DevOps Engineer | Apeldoorn

Sorry, deze opdracht voor DevOps Engineer is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Apeldoorn
Aanvraagnummer:
A2023-1545
Startdatum:
01-12-2023
Verwachte einddatum:
31-12-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
21-11-2023 12:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving DevOps Engineer

Als DevOps engineer binnen de afdeling GKT (Generiek Kantoor & Toezicht) ga jij je bezighouden met het inrichten van de kantoorprocesses voor Belastingen. Om snel en wendbaar te kunnen zijn in de levering van applicaties voor o.a. Bezwaar, Toezicht, en Inning, wordt er als basis gebruik gemaakt van generiek aanbod van verschillende functionaliteiten.
Binnen de afdeling GKT zijn wij momenteel op zoek naar een DevOps engineer om stabiliteit te creëren binnen de java ontwikkelteams. Je brengt met name kennis en kunde op het gebied van operations. Jouw primaire aandachtsgebied? Het technisch beheer van de applicaties en de OTAP-omgevingen. Daarbij kijk je proactief vooruit; wat kun je automatiseren? Beter, veiliger en efficiënter maken? Repetitieve of foutgevoelige taken krijgen dankzij jou geen kans; je bouwt, verbetert en onderhoudt de tooling en scripts om ze te voorkomen. Je bewaakt het technisch gedrag en de performance door alle aspecten van de gehele toolstack actief te monitoren. Wij zoeken een enthousiaste en ervaren OPS’er die zich thuis voelt in het werken in een DevOps team en de agile manier van werken. Je bent snel ingewerkt in de materie, bent leergierig en hebt interesse in een breed spectrum aan technologieën en tools. Binnen onze omgeving is er volop ruimte voor leren en het uitbouwen van je kennis en ervaring.
Je houdt je dus voornamelijk bezig met:
– Technisch beheer van applicaties en de OTAP-omgevingen
– Verder automatiseren van het voortbrengingsproces
– Database beheer
– Uitvoeren van lifecycle management voor de gebruikte tools en middleware
– Ondersteunen van de teams bij OPS gerelateerde vraagstukken

Achtergrond:

Binnen het team Webdevelopment worden zowel maatwerk als generieke web applicaties gerealiseerd. Die bouwen, testen, onderhouden en hosten wij met de nieuwste technieken om de dienstverlening van de Belastingdienst te verbeteren binnen de keten Generiek Kantoor en Toezicht (GKT). Dit betreft voornamelijk applicaties ter verbetering van de interne (kantoor-)processen van de Belastingdienst. Om focus op de klant en het product te houden, zitten wij momenteel in een transtitie naar Agile release trains (als onderdeel van het SAFe Framework). Eerder dit jaar zijn we gestart met twee ARTs – Generieke Kantoor Ondersteuning (GKO) en Toezichtapplicaties.
Als DevOps engineer binnen de ART GKO, creëer jij met jouw team stabiele generieke functionaliteiten, waar je in teamverband naartoe werkt. Alle teams zijn zelforganiserend, met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Jullie zorgen er dan ook als team voor dat de gezette sprintdoelen worden behaald. De cultuur is snel en Wendbaar en het werk is innovatief en resultaatgericht, zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen. Het is een lerende omgeving met professionele medewerkers die zelfstandig handelen; in lijn met de missie en ambitie van de afdeling.

Organisatie:

De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center.
Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

Eisen en wensen voor de functie DevOps Engineer

Harde eisen:

 • Aantoonbaar hbo werk- en denkniveau
 • DO080 Containers, Kubernetes and Red Hat Openshift Technical Overview
 • Aantoonbare ervaring kennis en ervaring met Unix, (shell)scripting, monitoring, logging, SQL, security, backup of recovery en scheduling (5 jaar)
 • Ervaring met OpenShift, applicatieservers (bij voorkeur WebSphere), databases (bij voorkeur Db2), Jenkins, Tekton en ArgoCD (2 jaar)
 • Ervaring met complexe IT vraagstukken en -problemen waarvoor in multidisciplinair werkverband oplossingen moeten worden aangedragen (5 jaar)

Wensen:

 • Je bent georganiseerd en hebt een constructieve en open houding
 • Je hebt ervaring met het werken in multidisciplinaire, zelfsturende en zelfregulerende agile (scrum)teams
 • Daarnaast heb je inzicht in de technologische, organisatorische en inhoudelijke samenhang
 • Voor het verkrijgen van de juiste autorisaties is het vereist dat de volgende open shift trainingen zijn gevolgd:
  • DO188: Red Hat OpenShift Development I: Introduction to Containers with Podman
  • DO288: Red Hat OpenShift Developer II: Building Kubernetes ApplicationsIndien deze trainingen nog niet zijn voltooid, dienen deze z.s.m. gevolgd te worden (kosten opleiding voor detacherende partij)

Competenties:

 • Analyseren
 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Flexibiliteit

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-11-20 09:45:43

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden