Delivery Manager | Assen

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Medior
Standplaats:

Assen
Aanvraagnummer:
A2022-0234
Startdatum:
01-03-2022
Verwachte einddatum:
28-02-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
25-02-2022 08:00
Contactpersoon Quest4:
Remco Blommesteijn
Telefoonnummer:
06-11355233

Functieomschrijving

Wij zijn voor Dictu op zoek naar een Delivery Manager op basis van 36 uur per week. 

Voor het domein agro klantinteractie en Telecom zoeken we een Delivery Manager voor het leiden van werkzaamheden rondom de applicaties (en teams) in ons domein. De werkzaamheden bestaan in eerste instantie uit de keten integraal klantbeeld medewerker (80% nieuwbouw en 20% beheer) en een aantal kleine(re) applicaties voor verschillende klanten waarbij meer de nadruk ligt op het ICT-regisseur zijn.

Als Delivery Manager ben je verantwoordelijk voor het faciliteren en begeleiden van meerdere DevOps teams. Binnen deze teams heerst een open, informele cultuur met ruimte voor een lolletje. De volgende werkzaamheden dienen te worden uitgevoerd:

 • Faciliteren opleveringsproces, ook bij betrokkenheid derde partijen;
 • Input leveren voor bepalen van de budgetgrootte voor nieuwbouw projecten;
 • Maandelijkse rapportages opstellen zowel kwalitatief als kwantitatief over zowel beheer als vernieuwing;
 • Ondersteunen teamleider;
 • Meedenken en verbetervoorstellen doen op het gebied van o.a. het voortbrengingsproces.

Het werk wordt op een Agile manier aangepakt. Je werkt hierbij nauw samen met de projectleider van de interne klantorganisatie, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), en de projectleiders van andere voortbrengingsteams van DICTU. Een belangrijke stakeholder is de Delivery Manager, vanwege onderlinge afhankelijkheden en raakvlakken. Ook begeleid je PI-events samen met de klant, om het IKM traject zo goed mogelijk te bedienen.

Het belangrijkste is, dat je als Delivery Manager in een agile omgeving je werk moet doen en faciliterend moet zijn aan de teams, en de productowner. We zoeken dus niet een traditionele leider, die stuurt op uitkomsten en teamleden aanstuurt, maar iemand die het team faciliteert en ervoor zorgt dat het agile proces optimaal kan verlopen. Je hebt dus kennis van de agile wereld en kennis van traditionele sturing, en hebt in beide werelden werkzaamheden uitgevoerd.

Achtergrond opdracht:
Binnen het domein hebben de ketens meerdere focusgebieden:

 • Implementeren nieuwe functionaliteiten;
 • Beheren functionaliteiten;
 • LCM op de functionaliteiten;
 • Opruimen van functionaliteiten die niet meer nodig zijn;
 • Invulling geven aan het DICTU kwaliteitskader.

Als deliverymanager ben jij de vertegenwoordiging van DICTU richting de klanten. In opdracht van de teamleider. Ook ben jij voor alle andere afdelingen van DICTU aanspreekpunt als er iets gedaan moet worden, wat jouw keten raakt. Hierbij sta je dan ook in nauw contact met de productowner omdat jij een belangrijke stakeholder voor hem bent.

Organisatie:
DICTU levert ICT en digitale diensten voor EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatiedoelen van haar opdrachtgevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • Aantoonbare ervaring met de agile werkwijzen;
 • Aantoonbare ervaring als deliverymanager;
 • Gecertificeerd Prince2 Practitioner;
 • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring als Deliverymanager;
 • Alleen kandidaten die in loondienst zijn komen in aanmerking voor deze opdracht. Ben jij ZZP’er informeer dan naar onze mogelijkheden.

Wensen:

 • Faciliterend leider, gericht op samenwerking met de klant RVO en belende teams van DICTU. Genuanceerd in de communicatie, nauwkeurig in uitvoering en rapportages. Denkt mee over de aanpak. Is in staat het vertrouwen te geven aan het agile-team. Is in staat de hoofdlijnen duidelijk te rapporteren aan de opdrachtgever. Je moet je weg weten te vinden in een omgeving, waarbij de opdrachtgeverslijn nog veel gestoeld is op traditionele PRINCE2 methodiek en besluitvorming en een agile team in de DICTU uitvoering. Deze schakelingen moet je kunnen zien en doorgronden. Is in staat om (in de toekomst) PI-planningen te organiseren;
 • Kennis van SAFE en PI-events.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Remco Blommesteijn bereikbaar op het nummer: 06-11355233. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2022-02-22 11:28:16

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden