Datascientist | Vlissingen

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Vlissingen
Aanvraagnummer:
A2022-1143
Startdatum:
01-12-2022
Verwachte einddatum:
30-11-2023
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
10-11-2022 08:00
Contactpersoon Quest4:
Remco Blommesteijn
Telefoonnummer:
06-11355233

Functieomschrijving Datascientist

Wij zijn voor het Ministerie van Justitie en Veilgheid op zoek naar een Datascientist op basis van 36 uur per week. 

De data scientist helpt SKC bij het opzetten van een dashboard, waarin strategische informatie rondom ondermijnende criminaliteit nationaal en internationaal inzichtelijk wordt gemaakt. De data scientist beheerst diverse analyse methodieken, levert de data voor het dashboard en kan adviseren over het bouwen van het dashboard aan de hand van te selecteren indicatoren. Daarnaast neemt de data scientist deel aan overleggen met andere onderzoekers om kennis te delen en best practices te leren kennen en ten behoeve van SKC toe te passen. Nadat het eerste product is opgeleverd, zal volgens de scrum werkwijze op iteratieve wijze het dashboard worden doorontwikkeld op basis van feedback van gebruikers.

Het SKC is gevestigd in Vlissingen. Kandidaat is bij voorkeur woonachtig in Zeeland of bereid om 2 dagen per week op locatie te werken, waarbij een overnachting wordt geregeld en betaald door SKC.

Achtergrond opdracht:
Het SKC heeft de opdracht om een vernieuwend, actueel en strategisch dreigingsbeeld met voorspellende waarde te ontwikkelen ten behoeve van de bestrijding van de georganiseerde ondermijnende criminaliteit. Het gaat om het verbinden van kennis(agenda) expertise en strategische analyses waarin dreigingen voor de Nederlandse samenleving worden geëxpliciteerd en geduid. Het dreigingsbeeld wordt op vernieuwende wijze gevisualiseerd teneinde de inzichten maximaal helder over te dragen aan de doelgroep. Hiertoe wordt o.a. een dashboard ontwikkeld, dat moet worden gevuld met data over relevante indicatoren.

Organisatie:
DGO is onderdeel van het Bestuursdepartement MJenV, DGRR-cluster. Het Bestuursdepartement ondersteunt MJenV onder meer op de gebieden veiligheid, drugsbeleid, (jeugd)criminaliteit, wetgeving en handhaving. Het gaat hierbij om het maken van beleid op zowel nationaal als internationaal gebied. Het SKC is onderdeel van een breed offensief tegen georganiseerde ondermijnende criminaliteit (BOTOC), dat door de Minister van Justitie eind 2019 is ingezet. Het brede offensief bevat elkaar versterkende onderdelen. Naast het SKC gaat het bijvoorbeeld om het versterken van de slagkracht (NSOC), het tegengaan van normalisering van drugsgebruik, een stevige inzet op preventie en landelijke samenwerking, waarin een fenomeengericht netwerk van publieke en private experts zich richt op integrale, slimme en innovatieve handelingsperspectieven (LFT). Politie, Defensie, KMar, Douane, OM, Belastingdienst, FIOD en VNG werken samen in het SKC, in verbinding met lokale en regionale partners van ondermijnende criminaliteit. Het SKC opereert daarbij in aanvulling op de bestaande partners en zoekt daarbij nadrukkelijk ook samenwerking met externe (inter)nationale partners.

Het strategisch kenniscentrum (hierna SKC) heeft de opdracht om een vernieuwend, actueel en strategisch dreigingsbeeld met voorspellende waarde te ontwikkelen ten behoeve van de bestrijding van de georganiseerde ondermijnende criminaliteit. Het gaat om het verbinden van kennis, expertise en strategische analyses waarin dreigingen voor de Nederlandse samenleving worden geëxpliciteerd en geduid. Het zicht op criminele verschijnselen is in mindere of meerdere mate vaak al beschikbaar in de staande organisaties, evenals de maatschappelijke factoren die op criminele verschijnselen van invloed zijn of kunnen zijn. Naast dat dit strategisch inzicht gebundeld en actueel gemaakt moet worden, is ook inzicht nodig in de criminaliteitsrelevante factoren evenals de remmende factoren op het vlak van de criminaliteitsbeheersing op nationaal en internationaal niveau.

De bijdrage die deze datascientists leveren bij het analyseren van grote hoeveelheden data groeit aanzienlijk. Verder levert deze expertise een grote bijdrage aan het tot stand brengen en vullen van de kennisbank. Daarom is het SKC op zoek naar een datascientist voor 36 uur per week gedurende de periode van een jaar met de mogelijkheid deze termijn te verlengen voor de duur van het project.

Eisen en wensen voor de functie Datascientist

Harde eisen:

 • De kandidaat beschikt over een relevante opleiding op minimaal HBO niveau;
 • De kandidaat beschikt over actuele kennis op het gebied van analyse;
 • De kandidaat heeft ervaring opgedaan binnen een soortgelijke functie;
 • De kandidaat is beschikbaar per decemember 2022 voor minimaal 12 maanden en maximaal 36 uur gemiddeld per week;
 • De kandidaat is bereid om 2 dagen per week op locatie te werken in Vlissingen;
 • De kandidaat geeft een (korte) motivatie op de functie.

Wensen:

 • De kandidaat is woonachtig in Zeeland. Ja = 100 pt en nee= 0 pt ( 20%);
 • De kandidaat beschikt over vaardigheden op het gebied van analyse en is innovatief. Uitstekend = 100 pt Goed = 75 pt Voldoende = 50 pt Minder dan voldoende = 25 pt ( 25%);
 • De Opdrachtgever beoordeelt integraal de kwaliteit van de uitwerking van het cv en de motivatie(brief). Uitstekend = 100 pt Goed = 75 pt Voldoende = 50 pt Minder dan voldoende = 25 pt ( 25%);
 • De kanidaat heeft ervaring binnen de (Rijks)overheid. Ja = 100 pt Nee = 0 pt ( 15%);
 • Omschrijving interviewcriterium: – Kandidaat is deskundig en in staat zijn kennis en (werk)ervaring snel in te zetten ( 25%); – Kandidaat kan zich goed uitdrukken en is sociaal vaardig (25%); – Kandidaat laat zien dat hij de diverse belangen in een complex veld kan overzien en ondanks de tegenstellingen in die belangen kan acteren ( 25%); – Past binnen het team: Communicatief vaardig (ideeën en oplossingen kunnen overbrengen en klantgericht zijn), Secuur, Aanpassingsvermogen (zelfstandig en binnen team, zowel gestructureerd als improviserend kunnen werken), Stressbestendig (meerdere prioriteiten tegelijk aankunnen), Flexibel (kunnen omgaan met wijzigingen in prioriteiten).

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Remco Blommesteijn bereikbaar op het nummer: 06-11355233. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2022-11-07 14:11:23

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden