Data Engineer | Rotterdam

Sorry, deze opdracht voor Data Engineer is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Rotterdam
Aanvraagnummer:
A2023-351
Startdatum:
01-04-2023
Verwachte einddatum:
31-12-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
15-03-2023 12:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Data Engineer

Wij zijn namens de Belastingdienst op zoek naar een Data Engineer op basis van 36 uur.

De Douane beschikt over een groot aantal systemen waarin gegevens worden vastgelegd (bijvoorbeeld tbv aangiftes en handhaving), de bronsystemen. De gegevens van de bronsystemen worden beschikbaar gemaakt op het dataplatform van de Douane zoadat daar analyses op uitgevoerd kunnen worden. Hetzelfde geldt voor externe bronnen die relevant zijn voor deze analyse. De Douane is doende nieuwe bronnen te ontsluiten en onderzoekt welke tooling kan worden gebruikt om data beschikbaar te maken voor analyses en rapportages. De ontwlikkelaar moet nieuwe (voor het dataplatform relevante) producten/systemen beschikbaar maken. Van belang hierbij is dat deze producten daarbij integraal onderdeel worden van het dataplatform. De Douane maakt gebruik van de containerisatie (in het bijzonder Openshift) van producten, de ontwikkelaar moet hiermee vertrouwd zijn. De uit te voeren activiteiten betreffen in de eerste plaats de ontwikkeling en de implementatie van een analytische omgeving voor AI toepassingen. Daarnaast moet een platform voor de uitwisseling van gegevens tussen Douane en andere partijen worden ingericht. De ontwikkelaar wordt vanuit de Douane tijdelijk gepositioneerd in het CoE Cognitive van de IV Belastingdienst, dit om de kennis over de daar ontwikkelde cognitieve omgeving ook beschikbaar te maken voor de Douane. Daarnaast stemt de ontwikkelaar af met de betrokken afdelingen binnen de Douane (waaronder de Datawerk Organisatie, Informaiemanagement, Data Science) voor wat betreft het gebruik van de systemen en de IV Belastingdienst voor wat betreft de technische IV aspecten.

Achtergrond:
De komende jaren staat de Douane voor een grote opgave door een enorme groei van de goederenstromen. Om hierop te anticiperen heeft de Douane een visie opgesteld waarin de handhaving op basis van risico’s wordt gestuurd. Om dat te kunnen moet voor de Douanae beschikbare data optimaal worden gebruikt, de Douane wil dus meer data-gedreven werken. Door data uit eigen en externe bronnen te combineren en te analyseren, kan de Douane zijn kerntaken sneller, beter en efficiënter uitvoeren. Hierbij is het snel kunnen inspringen op nieuwe wet- en regelgeving en een breed scala aan klantvragen essentieel. Voor de verwerking van data maakt de Douane gebruik van een dataplatform dat wordt vernieuwd. Hiervoor worden meerdere nieuwe producten/systemen geincorpereerd in het systeemlandschap.

Organisatie:
De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.


Eisen en wensen voor de functie Data Engineer

Harde eisen:

  • Data Management Body of Knowledge;
  • Afgeronde HBO-opleiding op een relevant vakgebied, bijvoorbeeld informatica of bestuurlijke informatiekunde;
  • Relevant certificaat dan wel aantoonbare ervaring op het gebied dataplatformen en de daarin gebruikte tooling;
  • Aantoonbare ervaring bij de inrichting van ontwikkelomgevingen ( 3 jr );
  • HBO of WO denkniveau.

Wensen:

  • Competenties: -Analytisch, in staat om verbanden te leggen; -Het kunnen denken in verschillende alternatieven, niet op voorhand zaken uitsluiten; -Zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken; -Communicatief sterk; -Resultaatgericht;
  • Bij voorkeur ervaring met het systeemlandschap en de technische infrastructuur van de Douane / Belastingdienst;
  • Bij voorkeur ervaring met niet-relationele datastructuren.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-03-15 08:48:26

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden