveiligheid, digitaal veilige apparatuur, kunstmatige intelligentie, 5G, energietransitie, digitale weerbaarheid en frequentiemanagement zijn de grote thema’s van vandaag en morgen. Bij de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (na 1 januari 2023 de nieuwe naam van Agentschap Telecom) voeren wij de wet- en regelgeving op deze – en nog veel meer – gebieden uit. En we houden er toezicht op dat iedereen zich aan de regels, eisen en voorwaarden houdt. Wij doen dit met ruim 400 enthousiaste collega’s vanuit onze kernwaarden: maatschappelijke verantwoordelijkheid, gedeelde visie, samenwerking, verantwoordelijkheid nemen en professionaliteit. Bij de RDI hechten we waarde aan een inclusieve organisatiecultuur, waarin alle medewerkers zichzelf kunnen zijn, zich vrij voelen om hun mening te geven, zich gewaardeerd en gerespecteerd voelen.

Eisen en wensen voor de functie Functioneel Beheerder

Harde eisen:

  • ITIL foundations en hieraan gerellateerde opleidingen en certificaten. Kennis van ITSM en beheertool Jira;
  • Maken van handboek beheer met hierin opgenomen procesbeschrijvingen, werkinstructies en processchema’s;
  • Kennis van beveiligingsraamwerken binnen rijksoverheid zoals BIO en VIR-BI;
  • ITIL foundations en hieraan gerellateerde opleidingen en certificaten. Kennis van ITSM en beheertool Jira;
  • Minimaal HBO niveau op het gebied van IT functioneel beheer, ITIL en servicemanagement (> 5 jaar).

Wensen:

  • De gezochte consultant is in staat door middel van bestudering van documentatie, interviews en eigen kennis van ITIL zelfstandig beschrijvingente maken van de diverse processen, procedures en werkinstructies als onderdeel van de beheeromgeving van de directie Digitale Weerbaarheidvan RDI. Het gaat hier wel om een hoog beveiligde omgeving hetgeen eisen stelt aan het beheer. De consultant is hiervan doordrongen en weetwat de impact hiervan is op de kwaliteit van de gevraagde processen.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-07-31 08:34:36

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden