Devops Engineer | Den Haag

Sorry, deze opdracht voor Devops Engineer is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2023-790
Startdatum:
15-06-2023
Verwachte einddatum:
24-06-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
24-05-2023 10:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Devops Engineer

Wij zijn voor de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) op zoek naar een Devops Engineer op basis van 36 uur per week. 

Voor het IT4IT team dat zich richt op vernieuwing van ons ICT landschap zoeken wij een ervaren, enthousiaste, leergierige en technisch georiënteerde specialist op het gebied van devops engineering (Kubernetes, continuous integration & delivery/deployment). Je gaat werken met een op Tanzu gebaseerde kubernetes omgeving. Je ondersteunt de software ontwikkeling en deployment in brede zin, is verantwoordelijk voor onderhoud en doorontwikkeling van het gebruikte platform, werkt nauw samen met agile ontwikkelteams en technische beheer afdelingen (infra teams, network/security, architectuur).

We zoeken vooral iemand die makkelijk schakelt tussen developers enerzijds en infra beheerders/specialisten anderzijds. Vanuit die positie help je ons alles te automatiseren wat er te automatiseren valt, heen en weer. Je werkt aan een omgeving voor ontwikkelaars om systemen te maken, te hosten en te implementeren, waardoor ontwikkelaars worden beschermd tegen de complexiteit van de infrastructuurzijde (het opzetten, configureren en beheren van elementen zoals servers en databases). De snelheid van het ontwikkelen van systemen kan verbeteren en de ontwikkelaars kunnen zich op de toepassing zelf te concentreren.

Taken:

  • Ontwikkelen, onderhouden, optimaliseren en monitoren van het containerplatform en CI/CD tooling;
  • Onderhoudsreleases;
  • Implementeren nieuwe functionaliteit;
  • Ondersteuning bieden aan ontwikkelteams op gebied van:

– Inrichting CI/CD pipelines;
– Testen en testautomatisering;
– Informatiebeveiliging.

Achtergrond opdracht:
Je maakt onderdeel uit van het IT4IT team dat de ontwikkelteams van de IND ondersteunt in het software voortbrengingsproces en een platform faciliteert waarop nieuwe, op containertechnologie gebaseerde software kan draaien. Momenteel is het IT4IT team bezig met de overgang van een Rancher kubernetes omgeving naar een op VMware Tanzu gebaseerd platform. De onderliggende on premise infrastructuur is gebaseerd op VMware Cloud Foundation.

De doelsituatie voor IND is een overgang naar informatie gestuurd werken. De komende jaren zal het huidige informatiesysteem van de IND gemoderniseerd worden. Hierbij zal gebruik worden gemaakt van de on-premise infrastructuur i.c.m. met infrastructuur van (cloud)dienstverleners.

Je uitdaging ligt erin voor al die omgevingen een passende stabiele oplossing uit te werken en te implementeren en tegelijkertijd te werken aan complexiteitsreductie en beheersbaarheid.

Organisatie:
De IND ambieert om een moderne dienstverlener te zijn die informatie- en data gestuurd werkt voor het gehele proces van dienst verlenen in de migratieketen. De Directie Informatievoorziening (DIV) verzorgt de ondersteuning van alle bedrijfsprocessen binnen de IND.

Deze hoofdtaken zijn verdeeld over vier afdelingen: Strategie & Regie; Productiehuis; Continuïteit en Technisch Beheer; en Datadiensten. Deze afdelingen werken veelal in zelforganiserende en multidisciplinaire teams die kort cyclisch en iteratief software ontwikkelen en beheren volgens de agile methodiek, waarbij de aansturing ook nog projectmatig kan. De komende jaren gaat het bestaande applicatielandschap op de schop en wordt het bestaande systeemlandschap INDiGO in fasen vervangen.

DIV heeft veel interactie met directies binnen en buiten de IND en staat in verbinding met diverse ketenpartners zoals KvK, RvIG en DUO. Door deze grote hoeveelheid aan koppelvlakken lopen behoeftes van onze klanten en ketenpartners erg uiteen: DIV levert deskundigheid, advies, en modelleert en implementeert wijzigingen in overleg. Het onderhouden van het huidige systeem INDiGO is op dit moment een integraal onderdeel van het IV werk.

De vernieuwing hiervan neemt een steeds groter deel van het werk in beslag. Daarnaast ondersteunt DIV het platform voor online samenwerking (met name Sharepoint), de systemen ter behoeve van bedrijfsvoering (Datawarehouse, systemen van derden) en die van de publieke omgeving (IND.nl -mijnIND).

Eisen en wensen voor de functie Devops Engineer

Harde eisen:

  • Je hebt aantoonbare werkervaring met Kubernetes platforms, zoals Tanzu, RKE2 of Azure Kubernetes Services;
  • Tenminste 3 jaar ervaring als Devops Engineer in een Agile/Scrum team.

Wensen:

  • Competenties: Pragmatisch; – Samenwerken; – Analytisch vermogen; – Stressbestendig; – Oplossingsgericht denken;
  • Relevante opdrachten uitgevoerd m.b.v. hieronder genoemde of vergelijkbare technologieën: – Keycloak, HashiCorp Vault, Harbor, Prometheus, Grafana, ELK; – CI/CD: Gitlab, SonarQube, Selenium, Ansible, Puppet, Salt, Nexus, Maven; – VMWare; – Linux; – Postgresql.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-05-22 07:01:22

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden