DevOps engineer | Den Haag

Sorry, deze opdracht voor DevOps engineer is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2024-1114
Startdatum:
01-07-2024
Verwachte einddatum:
31-12-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
18-06-2024 10:00
Contactpersoon Quest4:
Gerard Tummers
Telefoonnummer:
0615021386
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving DevOps engineer

De DEVOPS engineer vervult de rol van duizendpoot met een sterke technische achtergrond, met name operationeel en infrastructuur is waar jouw ervaring ligt en je hebt passie voor automatisering. Daarnaast beschik je over uitstekende sociale vaardigheden en werk je graag zelfstandig, maar ook samen met andere specialisten, om tot oplossingen voor IT-problemen te komen. Wegens de complexiteit van het product is het essentieel de samenwerking op te zoeken. In het team is het noodzakelijk om een brug te vormen tussen ontwikkeling en operatie.

Softwareontwikkeling is voor een gedeelte extern belegd. Voor de nieuwe voorziening is het noodzakelijk dat kleine wijzigingen door het team zelf worden doorgevoerd. Er wordt agile ontwikkeld middels de SCRUM methodiek. Inherent hieraan zijn er de nodige overleggen met architecten en ontwikkelaars waar je vanuit de opdrachtgever onderdeel van uitmaakt. Jouw visie en mening op het vlak van infrastructuur, operatie en inbeheername van het uiteindelijke product is hierbij gewenst, om zodoende tijdig bij te sturen waar nodig.
De taken en verantwoordelijkheden bestaan uit:

 • Technisch en functioneel beheren van de voorzieningen vallend onder BSNk
 • Uitvoeren van (kleine) wijzigingen in de voorzieningen.
 • Vertegenwoordigen van de beheerorganisatie bij infrastructuur-architectuur om samen tot de juiste VPC (virtual private cloud) omgevingen te komen
 • Vertegenwoordigen van de beheerorganisatie tijdens overleggen met ontwikkeling en architectuur
 • Beheren van RHEL (6 en 7) dit moet worden aangepast naar 8 VM’s in enkele tientallen VPCs. De VPC’s zijn opgebouwd in verschillende lagen met daarin gescheiden functies (proxy servers, applicatie- en databaseservers).
 • Ontwerpen, inrichten en beheren van monitoring en alerting op vlak van OS en applicatie/voorziening
 • Uitvoeren van installatie en configuratie van de tussentijdse en definitieve BSN-koppelregister PP opleveringen
 • Regels opstellen om het benodigde inter en intra-VPC netwerkverkeer in firewalls te laten openen
 • Nauw samenwerken met ontwikkeling, technisch- en ketenbeheer om eventuele installatie en/of configuratie bevindingen spoedig op te lossen om vertraging te voorkomen, waarbij bevindingen met name door omgevingsverschillen tussen eerder gedane tests door kunnen zijn gekomen
 • Het beoordelen van de installatie package
 • Adviseren over verbeteringen in de infrastructuur vanuit het perspectief van de beheerorganisatie, ideeën die doorgang vinden van begin tot eind al dan niet zelf implementeren
 • Nauw samenwerken met testers die na jouw installatiewerkzaamheden aan de slag gaan met de applicatie/voorziening, samen zorg je ervoor dat de testen doorgang kunnen vinden en los je bevindingen die aan jou zijn toegekend op

Achtergrond

De voorziening wordt ontwikkeld in opdracht van BZK door Programma Wettelijke vertegenwoordiging. Dit programma is een aparte eenheid binnen Logius. Wat ons kenmerkt is de prettige werksfeer en een gezamenlijk streven naar een goed resultaat. Er is veel contact met externe stakeholders. Er is veel dynamiek waarin ieder zijn weg en taak zelf gestalte kan geven en daarbij flexibel om te gaan met externe invloeden en wisselende omstandigheden. Je moet zelf zorgen dat je je weg weet in de applicatie, maar hebt nog wel (beperkt) toegang tot de engineers die de applicatie gebouwd hebben. Verder bestaat het team uit een architect, functioneel beheerder en product owner die al langer dan een jaar betrokken zijn.

Organisatie

Logius gelooft in een overheid die altijd, overal en voor iedereen beschikbaar en toegankelijk is. Daarom bieden we publieke organisaties producten en diensten waarmee we er samen voor zorgen dat burgers en bedrijven digitaal zaken kunnen regelen met de overheid. Dat doen wij betrouwbaar, vakkundig en in eenvoud.

Ga je bij Logius aan de slag, dan zet je jouw kennis en ervaring in voor heel Nederland. Samen met fijne en behulpzame collega’s werk je (agile) aan een digitale overheid voor iedereen. En dat in een omgeving waar je de vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt om de zaken op te pakken die jij belangrijk vindt. Waar innovatie centraal staat. En waar je alle kansen krijgt om je verder te ontwikkelen. Wees welkom in het hart van de digitale overheid!

KOOP, het Kennis- en Exploitatiecentrum voor Officiële Overheidspublicaties, is de drijvende kracht achter de grootste portalen met overheidsinformatie op internet: overheid.nl, wetten.nl en officiëlebekendmakingen.nl.

KOOP is sinds 1 januari 2023 onderdeel van agentschap Logius.

KOOP ondersteunt daarmee alle overheidsorganisaties in Nederland om elke dag informatie zoals wet- en regelgeving, parlementaire stukken, vergunningen en internationale verdragen te publiceren.

 • Iedereen heeft recht op betrouwbare en toegankelijke overheidsinformatie.
 • Het Kennis- en Exploitatiecentrum Officiële Overheidspublicaties (KOOP) is de digitale uitgever van de overheid en de drijvende kracht achter digitale ontsluiting van wet- en regelgeving.
 • Wij staan voor laagdrempelige toegang tot officiële overheidsinformatie.

Eisen en wensen voor de functie DevOps engineer

Harde-eisen

 • Professional Developer Scrum;
 • HBO werk en denk niveau (3 jaar);
 • Kennis van van Java Spring Boot, PostgreSQL, HTML en CSS (2 jaar);
 • Kennis van Kubernetes en Docker-omgevingen en het uitvoeren van basisconfiguraties binnen deze omgevingen.

Competenties

 • Kennis van en ervaring met:
 • Java Spring Boot;
 •  PostgreSQL;
 •  HTML;
 •  CSS;
 • Kubernetes en Docker;
 • API protocollen en implementatie van OIDC en SAML (SAML is nice to have).

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats op 24 -25-26 juni 2024. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

2x per week op kantoor

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Gerard Tummers bereikbaar op het nummer: 0615021386. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2024-06-14 10:46:53

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden