DevOps FME engineer | Assen

Sorry, deze opdracht voor DevOps FME engineer is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Assen
Aanvraagnummer:
A2024-1049
Startdatum:
01-07-2024
Verwachte einddatum:
31-12-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
11-06-2024 17:00
Contactpersoon Quest4:
Gerard Tummers
Telefoonnummer:
0615021386
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving DevOps FME engineer

Opdrachtomschrijving
Binnen het DICTU GIS cluster wordt er een uitvraag gedaan voor 1 FME ontwikkelaar met kennis van en ervaring met het toepassen van FME technologie.

Als ontwikkelaar ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van software op basis van door de product owner samen met het DevOps team geprioriteerde user stories en taken (zoals verbeteringsacties). Je ontwikkelt unit tests om je eigen werk te controleren. Je betrekt de functioneel beheerder en/of eindgebruiker bij het invullen van details. Je maakt goed gebruik van tools voor versiebeheer en softwarekwaliteitscontrole en registreert tijdig en zorgvuldig updates van de user stories en taken die je onderhanden hebt. Je houdt het team en de product owner goed op de hoogte van je werkzaamheden en eventuele belemmeringen om je taken tijd en goed uit te voeren.

Achtergrond
In Nederland is veel grond in gebruik als landbouwgrond, bijvoorbeeld voor het telen van gewassen of als grasland voor de beweiding van vee. Daarnaast is de grond belangrijk voor het uitrijden van meststoffen. In de GIS applicaties worden de inwinning, controles en beheer gedaan rondom subsidie aanvragen van agrarische ondernemers. Samen met de andere teamleden en teams ben je verantwoordelijk voor het onderhouden en wijzigen van meerdere GIS applicaties. De aanpak binnen het DICTU GIS Cluster is gebaseerd op DevOps/Scrum waarbij door middel van sprints de gevraagde producten iedere drie weken worden opgeleverd door 4 Devops teams. In de DevOps-teams zitten de disciplines: ontwikkelaars, beheerders, testers en operationaal beheerders. De gebruikte GIS technologie is grotendeels van marktleider ESRI ESRI en gedeeltelijk Open Source.

De kandidaat gaat zich bezighouden met het beheer en de doorontwikkeling van FME Workspaces voor het inlezen en verwerken van mutaties op landschapselementen en bomen. Er is een hele OTAP-straat beschikbaar, dus 4 maal een FME Flow 2023 server, voor ontwikkel-, test-, acceptatie- en productiedoeleinden. Er wordt vanuit FME gecommuniceerd met een Esri Geodatabase (ArcSDE Geodb) in een Oracle omgeving. De informatie over de bomen zit in een PostGIS/PostgreSQL database. Dus naast FME Workbench zul je zeker ook Oracle SQL Developer, pgAdmin 4 en ArcGIS Pro van Esri dagelijks gebruiken. De uitrol van de workspaces over de verschillende omgevingen gebeurt door middel van Jenkins jobs. Daarom is ook kennis van Python (en ArcPy) gewenst voor deze functie.

Daarnaast vinden in het team waar de kandiaat geplaatst wordt beheer- en ontwikkelwerkzaamheden plaats aan een aantal GIS applicaties. Deze applicaties hebben betrekking op het beheer van alfanumerieke en geografische data van landbouwpercelen. De frontends van deze applicaties zijn gebouwd met behulp van de ESRI JavaScript API. De backend is gebouwd in Java (o.a. Spring Boot) en maakt gebruik ESRI tooling zoals ArcGis Workflow Manager en ArcGis Server.

Organisatie
DICTU levert ICT en digitale diensten voor EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatiedoelen van haar opdrachtgevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart. 

Eisen en wensen voor de functie DevOps FME engineer

Harde-eisen

 • HBO Informatica;
 • > 3 jaar ervaring in werken in een Scrum of DevOps team;
 • FME (4 jaar).

Wensen

 • ESRI Javascript API, Java, JavaScript/Typescript;
 • Python/ArcPy;
 • ArcGIS workflow manager, ArcGis Desktop, ArcGis Server, ArcGis Pro;
 • Weblogic;
 • Oracle RDBMS, Software;
 • ontwikkeling voor GIS webapplicaties;
 • Cucumber, PrimeFaces;
 • Hibernate, Mave, Subversion, GIT;
 • Jenkins, splunk, SQL, OGC Standaarden;
 • Beperkte reisafstand tot Assen is een pré vanuit de verwachting dat 2 dagen per week in Assen op kantoor wordt gewerkt (gedurende de inwerkperiode kunnen dit meer dagen zijn).
 • ervaring met werken binnen de rijksoverheid;
 • ervaring met werken in een DevOPS team;
 • Goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in de Nederlandse taal.

Competenties

 • Analytisch;
 • Goed je eigen werk kunnen organiseren;
 • Goede teamplayer;
 • Resultaatgericht;
 • Kwaliteitsbewust.

Aanvullende informatie

Deze aanvraag is niet geschikt voor ZZP.

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Gerard Tummers bereikbaar op het nummer: 0615021386. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2024-06-10 08:47:59

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden