Dataintegratie engineer | Apeldoorn

Sorry, deze opdracht voor Dataintegratie engineer is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Apeldoorn
Aanvraagnummer:
A2023-390
Startdatum:
03-04-2023
Verwachte einddatum:
31-12-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
23-03-2023 12:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Dataintegratie engineer

Wij zijn namens de Belastingdienst op zoek naar een Dataintegratie engineer op basis van 36 uur.

Als Senior dataintegratie engineer ben je de schakel tussen de data van diverse applicaties binnen het belastingdienst landschap en het beschikbaar stellen van deze data aan andere applicaties. Soms is dit door data te ontsluiten als volledige set die gebruikt wordt voor data-analyse of anders is dit een selectieve set van gekoppelde gegevens via een Master Data Management oplossing. Als Senior dataintegratie engineer draag je zorg voor volledigheid van de data en het nauwkeurig realiseren van datastromen op basis van modellen en functionele specificaties. Daarbij weet je de functionele specificaties te vertalen naar technische specificaties zodat deze gerealiseerd kunnen worden.Jij ziet toe dat de opgestelde architectuur gevolgd wordt door jouw en je collega’s en dat methode en technieken nageleefd worden binnen het project.Je blijft de datastromen continue verbeteren vanwege de grote hoeveelheden data die er per dag verwerkt worden. Deze functie vervul je in een agile multidisciplinair team waarbij je samen verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en testen maar ook het naar productie brengen van de datastromen. Activiteien zijn o.a.: o Impact analyse van technische wijzigingen en deze om zetten in concrete acties die uitgevoerd dienen te worden zonder verlies van data. o Combineren van data om business vragen te beantwoorden o Data omzetten in leveringen aan een Master Data Management oplossing o Data omzetten in leveringen aan een Operational Datahub oplossing o Data omzetten in leveringen aan een Data Warehouse oplossing o Data omzetten in een levering aan een Data Vault oplossing.

Achtergrond:
Hete team Bronontsluitingen maakt deel uit van de afdeling Gegevens binnen het organisatieonderdeel Generieke Voorzieningen (GV) en levert voorzieningen voor het ontsluiten van gegevens over verschillende businessdomeinen heen en voor analytics doeleinden. Het gaat daarbij vooral om de gegevensontsluiting van de eigen Belastingdienst administraties en de administraties van het landelijk stelsel basisregistraties. De Master Information Hub (MIH) applicatie levert een MDM database met grote hoeveelheden data en een hoog beschikbare (web)service laag voor afnemers zoals toeslagen.

Organisatie:
De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

 

Eisen en wensen voor de functie Dataintegratie engineer

Harde eisen:

  • Realiseren van datastromen op basis van specificaties middels IBM InfoSphere Information Server Datastage;
  • Data omzetten in leveringen aan een Master Data Management oplossing;
  • Werkervaring binnen de ICT ( 5 jr );
  • Ervaring met DataIntegratie en ‘Flow based programming’ ( 3 jr ).

Wensen:

  • Competenties: -Analytisch vermogen; -Technisch inzicht; -Team speler; -Proactieve houding; -Resultaatgericht; -Nauwkeurig;
  • Ervaring met dataintegratie projecten en de uitdagingen daarvan;
  • Kennis van modellering technieken;
  • Data VaultKennis en ervaring met volgende: -IBM InfoSphere Information Server Datastage; -DB2 (zowel z/OS als LUW); -Teradata; -XML/XSD; -SQL; -Unix/bash;
  • Ben je een gedreven teamspeler die mee wil helpen de ambitie van de keten gegevens te realiseren en complexe problemen op te lossen, dan verwelkomen we je graag binnen het team.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-03-21 08:20:32

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden