DevOps Tester | Assen

Sorry, deze opdracht voor DevOps Tester is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Assen
Aanvraagnummer:
A2023-798
Startdatum:
29-05-2023
Verwachte einddatum:
28-11-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
24-05-2023 12:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving DevOps Tester

Wij zijn namens Dictu op zoek naar een DevOps Tester op basis van 36 uur.

Jij bent die positieve enthousiaste DevOps tester die iedereen in zijn team wil hebben. Ten eerste heb je passie voor het testvak en daarnaast blijf je graag op de hoogte van de laatste technologische innovaties. Je hebt oog voor detail, je bent ook snel, accuraat, behulpzaam en leergierig. Je staat stevig in je schoenen en kunt je standpunten daarom goed beargumenteren. Je bent technisch sterk en daarnaast inhoudelijk goed op de hoogte. Je coördineert en delegeert daar waar nodig ook (test)taken aan teamleden en je coacht daarbij. Pro-actief pak je ook taken op buiten je eigen specialisme. Jij positioneert je binnen het project in no time als sparringspartner op allerlei gebieden. Herken jij jezelf in dit profiel en heb je daarnaast ook nog affiniteit met andere rollen binnen een scrumteam? Dan zoekt DICTU jou voor het web Team! Jij bent samen met het team verantwoordelijk voor het voorbereiden, specificeren, automatiseren en uitvoeren van tests op API en UI niveau en rapporteert schriftelijk en mondeling over de testresultaten. Verder help jij met het bepalen van passende oplossingsrichtingen en presenteert resultaten aan de stakeholders. Samenwerken met collega’s uit je scrumteam zoals beheerders, specialisten en devellopers en samenwerken met klanten is een vast onderdeel van de dag. Kort samengevat houd je je als DevOps Tester binnen web bezig met:

 • Uitvoeren van verschillende, testsoorten;
 • Coördineren dan wel uitvoeren van non-functional testen;
 • Ondersteunt de GAT testen (Gebruiker Acceptatie Test) met de voorbereiding, specificeren, begeleiding en laten uitvoeren van de GAT testen.
 • Actief deelnemen in een multidisciplinair DevOps team met, naast testactiviteiten, het uitvoeren van onder andere:
  o Uitzoeken van functionaliteit,
  o Incident en probleemoplossen,
  o Refinement sessies,
  o Standups,
  o Sprintplanningen,
  o Demo’s

Deze activiteiten hebben als doel dat DICTU kwalitatief goede, veilige en betrouwbare websites aan haar klanten leveren. Naast voornoemde activiteiten zul jij je bezig gaan houden met het vastleggen van de beschrijvingen voor m.n. functioneel en geautomatiseerd testen. Je begeleidt hierin ook de andere testers om tot het gewenste niveau te brengen.

Achtergrond:
Het DevOps team waar je als tester in terecht komt ontwikkelt en beheert diverse websites voor het Ministerie van Econonische Zaken en Klimaat maar ook voor andere ministeries. Het gebruikte CMS is Drupal. Deze Drupal websites worden niet alleen beheert, het adaptieve onderhoud en de vernieuwingstrajecten worden ook door DICTU uitgevoerd, met daarbij ook specifieke aandacht voor security en performance. Het werk wordt binnen DICTU uitgevoerd door één van de Frontend webteams. In deze teams wordt volledig devops gewerkt en wordt de srummethodiek toegepast. Er kan gebruikgemaakt worden van een framework voor geautomatiseerd testen. Binnen de webteams wordt eigen initiatief gestimuleerd en wordt continue naar verbetering gestreefd.

Organisatie:
DICTU levert ICT en digitale diensten voor EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatiedoelen van haar opdrachtgevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart.

Eisen en wensen voor de functie DevOps Tester

Harde eisen:

 • Testen Professional; TMap NEXT Advanced; ISTQB Advanced;
 • TMap NEXT Foundation, ISTQB;
 • Cypress, Javascript, HTML CSS (3 Jaar);
 • Ervaring met Agile/Scrum (2 Jaar);
 • Testautomatisering Front-end, Front-end testing (2 Jaar);
 • Alleen kandidaten die in loondienst zijn komen in aanmerking voor deze opdracht. Ben jij ZZP’er informeer dan naar onze mogelijkheden.

Wensen:

 • Competenties: flexibiliteit – samenwerken (teamplayer) – stressbestendig – sociaal & communicatief – resultaat gericht – gestructureerd-analytisch – oog voor detail – kwaliteit hoog in het vaandel – stevige persoonlijkheid – proactieve werkhouding – doorzettingsvermogen – pragmatisch met een creatieve inslag;
 • Ervaring met: – Drupal (of vergelijkbaar CMS); – API testing; – GIT/Gitlab; – Jira;
 • Aanvullende pré’s: – richtlijnen digi toegankelijkheid overheid; – React; – CI/CD pipelines; – MacOS; – Docker; – Visual Studio Code; – Sourcetree; – Inix/Linux; – Homebrew.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-05-23 07:12:58

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden