Cyber Security SOC Expert | Den Haag en remote

Sorry, deze opdracht voor Cyber Security SOC Expert is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag en remote
Aanvraagnummer:
A2023-90
Startdatum:
01-02-2023
Verwachte einddatum:
31-08-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
16
Indicatie uurtarief:


€ 115,00


Sluitingsdatum aanvraag:
23-01-2023 14:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Cyber Security SOC Expert

CIO Rijk bevordert de continuïteit, kwaliteit, effectiviteit én efficiëntie van de digitalisering van de Rijksoverheid. Dit doen wij door te zorgen dat alle (rijks-)ambtenaren altijd en overal veilig kunnen (samen)werken. We bevorderen informatiebeveiliging en privacy en staan aan de lat om ‘I in het hart te brengen’. Bij zowel beleid als uitvoering, toezicht als handhaving en in de bedrijfsvoering.

CIO Rijk is een organisatie met drie afdelingen Informatiebeveiliging en Privacy, I -stelsel en Vakmanschap en ICT-diensten en voorzieningen. Je komt te werken bij de afdeling Informatiebeveiliging en Privacy. Elke burger en ambtenaar moet erop kunnen vertrouwen dat de Rijksoverheid (persoons)gegevens rechtmatig, veilig en op een transparante wijze verwerkt én beschikbaar stelt is als het nodig is. De afdeling Informatiebeveiliging en Privacy draagt hieraan bij. Informatiebeveiliging en Privacy (IBenP) bestaat uit twee teams: het team informatiebeveiliging en het PAR-team. Je komt te werken in het Team Informatiebeveiliging ten behoeve van het project Versterken SOC Stelsel Rijk (VSSR). Het team informatiebeveiliging heeft een aantal rijksbrede taken op het gebied van informatiebeveiliging. Deze zijn beschreven in het Besluit CIO -stelsel Rijk 2021. De taken bestaan uit het rijksbreed monitoren van de stand van zaken op het gebied van informatiebeveiliging, het geven van adviezen, het opstellen van kaders en best practices en coördinatie bij crises. Hierbij werkt het team nauw samen met allerlei stakeholders binnen de rijksoverheid

Eisen en wensen voor de functie Cyber Security SOC Expert

Harde eisen:

 • De kandidaat beschikt over minimaal een WO werk/denkniveau.
 • De kandidaat heeft aantoonbaar kennis van informatiebeveiligingsmethodieken zoals ISO27001/2.
 • De kandidaat heeft minimaal zeven jaar ervaring met werkzaamheden op het snijvlak van IT-techniek en informatiebeveiliging, waarvan een deel in een techinsch/inhoudelijke rol.
 • Minimaal drie jaar ervaring en kennis met inhoudelijke werkzaamheden van een Security Operations Center bij (een) grote organisatie(s).
 • Kandidaat heeft aantoonbaar werkervaring binnen de domeinen Monitoring & Detectie; Cyber Threat Intelligence; Vulnerabilty Management en Incident Response.

Wensen:

 • De mate waarin kandidaat aantoonbaar ervaring heeft met inhoudelijke werkzaamheden binnen een Security Operations Center. Het inrichten en uitbouwen van tooling zoals SIEM, IDS, EDR/XDR en overige veelgebruikte tooling van een Security Operations Center kennen geen geheimen voor je.
 • Mate waarin kandidaat aantoonbare werkervaring heeft in rollen waarbij hij/zij (eind)verantwoordelijkheid droeg voor het ontwikkelen van producten en/of diensten.
 • De mate waarin kandidaat aantoonbaar over adviesvaardigheden beschikt op het gebied van Cybersecurity. Deze adviesvaardigheden moeten in elk geval technisch/functioneel inhoudelijk de volgende categorieën omvatten: Monitoring & Detectie; Cyber Threat Intelligence; Vulnerabilty Management en/of Incident Response. Kandidaat heeft deze ervaringen met zowel ‘on-premise’ als met ‘cloud’ omgevingen
 • Mate waarin kandidaat aantoonbare werkervaring heeft met het opzetten en inrichten van teams die zich bezighouden met cybersecurity.
 • Mate waarin kandidaat aantoonbare werkervaring heeft op het gebied van cybersecurity binnen een breed palet van marktsegementen, waaronder overheid. Kennis van de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO) is een pré.
 • Uit interview blijkt dat kandidaat sociaal vaardig is en over een klantgerichte attitude beschikt. Kandidaat laat zien in staat te zijn om zich in te leven in zijn/haar gesprekspartner.
 • Uit interview blijkt dat kandidaat over senioriteit beschikt en in staat is zijn/haar kennis en ervaring snel en duidelijk over te dragen op gesprekpartners van verschillende niveaus (van operationeel tot C-level). Kandidaat kan zich goed uitdrukken, laat overtuigend zien over goede adviesvaardigheden te beschikken en beschikt over overtuigingskracht.
 • Uit interview blijkt dat kandidaat in staat is om zelfstandig, maar niet solistisch, te werken.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats op een nader te bepalen datum . Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-01-20 07:17:54

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden