Forensisch Test Engineer | Den Haag

Functie omschrijving

Werken bij de Rijksoverheid betekent een bijdrage leveren aan een beter Nederland. Dus ook aan een veilige en rechtvaardige samenleving voor iedereen. Veiligheid en Justitie verdedigt en beschermt de rechtsorde, van beleid tot uitvoering. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) is een agentschap van het ministerie van Veiligheid en Justitie en levert kwalitatief hoogwaardige forensische diensten met behulp van state-of-the-art technologie en wetenschap. Gedreven NFIprofessionals richten zich gezamenlijk op het tijdig leveren van begrijpelijke, objectieve en zo nodig multidisciplinaire forensische analyses, op meer dan 30 onderzoeksgebieden zoals DNA, pathologie en toxicologie, maar bijvoorbeeld ook digitale technologie en wapens. De resultaten spelen een belangrijke rol bij opsporing en vervolging, en in rechtszaken. In alle gevallen houdt het NFI zich bezig met zaken die direct van invloed zijn op het dagelijks leven. Dat maakt werken voor het NFI zo bijzonder. Want recht raakt mensen.

Beschrijving directie/afdeling
Bij het team Forensische Software Engineering ontwikkel jij geautomatiseerde tests om de kwaliteit van web applicaties en onderliggende libraries te bewaken. Daarbij werk je al vanaf de start van het project nauw samen met de software engineers. Je houdt je bezig met de voorbereiding, specificatie, uitvoering en afronding van de testactiviteiten. Hierbij communiceer je open en eerlijk; je bent niet bang om ons op onopgemerkte fouten te wijzen en je neemt het initiatief om deze adequaat op te lossen.
Jij bent een belangrijke spil in het testproces. Waar nodig zorg je voor aanpassingen en uitbreidingen in de testsuite. Voor het testen van applicaties maken we gebruik van Behaviour Driven Development (BDD) en onder andere JBehave. De testen maken deel uit van een continuous integration- en deliveryproces dat is opgezet met Bamboo. Hierdoor kun je applicaties met één druk op de knop bouwen, testen en uitrollen.

Het testwerk richt zich op (web)applicaties die binnen en buiten het Nederlands Forensisch Instituut gebruikt worden voor opsporing en bewijsvoering. Denk hierbij aan een zoekmachine om in beslag genomen digitaal materiaal te doorzoeken, of software voor het detecteren van kleine afwijkingen in digitale foto’s om de unieke camera te achterhalen. Doordat jij de kwaliteit van de software en het testproces verbetert, speel je een belangrijke maatschappelijke rol in de waarheidsvinding.

Beschrijving omschrijving dienst, aanleiding en doel
Voor het testen van onze forensische Core willen wij een ontwikkelstap maken op het gebied van Testing. Hiervoor hebben wij een Junior Test Engineer nodig.

Functie eisen

– De aangeboden kandidaat is beschikbaar voor minimaal 24 uur en maximaal 40 uur per week voor de duur van het project    
– De aangeboden kandidaat heeft een afgeronde opleiding HBO, bijvoorbeeld informatica, wiskunde, software engineering of Forensic Science    
– De aangeboden kandidaat heeft kennis van het forensisch domein (Bijvoorbeeld een Master of Forensic Science)    
– De aangeboden kandidaat is gecertificeerd in TMAP en eventueel in ISTQB en/of Cucumber    
– De aangeboden kandidaat heeft gedegen kennis van Selenium en hiermee minimaal 6 maanden gewerkt    
– De aangeboden kandidaat is beschikbaar binnen 4 weken na gunning en ontvangst van VOG

WENSEN

– Relevante ervaring met Java 
– Aantoonbare ervaring met een Agile ontwikkelproces en kan dit toepassen  
– Ervaring met git en kan hier zelfstandig mee werken, dwz; je kunt branches aanmaken, je kunt wijzigingen committen en pushen, je kunt merge conflicten oplossen 
– Aantoonbare ervaring met testautomatisering (dit betreft alleen opdrachten van minimaal 1 maand)

Extra informatie

Standplaats

Den Haag
Aanvraagnummer
1356
Startdatum:
31-10-2017
Verwachte einddatum
07-11-2017
Aantal uur per week:
40
Uurtarief
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
01-11-2017 09:00
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen

Aanvullende informatie

CV in het Nederlands en max 5 pagina’s

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen bereikbaar op het nummer: 06-29985899. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2017-10-24 08:31:52

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden