DevOps sr Java Engineer | Assen

Sorry, deze opdracht voor DevOps sr Java Engineer is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Assen
Aanvraagnummer:
A2023-1605
Startdatum:
02-01-2024
Verwachte einddatum:
01-01-2025 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
08-12-2023 10:59
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving DevOps sr Java Engineer

Wij zijn voor DICTU op zoek naar een ontwikkelaar voor de doorontwikkeling van de generieke dienst eIDAS-koppelpunt op basis van 36 uur per week. 

Werkzaamheden:

 • Het realiseren van een (directe) koppeling van TVS naar eIDAS zonder tussenkomst van een eTD makelaar om de complexiteit van de toegangsketen te reduceren.
 • Participatie in de gezamenlijke (DICTU / RvIG) refinements, sprintdemo’s en retrospectives om (technische) functionaliteit helder te krijgen en de voortgang te monitoren.
 • Maken en bijhouden technische documentatie.
 • Goed samenwerken met Teamleiding, Ontwikkelaars en Beheer, zowel van TVS als van het eIDAS-koppelpunt
 • Inhoudelijk, functioneel en (in mindere mate) technisch afstemmen met de klant / opdrachtgever, het ministerie van BZK, agentschap RvIG (Rijksdienst voor Identiteitsgegevens) om een optimale invulling van de klantwens te krijgen.

Achtergrond:
Burgers en bedrijven veilig en betrouwbaar digitaal toegang geven tot diensten en producten van de overheid. De ministeries van Economische Zaken & Klimaat en van Binnenlandse Zaken ontwikkelen en beheren daarvoor nationale en Europese voorzieningen zoals de TVS respectievelijk het eIDAS-koppelpunt. Als DevOps-ontwikkelaar bouw je daar letterlijk aan mee. En dat doe je bij DICTU: een van de grootste en meest vooruitstrevende ICT-dienstverleners van de Rijksoverheid.

Jij werkt mee aan de verdere ontwikkeling en implementatie van eIDAS in Nederland. eIDAS is gebaseerd op een Europese verordening (‘wet’) en staat voor electronic identity and trust services. Deze verordening regelt grensoverschrijdende authenticatie op overheidswebsites binnen de Europese Unie: met DigiD inloggen op een website van de Belgische overheid en met de Duitse Personalausweis inloggen bij de Nederlandse Belastingdienst.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft één moderne (authenticatie en autorisatie) toegangspoort voor zijn diensten en inspecties, de TVS (Toegang Verlening Service). Enkele daarvan zijn dankzij eIDAS inmiddels voor burgers en bedrijven uit 19 EU-landen veilig en betrouwbaar toegankelijk. Hiermee geven we invulling aan de rijksbrede plannen en Europese verordeningen voor het vaststellen van digitale identiteiten en bevoegdheden. Dat moet in de hele EU met gestandaardiseerde, veilige middelen gebeuren.

Je ontwikkelt een koppeling van TVS naar eIDAS. Deze zogenaamde directe koppeling maakt deze connectie minder complex, betrouwbaarder, beter beheerbaar én goedkoper zodat op efficiënte wijze onder andere de gehele zorgsector (> 10.000 partijen) kan worden aangesloten op het Europese eIDAS netwerk. Daardoor kunnen we Europese burgers dan nog beter helpen om in Nederland diensten digitaal af te nemen.

Organisatie:
DICTU levert ICT en digitale diensten voor EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatiedoelen van haar opdrachtgevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart.

Eisen en wensen voor de functie DevOps sr Java Engineer

Harde eisen

 • HBO Niveau Informatica
 • Werkervaring met Java: 10 jaar
 • Werkervaring met Spring/Springboot, SOAP/XML en Maven: 10 jaar
 • Werkervaring met Gitlab en SQL: 10 jaar
 • Werkervaring met SAML, security en Signing/Encryptie: 5 jaar

Competenties

 • Zelfstandig werken
 • Samenwerken
 • Probleemoplossend vermogen

Aanvullende kennis

 • Ervaring met IDE
 • Kennis en ervaring met technieken als CI/CD, Ansible is een pré
 • Kennis en ervaring met docker en kubernetes is een pré

Overige functiewensen

 • Bekend met de DICTU organisatie en de systemen en architectuurlandschap bij het Ministerie van EZ is een pré.
 • Ervaring met de methodieken Agile / Scrum.
 • Nederlandse taal machtig (woord en geschrift).
 • Mondelinge en schriftelijke beheersing van Engels (documentatie is voornamelijk in het Nederlands, maar er is ook documentatie in het Engels)

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-12-05 14:06:36

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden