Data Science medewerker | Den Haag

Sorry, deze opdracht voor Data Science medewerker is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2023-96
Startdatum:
20-02-2023
Verwachte einddatum:
20-02-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


€ 87,00


Sluitingsdatum aanvraag:
26-01-2023 09:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Data Science medewerker

Wij zijn voor het Nationaal Cyber Security Centrum op zoek naar een Data Science medewerker op basis van 36 uur per week. 

Van de kandidaat wordt verwacht te helpen bij de realisatie van de SecureNed strategie en de verbinding met het nieuw op te starten programma binnen het NCSC. De werkzaamheden bestaan uit een combinatie vanwerkzaamheden binnen het ontwikkelteam en het helpen in kaart brengen van de stakeholders voor het nieuwe programma en de afstemming met deze stakeholders.

Het gaat hierbij meer concreet om in ieder geval de volgende werkzaamheden:

 • Support bij het implementeren van SecureNed strategie en nieuwe stakeholderveld;
 • Het vormgeven en uitrollen van informatiedeling use cases i.s.m. key stakeholders;
 • Optimaliseren van interne processen (evt. met behulp van algoritmes);
 • Kennisdeling en communicatie binnen NCSC;
 • Voorbereidingen externe communicatie en presentatie over SecureNed en het nieuwe programma aan interne en externe stakeholders;
 • Het uitdragen van de strategie en visie onder (potentiële) deelnemers en stakeholders, om zo draagvlak, interesse en deelnamegraad te verhogen en de hoeveelheid relevante uitgewisselde informatie op het platform te vergroten.

Achtergrond opdracht:
Het afgelopen jaar is het NCSC begonnen met een pilot van een op Multi-Party Computation gebaseerd platform, SecureNed, dat ten doel heeft om een veilige, en waar nodig, anonieme gegevensuitwisseling tussen diverse stakeholders in het cyber security domein mogelijk te maken. Na een pilotfase is het NCSC nu bezig om het platform breder uit te rollen (onder meer partijen) en de functionaliteit verder uit te bouwen.

Daarnaast vormt SecureNed een belangrijke basis voor een nieuw op te starten programma gericht op meer samenwerking en informatiedeling binnen Nederland. Voor de doorontwikkeling en uitrol van SecureNed is de verbinding aan dit programma gevraagd.

Organisatie:
Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) is de centrale kennisautoriteit, responsorganisatie en het samenwerkingsplatform voor cybersecurity in Nederland. Het NCSC werkt samen met organisaties binnen de Rijksoverheid en vitale sectoren aan een versterking van de digitale weerbaarheid van Nederland. Zie www.ncsc.nl voor meer informatie. Het NCSC is ingedeeld in verschillende units, ieder met hun specifieke takenpakket en verantwoordelijkheden. Dit zijn op hoofdniveau de Unit Operations, het onderdeel waarin cyber security specialisten verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse operatie en bezig zijn met het beschermen van onze doelgroepen van cybergevaar en het actueel houden van het cyber dreigingsbeeld. Het betreft werk dat uitgevoerd wordt binnen het Unit informatievoorziening en Techniek (IV&T) en van daaruit in de interne organisatie van het NCSC. De plaatsing is binnen de unit IV&T, team Data & Analytics. De unit IV&T ondersteunt het NCSC bij het realiseren van de strategische doelstellingen door het leveren van het daarvoor benodigde IV-producten.

Het afgelopen jaar is het NCSC begonnen met een pilot van een op Multi-Party Computation gebaseerd platform, SecureNed, dat ten doel heeft om een veilige, en waar nodig, anonieme gegevensuitwisseling tussen diverse stakeholders in het cyber security domein mogelijk te maken. Na een pilotfase is het NCSC nu bezig om het platform breder uit te rollen (onder meer partijen) en de functionaliteit verder uit te bouwen. Daarnaast vormt SecureNed een belangrijke basis voor een nieuw op te starten programma waarin samenwerking tussen publieke en private partijen centraal zal staan om sneller informatie te kunnen delen en verrijken binnen Nederland.

Eisen en wensen voor de functie Data Science medewerker

Harde eisen:

 • De kandidaat heeft minimaal een afgeronde Master/WO opleiding;
 • De kandidaat heeft aantoonbare en recente ervaring met cyber security en algoritmes;
 • De kandidaat heeft aantoonbare ervaring met werken in een complexe (politiek)-bestuurlijke omgeving en het samenbrengen van partijen;
 • De kandidaat is bekend met het speelveld van bedrijven en publieke organisaties die een belangrijke rol spelen in het cybersecurity veld;
 • De kandidaat heeft aantoonbare en recente ervaring met project management en het managen van senior stakeholders;
 • De kandidaat heeft aantoonbare ervaring met data analytics en data science;
 • De kandidaat heeft aantoonbare en minimaal 2 jaar ervaring met cyber risk advisory;
 • De kandidaat heeft aantoonbare en minimaal 1 jaar ervaring met SOC advisory.

Wensen:

 • Kandidaat is, na afronding van het veiligheidsonderzoek (dit duurt maximaal 8 weken) beschikbaar binnen: (Direct = 100 2-3 weken = 50 4–6 weken = 25 Meer dan 6 weken = 0) 15%;
 • Geef aan hoeveel jaar de kandidaat relevante ervaring heeft met informatiedeling in het cybersecurity domein. Geef aan hoeveel jaar ervaring: ( 3-6 maanden = 50 , minder dan 1 jaar = 75 en tussen de 1 en 3 jaar = 100) 20%;
 • Geef aan hoeveel jaar de kandidaat ervaring heeft met SOC advisory. Geef aan hoeveel jaar ervaring: 3-6 maanden = 50 , korter dan 1 jaar, tussen de 1 en 3 jaar. 20%;
 • Geef aan hoeveel jaar de kandidaat ervaring heeft met cyber risk advisory. Geef aan hoeveel jaar ervaring. 3-6 maanden = 50, minder dan 1 jaar=75 en tussen de 1 en 3 jaar = 100. 20%.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-01-23 13:30:50

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden