DevOps Engineer | Den Haag

Sorry, deze opdracht voor DevOps Engineer is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2023-1448
Startdatum:
04-12-2023
Verwachte einddatum:
31-12-2025 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
06-11-2023 09:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving DevOps Engineer

Wij zijn voor het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) op zoek naar een DevOps engineer op basis van 36 uur per week.

Functieomschrijving:
Als senior DevOps engineer ben je verantwoordelijk voor de implementatie, doorontwikkeling en het beheer van een aantal business applicaties en technische voorzieningen van het NCSC. Het gaat hierbij specifiek om applicaties en voorzieningen op het gebied van incident- en vulnerability management en malware analyse. Het belang van deze applicaties is groot, enkele hiervan zijn namelijk onderdeel van onze kernapplicaties. Het is jouw verantwoordelijkheid dat de applicaties op een goede manier geïmplementeerd en geïntegreerd worden en blijven in ons IT-landschap. Deels zijn dit COTS applicaties, maar we hebben ook zelfbouw en open source voorzieningen. Omdat het landschap steeds verandert en de applicaties en voorzieningen zelf ook continu vernieuwen, is dit een blijvende uitdaging. Onderdeel van je takenpakket is dat je meewerkt/-schrijft aan low level designs voor de applicaties/voorzieningen waar je verantwoordelijk voor bent, dit in afstemming met de collega’s van architectuur.

De volgende taken en verantwoordelijkheden worden onderkend:

 • Senior DevOps Engineer (technisch applicatiebeheer, applicatie development);
 • Verantwoordelijk voor het beheren van de core-business applicatie die bij het NCSC in gebruik zijn.

Organisatie en Cultuur:
Binnen de Unit IV&T worden alle diensten geleverd ter ondersteuning van de IT en informatie verwerkingsprocessen binnen het NCSC. Dit zijn o.a. het leveren van kantoorautomatiseringsvoorzieningen, het leveren van een datamanagement diensten en het technisch ondersteunen van verschillende informatiesystemen, netwetwerken en ander oplossingen in een complex en gevarieerd IT landschap. Om deze diensten te kunnen leveren heeft IV&T verschillende teams waarin IT specialisten dagelijks werken aan het beheren en onderhouden van alle systemen. Een van deze teams is SOB (Systeem ontwikkeling en beheer) die o.a. op middleware en applicatie niveau er voor zorgt dat systemen up-to-date zijn en wijzingen worden ontwikkeld en op een gecontroleerde manier worden geïmplementeerd.

Het SOB team is op dit moment daarom op zoek naar nieuwe collega’s die ons hierbij kunnen gaan helpen. DevOps engineers die deel uitmaken van dit team zijn technisch breed ontwikkeld, hebben veel hands-on ervaring met verschillende besturingssystemen en middleware producten, zoals databases en webservers. Naast een stevige technische bagage vragen we ook een DevOps mentaliteit en het kunnen bijdragen aan het inrichten en vorm geven van het SOB team.

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) is de centrale kennisautoriteit, responsorganisatie en het samenwerkingsplatform voor cybersecurity in Nederland. Het NCSC werkt samen met organisaties binnen de Rijksoverheid en vitale sectoren aan een versterking van de digitale weerbaarheid van Nederland.

Het NCSC is ingedeeld in verschillende units, ieder met hun specifieke takenpakket en verantwoordelijkheden. Dit zijn op hoofdniveau de Unit Operations, het onderdeel waarin cyber security specialisten verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse operatie en bezig zijn met het beschermen van onze doelgroepen van cybergevaar en het actueel houden van het cyber dreigingsbeeld. Daarnaast de Unit S&K (Samenwerking en Kennisuitwisseling), die verantwoordelijk is voor het opbouwen en in stand houden van het netwerk van alle partijen waar het NCSC voor werkt of mee samenwerkt. Daarnaast worden er binnen S&K een aantal kennisproducten gemaakt met verdere analyses en trends op het gebied van cyber security die gedeeld worden met de verschillende doelgroepen. Als laatste is er de Unit IV&T, Informatievoorziening en Techniek. Deze unit heeft als taak alle ICT en informatie diensten te leveren waarop het NCSC als zelfstandige organisatie kan opereren en tevens het applicatie- en informatielandschap te onderhouden en verder door te ontwikkelen.

Eisen en wensen voor de functie DevOps Engineer

Harde eisen:

 • De kandidaat heeft minimaal hbo werk- en denkniveau;
 • De kandidaat heeft aantoonbaar minimaal 5 jaar werkervaring met applicatie integratie;
 • De kandidaat heeft aantoonbaar minimaal 5 jaar beheer-ervaring met zowel Linux als Windows systemen in de afgelopen 10 jaar;
 • De kandidaat heeft aantoonbaar minimaal 3 jaar werkervaring als technisch applicatiebeheerder of DevOps Engineer in de afgelopen 5 jaar;
 • De kandidaat heeft aantoonbaar verregaande kennis van en werkervaring met Python3, inclusief het bouwen van webservices;
 • De kandidaat heeft aantoonbaar kennis van en werkervaring met de programmeertaal C#;
 • De kandidaat heeft aantoonbaar kennis van en ervaring met MS SQL Server, Postgres en MySQL;
 • De kandidaat dient op alle interviewcriteria een voldoende te scoren om in aanmerking voor gunning te komen;
 • Kandidaat is bereid om 24×7 ondersteuning te bieden gedurende de loop van de overeenkomst;

Wensen:

 • De kandidaat heeft aantoonbaar kennis en werkervaring met het koppelen van applicaties en het schrijven van interfaces (geef aan hoeveel jaar ervaring je hebt) 25%;
 • De kandidaat heeft werkervaring met migratie van systemen binnen een High secure en High available netwerk. Geef aan hoeveel jaar ervaring je hebt 20%;
 • De kandidaat heeft kennis van- en werkervaring met Atlassian applicaties (Jira, Confluence): 20%;
 • De kandidaat heeft aantoonbaar kennis van en ervaring met het werken in een SCRUM/Agile werkomgeving. Geef aan hoeveel jaar ervaring je hebt 20%.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats op woensdag 15 november 2023. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-10-26 11:22:53

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden