DevOps Engineer | Den Haag

Sorry, deze opdracht voor DevOps Engineer is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2022-1381
Startdatum:
01-02-2023
Verwachte einddatum:
31-07-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


€ 90.00


Sluitingsdatum aanvraag:
29-12-2022 12:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving DevOps Engineer

Wij zijn namens Logius op zoek naar een DevOps Engineer op basis van 36 uur.

 Het contact tussen de overheid, particulieren en bedrijven verloopt steeds vaker digitaal. Bijvoorbeeld via services als DigiD en MijnOverheid. Als platform-engineer bij Logius in Den Haag zorg jij dat deze dienstverlening optimaal blijft werken en zich snel verder kan ontwikkelen. Jouw doel? Een digitale wereld waarin miljoenen mensen en bedrijven vlot en veilig kunnen communiceren met uiteenlopende overheidsinstanties.

Binnen Logius werk je in het system team(STEAM) van de ART (Agile Release Train) Gegevens en Berichten. Je beheert en ontwikkelt een stevig, betrouwbaar en gebruiksvriendelijk platform, zodat applicaties die hier op landen, op een veilige en snelle manier waarde kunnen leveren. Met dit platform nemen we DevOps-teams zaken als hosting(middleware) en informatiebeveiliging uit handen én bieden we ruimte om nieuwe digitale diensten te ontwikkelen. Jij houdt het platform operationeel en zorgt ervoor dat het blijft voldoen aan de wensen van de klant. Dit doe je vanuit een DevOps-team en volgens de SAFe-methodiek.

STEAM is een goede mix van interne en externe collega’s die toe willen groeien naar een professioneel system team. Actief werken aan een veilige en feedbackrijke werkcultuur is hiervoor de basis. Feedback wordt gezien als leermiddel, waardoor het onderlinge vertrouwen en werkvreugde groeien. De drukbezochte wekelijkse donderdag middelborrel is niet alleen heel gezellig, maar ook een ideale manier om je netwerk uit te breiden met collega’s uit andere afdelingen die spontaan langskomen. Het ambitieuze team draagt actief bij aan het bewerkstelligen van de architectuur visie op onderwerpen als automation en observability. We willen middels GitOps full stack continuous delivery implementeren, zodat onze DevOps teams autonoom, veilig en foutloos kunnen werken en zich volledig kunnen focussen op hun kerntaken. Daarnaast willen we altijd in control op de systemen in onze business value stream en toegroeien naar self healing systems aan de hand van metrics.

Hoe ziet je dag eruit
Jij en je collega’s werken in sprints van twee weken aan de features die tijdens driemaandelijkse planningssessies zijn vastgesteld. Je werkdag begint met een dagstart. Welke hulpvragen zijn er binnen je team of heb je zelf? Vervolgens werk je bijvoorbeeld aan het updaten van bestaande tooling of ga je om tafel met een klant die een nieuwe applicatie wil laten draaien op ons platform. Met onder meer de solution architect en de DevOps-engineer van deze klant bespreek je de wensen en je maakt duidelijk wat nodig is om de applicatie goed te laten landen. Waar nodig ga je ook in gesprek met bijvoorbeeld een infra-architect of businessconsultant, of met de leverancier van het besturingssysteem.

Behalve dat je toeziet op de doorontwikkeling van ons platform, los je samen met je teamleden incidenten op. In stand-by-diensten (24/7) zorgen jullie dat onze dienstverlening beschikbaar blijft. Jullie motto? If you break it, you fix it! Ook pak je beheerwerkzaamheden op, en test of review je het werk van je collega’s. En natuurlijk heb je daarnaast een scherp oog voor de ontwikkelingen in de markt. Welke nieuwe technieken zijn er? En hoe kunnen wij die inzetten? Zo borg je de kwaliteit van onze bestaande én nieuwe dienstverlening.

Achtergrond:
Binnen onze ART zijn we opzoek naar versterking om onze dienstverlening zo effectief mogelijk uit te voeren. Hierbij is de ART en onze diensten altijd in beweging en zijn we dan ook opzoek naar iemand die binnen het team STEAM, samen met de collega’s, het verschil gaat maken.

Organisatie:
Eenvoudig, snel, groen en betrouwbaar zaken regelen tussen overheden, burgers en bedrijven. Met als doel een betere dienstverlening, kosten-besparing en administratieve lastenverlichting. Daar gaat de overheid voor. Logius vervult hierin een centrale en leidende rol met oog voor de samenhang in de infrastructuur van de e-overheid.

Logius is de dienst digitale overheid en onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De diensten en standaarden van Logius zijn voor de gehele overheid ontwikkeld. Logius is verantwoordelijk voor het beheer, de doorontwikkeling en de overheidsbrede toepassingen van deze diensten en standaarden.

Eisen en wensen voor de functie DevOps Engineer

Harde eisen:

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau, idealiter afgeronde HBO opleiding in de richting van Informaca, Netwerkbeheer of aanverwant;
 • RHCA7/8;
 • Ervaring met platform-engineering binnen cloud-omgevingen (3 Jaar);
 • Ervaring met Terraform, Ansible en GIT (3 Jaar).

Wensen:

 • Competenties: -Durf; -Initiatief; -Flexibel; -Resultaatgericht; -Samenwerken; -Zelfontwikkeling; -Klantgericht; -Analytisch; -Plannen en organiseren; -Zelfsturend; -Proactief; -(zelf)Kritisch;
 • Kennis van de diensten en producten van Logius is een pré;
 • Ervaring met het gebruik van Linux en RHCSA8 of 7;
 • Ervaring met infrastructure as code tools als Terraform en Ansible;
 • Ervaring met geautomatiseerd testen en CI/CD tools;
 • Kennis van concepten van security, IAM, encryptie en PKI;
 • Ervaring met of kennis van de Agile/Safe werkwijze;
 • Je bent in het bezit van functie-gerelateerde (SAFe-Agile) certificeringen of je bent bereid deze op korte termijn te behalen: Agile/Scrum foundation en/of Safe for Teams.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats op 3 januari 2023. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2022-12-27 07:50:42

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden