Domeinarchitect Identity & Access Management | Den Haag

Sorry, deze opdracht voor Domeinarchitect Identity & Access Management is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2023-555
Startdatum:
01-05-2023
Verwachte einddatum:
31-12-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
24-04-2023 08:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Domeinarchitect Identity & Access Management

Wij zijn namens het RVO op zoek naar een Domeinarchitect Identity & Access Management op basis van 36 uur.

De opdracht bestaat uit 2 delen waar parallel aan zal gewerkt moeten worden:

 1. Het opstellen van een referentiearchitectuur voor Identity & Access Management met kaders en richtlijnen voor het zoveel mogelijk uniform en geharmoniseerd beheer van bevoegdheden binnen het geïntegreerd IV-landschap van RVO. Het in samenwerking met solution architecten in kaart brengen van de globale impact van het implementeren van/voldoen aan deze referentiearchitectuur voor een deel van de IV-applicaties waarmee ca. 80% van de dienstverlening van RVO wordt ondersteund;
 2. Het opstellen van een impactanalyse voor het aansluiten van RVO op het centrale bevoegdhedenbeheer van EZK. Dit centrale bevoegdhedenbeheer beoogt het vooraf definiëren van bevoegdheden op basis van de rol in de organisatie (RBAC) en/of attributen (ABAG) en het vertalen van deze bevoegdheden naar autorisaties voor bedrijfsapplicaties.

Achtergrond:
RVO kent een uitgebreid en divers applicatielandschap waarin de historie van RVO als fusieorganisatie nog duidelijk zichtbaar is door gebrek aan uniformiteit en harmonie op veel aspecten van applicatie-architectuur en -ontwikkeling. Dit leidt ertoe dat strategische intiatieven als datagedreven werken en het verbeteren van onze online dienstverlening steeds moeilijker kunnen worden gerealiseerd. Een belangrijk aspect hierbij is de wijze waarop applicaties omgaan met Identity & Access Management. Hier ligt een uitdaging om diverse doelgroepen, die onderdeel zijn/gebruik maken van van dezelfde processen, data en applicatie(keten)s op een veilige manier toegang te geven tot voor hen relevante informatie. In een complexe omgeving, waar Rijksbreed en departementaal beleid en de ambitie van RVO om zich als excellente publieke dienstverlener met maatschappelijke impact te tonen, samenkomen.

Organisatie:
Kansen voor Nederland, kansen voor jou! Een duurzame, economisch sterke samenleving: daar werken we aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Met nationale en internationale programma’s, van de energietransitie en voedselproductie tot ontwikkelingsprojecten in Afrika. Met voorlichting, advies, financiering, subsidies en hulp bij het vinden van zaken- of kennispartners. Door slim organiseren en maximaal gebruik van digitale communicatie zorgen we voor een soepele en optimale dienstverlening. Door elkaar op te zoeken en verbindingen te leggen bieden we nieuwe inzichten en mogelijkheden. Voor en achter de schermen zetten 4500 mensen zich in voor een economisch sterk, innovatief en duurzaam Nederland, op verschillende vestigingen in Nederland. Ook voor jou zijn er kansen!

Onze adviseurs weten als geen ander wat er nodig is om ondernemende Nederlanders vooruit te helpen. Beoordelaars nemen subsidie- en andere verzoeken onder de loep en helpen de aanvragers om nieuwe stappen te zetten. Inkopers benutten de inkoopkracht van de Rijksoverheid, ook om maatschappelijke doelen te bereiken. De medewerkers van de frontoffice staan iedereen te woord die vragen heeft. Functioneel beheerders ontwikkelen en onderhouden digitale loketten. Projectmanagers onderzoeken wat de mogelijkheden van big data zijn. Juristen zorgen dat we ons houden aan wet- en regelgeving. En communicatieadviseurs ontwikkelen toegankelijke websites voor voorlichting en advies. Wie ondernemend Nederland een warm hart toedraagt, kan bij onze organisatie dus alle kanten op.

Eisen en wensen voor de functie Domeinarchitect Identity & Access Management

Harde eisen:

 • Ervaring met werken onder architectuur;
 • In staat om IAM op conceptueel neer te zetten op enterprise niveau;
 • HBO/Universitair (5 Jaar);
 • Identity & Access Management (3 Jaar).

Wensen:

 • Analytisch vermogen met holistische blik, communicatief vaardig, verbindend, organisatiesensitief, overtuigend, samenwerkend;
 • Kennis van en ervaring met DigiD/DigiD machtigen (en dienstencatalogus), eHerkenning/eHerkenning ketenmachtiging (en dienstencatalogus) en eIDAS is een pré;
 • Kennis van en ervaring met Zero Trust is een pré;
 • Kennis van overheidsarchitecturen als NORA , EAR (of MARIJ) is een pré;
 • Notie van autorisatiestandaarden en -protocollen (denk aan OAuth2, SAML 2.0, OIDC) is een pré;
 • Kennis van en ervaring met CIAM-applicaties is een pré;
 • Kennis van en ervaring met identity stores en LDAP is een pré.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-04-18 08:40:07

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden