Data analist | Utrecht

Sorry, deze opdracht voor Data analist is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Utrecht
Aanvraagnummer:
A2023-279
Startdatum:
03-04-2023
Verwachte einddatum:
31-12-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


€ 90,00


Sluitingsdatum aanvraag:
06-03-2023 09:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Data analist

Wij zijn voor de Belastingdienst op zoek naar een Data Analist op basis van 36 uur.

Als data-analist kom je te werken in een nieuw team dat reeds gebouwde producten overgedragen krijgt van andere analytics teams (zie achtergrond opdracht). Belangrijk is om deze producten over te nemen en te kunnen draaien, daarbij in kaart brengend wat de technische schuld en functionele schuld is. Het opzetten van relaties met stakeholders rondom de producten en het opnemen van nieuwe wensen. Belangrijk om daarbij een backlog op te bouwen. Kijken met een innovatieve blik naar het beter, betrouwbaar (robuust) en efficienter inrichten van producten/processen is onderdeel van je werk.

Het mede vormgeven van de team standaarden en werkwijze wordt ook van je verwacht (denk hierbij aan Scrum artifacten zoals DoR, DoD, code standaarden, enz.).

Je werkt op het SAS platform met (teradata) SQL. We werken hybride, waarvan we de maandag en donderdag op kantoor worden verwacht.

Achtergrond opdracht:
Binnen Data Analytics Toeslagen lopen enkele workarounds; ontstaan door bijvoorbeeld het capaciteitstekort vanuit het IV-portfolio. Deze workarounds zijn grotendeels van Toeslagen’s primaire processen. Na inventarisatie blijkt circa 50% van het analytics opdrachtenportfolio een dergelijke oorsprong te hebben. Dit zogenaamde gegevenswerk dat via het technische dataplatform kan lopen heeft een andere aard dan zuivere analyticswerkzaamheden. Zo zijn partijen als input- en output-controle betrokken en veelal wordt er vanuit een keten gewerkt. De data analytics teams nieuwe team zijn wij intern personeel aan het werven. Echter, om het team goed op te zetten en de juiste waarborgen te implementeren in de werkprocessen willen we graag gebruik maken van externe inhuur. We denken aan drie senior profielen die kennis hebben van zowel analytics als IT-beheer. Specifiek willen we expertise op CI/CD, zodat we kunnen inzetten op modulair ontwikkelen waarbij er gestructureerd getest kan worden zodat de kans op damages zo klein mogelijk is.

Over de organisatie:
De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center.

Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

Eisen en wensen voor de functie Data analist

Harde eisen:

  • SAS, coderen in SQl, en ervaring met BI en/of stuurinformatie;
  • SAS, ervaring met CRM of klantreizen, eventueel kennis van PowerBi of Tableau;
  • Wo-diploma;
  • Minimaal 4 jaar ervaring met data analytics processen;
  • statistische methodologie zoals forecast, hypothesetest, vvoorspellende modellen en et maken van experimentele ontwerpen;
  • Ervaring met data analytics tools zoals SAS, coderen in SQl, en ervaring met BI en/of stuurinformatie.

Wensen:

  • Analytisch, Klantgericht, organisatiesensitiviteit, plannen en organiseren en samenwerken.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats op 10, 13 en 14 maart. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-03-01 12:57:28

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden