Data Management Consultant | Groningen

Sorry, deze opdracht voor Data Management Consultant is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Groningen
Aanvraagnummer:
A2023-116
Startdatum:
01-02-2023
Verwachte einddatum:
31-01-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


€ 87.00


Sluitingsdatum aanvraag:
27-02-2023 12:00
Contactpersoon Quest4:
Remco Blommesteijn
Telefoonnummer:
06-11355233
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Data Management Consultant

Wij zijn namens het Ministerie van Economische Zaken op zoek naar een Data Management Consultant op basis van 36 uur.

Als Data Management Consultant ga je je bezig houden met het opzetten van een data quality framework en de data governance binnen het IMG. Er wordt van je verwacht mee te denken aan het implementeren van datamanagement processen en oplossingen. Je bent de verbindende schakel tussen BI, IT en de business. Je hebt bij voorkeur kennis van en ervaring met DAMA-BOK, met het implementeren van data governance kaders en/of processen, affiniteit met data kwaliteit (meten, verbeteren en beheren van data kwaliteit) en het vertalen van data requirements naar concrete acties. Ook zorg je ervoor dat data definities worden opgesteld, gedocumenteerd en gedeeld. Je bewaakt/beheert de documentatie van data definities en KPI’s en je bent bekend met werken in een Agile omgeving.

Achtergrond:
De Data Management Consultant wordt onderdeel van het agile team Data Management – BI. Wij werken nauw samen met data analisten, data engineers en afdeling IT. Ons team heeft de volgende projecten op de planning waar jij als Data management Consultant je expertise op kan uitoefenen: Het opzetten van een data quality framework, het implementeren van de data governance en de bijbehorende processen, het opleveren van een referentiekader voor definities en KPI’s.

Organisatie:
Na een halve eeuw gaswinning in Groningen, resulterend in een omvangrijk aantal aardbevingen, is er schade ontstaan aan de huizen en gebouwen van de bewoners, instellingen, organisaties en ondernemers in het gebied.
Het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG; voorheen Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen) is het zelfstandig bestuursorgaan dat schade als gevolg van gaswinning in het Groningerveld en de gasopslag Norg afhandelt. Te denken valt aan de fysieke schade aan woningen en infrastructurele of waterbouwkundige werken, immateriële schade en waardedaling van woningen. Verder is het IMG verantwoordelijk voor het herstel van acuut onveilige situaties ten gevolge van de gaswinning in Groningen of de gasopslag in Norg. Het IMG is gevestigd in Groningen en heeft ruim 400 medewerkers.

Het bestuur van IMG is verantwoordelijk voor de uitvoering van de taken van het IMG en de IMG-organisatie. Het bestuur wordt daarbij ondersteund door het bureau (de uitvoeringsorganisatie). De directie is door het bestuur belast met de dagelijkse leiding van het bureau. Het bestuur wordt bijgestaan door een ambtelijk secretaris. De directie vormt samen met de afdelingsmanagers het MT. Het MT bestaat thans uit één directeur en vier afdelingsmanagers. De afdelingsmanager Bestuurlijke en Juridische Zaken en Schadeafhandeling is tevens plaatsvervangend Directeur.

Het managementteam bestaat verder ui de afdelingsmanagers Klantcommunicatie en -dienstverlening, Schade expertise en herstel en Regiebureau. Daarnaast is er een afdeling Corporate Communciatie en een afdeling Bedrijfsvoering. Dit managementteam draagt zorg voor de uitvoering van de schadeafhandeling, zodat het IMG in de gelegenheid wordt gesteld om te besluiten over de schade afhandeling.

Eisen en wensen voor de functie Data Management Consultant

Harde eisen:

 • DAMA-DMBOK;
 • Data/Gegevensmanagement: Minimaal op senior niveau werkzaam geweest;
 • Change Management: Minimaal op medior niveau werkzaam geweest;
 • Opzetten van Data Governance (5 Jaar);
 • Opzetten van Data Quality Framework (5 Jaar);
 • Change Management (5 Jaar).

Wensen:

 • Competenties: -Analyseren; -Plannen & organiseren; -Klantgerichtheid; -Communicatief vaardig; -Samenwerken; -Stevige persoonlijkheid;
 • Agile/Scrum, achtergrond met data ontwikkel teams;
 • Ervaring met ontwikkelen van (data-kwaliteit) inzichten;
 • Zelfstandig en in teamverband kunnen werken;
 • Werkervaring met soortgelijke werkzaamheden in een soortgelijke functie zoals benoemd in de opdrachtomschrijving.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Typisch 2 dagen per week op locatie in Groningen (cascade) en/of Assen (mandemaat).

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Remco Blommesteijn bereikbaar op het nummer: 06-11355233. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-01-26 08:46:17

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden