Senior DWH consultant | Utrecht

Functie omschrijving

De afdeling Data & Reporting binnen het domein Lending & Insurance, is verantwoordelijk voor de datalogistieke keten binnen het Financieren-domein. Er is sprake van een bestaand systeem, maar de focus ligt op het opzetten en onderhouden van een nieuw datawarehouse met een bijbehorende dienst gericht op datakwaliteit. 
Ons team is hard bezig met het neerzetten van het nieuwe datawarehouse. Dit datawarehouse is van cruciaal belang in de verantwoordingsketen naar toezichthouders. Compleetheid, juistheid en tijdigheid zijn hier de kernwoorden. Daarnaast draagt ons systeem bij aan het kunnen realiseren van een aantal zeer belangrijke business cases voor Rabobank.
Omdat er zowel vernieuwing aan de bronzijde als afnemerszijde plaatsvindt, bevinden wij ons in een uitdagende en dynamische omgeving.

Om onze dienstverlening te leveren en vernieuwen met de juiste kwaliteit, streven we ernaar om een high performing team te zijn. We geloven erin dat het oplossingsvermogen in het team onuitputtelijk is en willen daarom de kwaliteiten van onze teamleden zo goed mogelijk benutten. Jouw mening en ideeën worden daarom serieus genomen. Plezier, eigenaarschap en vertrouwen in elkaar vormen de basis van ons team. 
We werken sinds een aantal maanden conform DevOps en Scrum-principes. Al doende leren we met elkaar hoe kunnen we zo goed mogelijk de voordelen van deze werkwijze kunnen benutten. We werken er hard aan om dit continu met elkaar te verbeteren en zodoende de maximaal haalbare resultaten te kunnen behalen.

De functie en jouw profiel

De Senior Software Engineer is gericht op het definiëren, ontwerpen en/of realiseren van ICT oplossingen, binnen de gestelde kaders. Je voorziet de Solution Architect van input ten behoeve van het beleid. Daarnaast bewaak je dat de architectuur wordt gevolgd in de dagelijkse praktijk. Met behulp van jouw analytisch denkvermogen, denk je mee in het professionaliseren van de werkzaamheden en het automatiseren hiervan. Tevens begeleidt minder ervaren collega’s bij hun werkzaamheden.

Je bent een proactieve teamplayer die nauw samenwerkt met andere disciplines in het DevOps-team. Je hebt daarom een natuurlijke drive om je te verdiepen in de aanpalende disciplines (T-shape).

Je hebt goede communicatieve vaardigheden. Je weet door steekhoudende en aansprekende argumenten jouw eigen mening goed naar voren te brengen, waarbij je houding en toon aansluit bij de ander. Je zorgt hierdoor voor een breed draagvlak.

Daarnaast ben je resultaat gedreven; je werkt gericht naar een in één keer goed (genoeg) resultaat. Je stemt je activiteiten en prioriteiten regelmatig af met betrokkenen binnen én buiten het team. Daarnaast ligt je focus op het initiëren van verbetering.

Je bent zelfbewust, je kent jouw unieke kwaliteiten en weet hoe je deze zo effectief mogelijk inzet.

Functie eisen

– Minimaal afgeronde relevante HBO of WO-opleiding.

– Minimaal 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie in een complexe ICT-omgeving.

– Bancaire kennis van Financieren en/of de verantwoordingsketen.

– Expertkennis van Informatica tooling (PowerCenter).

– Expertkennis en ervaring met SQL op een Oracle Platform.

– Expertkennis van datamodellering en datavault.

– Ervaring met het vaststellen en handhaven van standaarden en ontwikkelprincipes.

– Ervaring als Lead Developer is een pré.

– Ervaring met het opstellen van specificaties voor ETL-processen is een pré.

– Ervaring met Architectuur-vraagstukken is een pré.

– Kennis en ervaring met DevOps, Scrum, ITIL.

Extra informatie

Standplaats

Utrecht
Aanvraagnummer
1203
Startdatum:
2017-10-01
Verwachte einddatum
2018-03-31
Aantal uur per week:
40
Uurtarief
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
2017-09-25
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen

Aanvullende informatie

Cvin het Nederlands

2 weken tegen 0 tarief 

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen bereikbaar op het nummer: 06-29985899. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het onderstaand aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2017-09-21 12:16:12

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden