DevOps Engineer | Apeldoorn

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Apeldoorn
Aanvraagnummer:
A2022-1296
Startdatum:
01-01-2023
Verwachte einddatum:
31-12-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
12-12-2022 12:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Belastingdienst

Functieomschrijving DevOps Engineer

Wij zijn namens de Belastingdienst opzoek naar een DevOps Engineer op basis van 36 uur.

In jouw rol als DevOps engineer / technisch specialist richt je je op het ontwikkelen, inrichten en beheren van het platform voor MKO. Dit platform is grotendeels gebaseerd op Openshift/Kubernetes. Je krijgt een rol in het beheer van de MKO projecten op een Openshift cluster, de levering van de CI/CD straat voor de MKO applicaties en de inrichting van monitoring en beheer van de MKO applicaties in productie. Je maakt bij het inrichten van het platform en de pipline gebruik van de diensten die het Datacentrum levert. Werkzaamheden bestaan uit het inrichten en uitbreiden van met name de Ops inrichting. Hieronder vallen o.a. monitoring tools, scripting van deployments, failover, rollback, etc. Het afstemmen van de werkzaamheden binnen en buiten het team is daarbij erg belangrijk.

Achtergrond:
De afdeling Ontvangen en Mededelen (O&M) omvat alle applicaties die binnenkomende en uitgaandeinformatiestromen (papier én digitaal) van de Belastingdienst verwerken en/of routeren. Populair gezegd is O&M de digitale postkamer van de bedrijfsprocessen bestaande uit Aangifte, Aanslag, Inning, Gegevens, Douane en Toeslagen. Ten behoeve van de vele informatiestromen is er sprake van informatie-uitwisseling tussen diverse O&M
applicaties onderling, maar natuurlijk ook daarbuiten.

Op dit moment wordt gewerkt aan een vernieuwingsproject Multi Kanaal Ontvangen (MKO), gebaseerd op micoservices en containerhosting. Voor het project wordt vanuit 1 roadmap gewerkt aan Epics en onderliggende Features waaraan door 2 topt 3 devops teams gewerkt wordt. Het project werkt op een vernieuwende wijze, met nieuwe technieken aan een belangrijke voorziening voor de Belasting dienst. Nieuw hierin is het werken volgens DevOps principes en processen. Dit is voor een deel nieuw in de organisatie, naast het goed neerzetten van de techniek is het ook van belang om het proces goed neer te zetten. Hiervoor zoeken we een DevOps engineer die ons hierin kan helpen.

Organisatie:
De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

Eisen en wensen voor de functie DevOps Engineer

Harde eisen:

 • HBO Werk- en denkniveau;
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring opgedaan in een relevant expertisegebied, bijvoorbeeld in een rol als infrastructuur developer of engineer;
 • Je hebt aantoonbare kennis en ervaring met container technologie, Unix/Linux, (shell)scripting, monitoring, logging, netwerken, security, backup, en scheduling (3 Jaar).

Wensen:

 • Competenties: -Klantgerichtheid; -Analyseren; -Resultaatgerichtheid; -Samenwerken; -Zelfontwikkeling;
 • Je bent geïnteresseerd in automation technologieën zoals Kubernetes, Openshift en Ansible (ervaring met één of meer van deze technologieën is eenpre);
 • Je hebt ervaring met het werken in een zelfsturend en/of zelfregulerend (scrum)team;
 • Je hebt ervaring met het analyseren van (IT-)vraagstukken en het initiëren van verbeteringen;
 • Pre: Je beschikt over basiskennis van de ontwikkeling van JEE applicaties;
 • Pre: Je hebt ervaring in het inrichten en gebruiken van monitoring systemen zoals Prometheus/Grafana;
 • Pre: Je hebt kennis van middleware zoals mqseries/db2/liberty/kafka/redis;
 • Pre: Je hebt ervaring in het maken van pipelines in jenkins/tekton.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo snel mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2022-12-07 12:36:41

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden