Cyber Security Consultant | Utrecht

Sorry, deze opdracht voor Cyber Security Consultant is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Utrecht
Aanvraagnummer:
A2023-1421
Startdatum:
05-02-2024
Verwachte einddatum:
04-02-2026 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
38
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
24-10-2023 10:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Cyber Security Consultant

Wij zijn namens het Ministerie van Defensie op zoek naar een Cyber Security Consultant op basis van 38 uur.

De op de COMMIT afkomende internationaal dynamiserende cyber security (be)dreigingen, technologische ontwikkelingen en de verbeterde begroting van Defensie vereisen steeds snellere en professionelere aandacht van de security. De successen en behaalde verbetering van het niveau van security awareness binnen COMMIT resulteert in steeds meer vraag naar ondersteuning binnen projecten, inkooptrajecten, normeringstrajecten, training en voorlichting. Op basis van het in ontwikkeling zijnde loopbaanpatroon voor de Security Professional binnen defensie, is een verbeterplan ontwikkeld om security binnen de commit toekomstbestendig in te gaan richten. Er zal gestart gaan worden met het inrichten van een Information Security Team, waarbij een decentrale CISO en overige functies ingebed moet gaan worden. De cyber security consultant maakt integraal deel uit van ditin te richten bureau en zal als strategisch partner van de BC-COMMIT helpen om dit bureau professioneel in te richten. .

Dit houdt in dat we op zoek zijn naar een cyber security consultant “plus”. De cyber security zal binnen het beleidsterrein Security ‘breed’ de projecten, inkooptrajecten en normstellingsprocessen gaan begeleiden. Uiteraard krijgt informatie en cyber security hier meer en meer belang. Betrokken functionaris is ‘in hard en nieren’ een echte (cyber) security consultant. Vereiste competenties: teamspeler, nieuwsgierig, analyseren, ondernemen, communicatief sterk, incasseren.

Achtergrond:
De cyber security consultant is een cyber security professional, teamspeler, nieuwsgierig, analytisch, ondernemend, communicatief sterk, incasserend, energiek, integer, vooral pragmatisch en toekomstgericht. Hij/zij bouwt mee aan een open security cultuur, waar het niveau van security awareness nog verder verhoogd moet worden. Hij/zij ondersteunt de directies Inkoop, Projecten en Wapensystemen m.b.t. projectvoering, inkooptrajecten en normeringsactiviteiten.

Organisatie:
Het Cluster Security valt onder de directie Bestuur & Bedrijfsvoering (B&B) binnen de staf van het COMMIT. Het Cluster Security draagt zorg voor en is responsible voor de accountabilities van de C-COMMIT binnen het beleidsterrein security en intelligence. Hiermee bewerkstelligt zij de beheersing van de (rest)risico’s en bedreigingen en daarmee een integere en veilige bedrijfsvoering binnen zowel het Ministerie van Defensie in het algemeen, waaronder missiegebieden, als COMMIT in het bijzonder. Het cluster Security bestaat uit een Front-, Security-, Security Consultancy-, Intelligence-, en Cyberoffice en staat onder leiding van de BC-COMMIT.

Eisen en wensen voor de functie Cyber Security Consultant

Harde eisen:

  • Kandidaat heeft minimaal 4 jaar ervaring in het begeleiden en sturen van opdrachten op strategisch niveau. De opdrachten hebben te maken met het vertalen van de bedrijfsstrategie naar concrete acties. Deze acties worden uitgezet binnen de organisatie, voortgang van bewaakt en waar nodig bijgestuurd;
  • Afgeronde MBA information architecture;
  • Kandidaat beschikt over een CISM certificaat;
  • Kandidaat heeft minimaal 3 jaar ervaring in het implementeren en uitvoeren van security adviezen;
  • Kandidaat heeft minimaal 3 jaar kennis en ervaring van information- en cyber security;
  • Kandidaat heeft minimaal 3 jaar ervaring met meerdere adviestrajecten met meerdere klanten in een security omgeving.

Wensen:

  • Kandidaat heeft bij voorkeur minimaal 4 jaar werkervaring in het begeleiden van projectvoering, inkooptrajecten en normeringsactiviteiten
  • kandidaat heeft bij voorkeur ervaring met projectmatig werken binnen de overheid, bij voorkeur defensie.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-10-19 07:55:31

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden