Endpoint Security Engineer | Huis ter Heide

Sorry, deze opdradcht voor Endpoint Security Engineer is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Huis ter Heide
Aanvraagnummer:
A2024-120
Startdatum:
01-05-2024
Verwachte einddatum:
30-04-2025 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
32
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
12-02-2024 09:00
Contactpersoon Quest4:
Fulko van der Meulen
Telefoonnummer:
06-53719004
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Endpoint Security Engineer

Achtergrondinformatie
De opdracht maakt deel uit van een programma dat de nieuwe generieke IT-infrastructuur voor Defensie realiseert. JIVC is een professionele IV/ICT-organisatie, die de Defensieonderdelen en andere klanten binnen de overheid faciliteert in het effectief en doelmatig kunnen (blijven) uitvoeren van hun taken. Als organisatie staat JIVC voor betrouwbare, beveiligde IV/ICT-diensten die marktconform zijn wat betreft techniek en prijs. Medewerkers binnen JIVC werken samen en delen kennis, vanuit het besef dat alleen op deze wijze de beste kwaliteit kan worden geleverd.

Functieomschrijving
Wij zoeken een Endpoint Security Engineer. Jij neemt deel aan de uitvoering van een project dat voorziet in de nieuw SOC dienst voor de generieke infrastructuur. Deze SOC dienst maakt gebruik van de Elastic Agent op endpoints. De SOC dienst is generiek in opzet en wordt in meerdere gescheiden productieomgevingen geïmplementeerd.

Jij wordt verantwoordelijk voor de installatie, configuratie en integratie van de oplossingen Elastic Agent, Elastic Defend en Elastic Fleet volgens het Technisch Ontwerp dat al is opgesteld. Voortbrenging gaat van Ontwikkel (Systeemtest) naar Test (Integratietest) naar Acceptatie (Functionele / Beheer / Gebruikers acceptatietest) naar Productie (Totale acceptatietest). De opleveringen op A en P betreffen concrete implementaties van de SOC dienst, oftewel de uitrol van de agent naar alle endpoints van de gemonitorde infrastructuur.

Jouw taken bestaan uit het zelfstandig (geautomatiseerd) installeren van systemen en deze configureren conform gesteld eisen. Je vervult een rol bij de integratie met andere onderdelen van de SOC dienst en met andere systemen van de generieke infrastructuur van Defensie. Je maakt gebruik van de laatste in de markt gebruikte technieken voor applicatie deployment & automation waaronder Ansible.

Je vervult een belangrijke rol in de kennisoverdracht naar de teams die het beheer en de doorontwikkeling gaan verzorgen. Hiertoe lever je inhoudelijke bijdragen aan documentatie, waaronder de actualisering van het Technisch Ontwerp en handleidingen voor beheer. In de periode na de eerste opleveringen participeer je in zowel het optimaliseren van de automation als in de monitoring van implementaties.

Eisen en wensen voor de functie Endpoint Security Engineer

Harde eisen

 • Minimaal 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare rol met de volgende karakteristieken:
  • Handelt systematisch bij installatie, configuratie en optimalisatie om ervoor te zorgen dat de software voldoet aan de gestelde eisen.
  • Documenteert relevante activiteiten registreert afwijkingen en corrigerende activiteiten.
  • Neemt verantwoordelijkheid voor eigen acties.
 • Kandidaat heeft minimaal een afgeronde MBO-opleiding. Diploma moet zijn behaald.
 • Kandidaat heeft minimaal 3 jaar aantoonbaar werkervaring met deployment en beheer van endpoint agents in grote, complexe IT infrastructuuromgevingen met >10.000 endpoints in een vergelijkbare rol.
 • Kandidaat heeft minimaal 3 jaar aantoonbaar werkervaring met deployment en beheer van Endpoint Detection and Response systemen in een vergelijkbare rol.
 • Kandidaat heeft minimaal 3 jaar aantoonbaar werkervaring met het beheren van Windows-gebaseerde endpoints (systeembeheer).
 • Kandidaat heeft minimaal 3 jaar aantoonbaar werkervaring met het beheren van Linux-gebaseerde endpoints (systeembeheer).

Wensen

 • Kandidaat heeft bij voorkeur een afgeronde HBO / BC (bachelor) opleiding.
 • Kandidaat heeft bij voorkeur aantoonbare ervaring met de uitrol van andere endpoint security systemen in grote IT infrastructuuromgevingen zoals oplossingen voor signature based antimalware, host-based firewalls en application whitelisting.
 • Kandidaat heeft bij voorkeur het certificaat Elastic Certified Engineer en/of Elastic Certified Observability Engineer.
 • Kandiaat heeft bij voorkeur aantoonbare ervaring met Logstash en/of messaging systemen zoals Apache Kafka.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

2 dagen per week thuis werken. 

Extra locatie: Amersfoort

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Fulko van der Meulen bereikbaar op het nummer: 06-53719004. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2024-01-31 11:22:56

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden