Coördinator Monitoring | Den Haag

Sorry, deze opdracht voor Coördinator Monitoring is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2023-687
Startdatum:
01-06-2023
Verwachte einddatum:
31-01-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
09-05-2023 12:00
Contactpersoon Quest4:
Martin Notmeijer
Telefoonnummer:
+31 6 29040901
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Coördinator Monitoring

Wij zijn namens SSC-ICT Haaglanden op zoek naar een Coördinator Monitoring op basis van 36 uur.

Het team Centrale monitoring is opgedeeld in 2 DEV teams en een Ops team. Jouw werkzaamheden liggen voornamelijk in het OPS team. Hierin zitten de functioneelbeheerders en de technisch/operationele monitoring specialisten.

Qua aansturing val je onder teammanager OMS en de Product Owner Centrale Monitoring platformen. Je gaat je bezig houden met de aansturing van het team van functioneelbeheerders en technisch/operationele monitoring specialisten en het verder professionaliseren van dit team. Je begeleid stagiaires in het team en nieuwe medewerkers. Daar waar nodig doe je de voorbereiding voor vacatures en begeleid je het indiensttredingsproces van nieuwe medewerkers. Voor deze opdracht is het van belang dat je technisch onderlegd bent zodat je een sparringpartner bent voor je team en kennis hebt van Monitoring. Wij werken met het ITOM product MicroFocus OBM als Single Pane of Glass en een aantal belangrijke elementmanagers zijn SCOM en MicroFocus NNMi(voormalig HP Openview)

Als je hier kennis van hebt dan zou dat perfect zijn maar kennis van andere enterprise monitoring producten(bijvoorbeeld IBM Tivoli) zou ook aansluiten.

Achtergrond:
SSC-ICT gebruikt MicroFocus OpsBridge als centrale monitoring tool(Single Pane of Glass) voor het monitoren van onze omgevingen, daarnaast gebruiken wij ondermeer MicroFocus NNMi voor onze netwerken en SCOM voor onze MicroSoft omgeving. Als je naast OBM ook nog kennis hebt van NNMi, NOM, RPA, RUM, BVD, UCMDB, Operations Analytics / Predictive Analytics dan zou dat super zijn. Daarnaast zien we ook graag dat je je kennis en ervaring inzet om onze medewerkers op een hoger niveau te krijgen.

Je levert een belangrijke bijdrage aan de inrichting, ontwikkeling en professionalisering van onze centrale monitoring omgeving en helpt mee met het bepalen van onze element managers voor OBM. Wij hebben al bepaald dat Microsoft SCOM de element manager gaat worden richting OBM voor alle Microsoft producten, maar er moeten nog meer omgevingen worden aangesloten op OBM. Denk hierbij aan Splunk, Vrops, HP Oneview, Fujitsu ISM, SAP HANA, Citrix, etc…

Je werkt samen met je directe collega’s en de specialisten binnen specifieke productgroepen om tot passende oplossingen te komen. Je kennis draag je over aan je collega’s. Daarnaast lever je input aan de verbetering van de werkprocessen. kennis van MicroFocus OBM en monitoring in het algemeen is in deze rol een pre. Doelstelling is om te komen tot een robuuste inrichting van ons centrale monitoring platform!

Organisatie:
Wij zijn SSC-ICT, het Shared Service Centrum ICT van en voor het rijk, onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. We zijn een van de grootste fullservice ICT-dienstverleners binnen het rijk en servicen de gehele rijksdienst met onder meer rijksbrede IT-services. Ons shared service centrum ondersteunt meer dan 50.000 werkplekken en mobiele devices in Nederland en op 160 ambassadeposten over de gehele wereld. Daarnaast beheren en ontwikkelen we ruim 1000 applicaties, verzorgen housing en hosting in het state of the art overheidsdatacenter (ODC), bieden IT- diensten met extra hoge beveiligingsniveaus en voeren jaarlijks zo’n 260 ICT-projecten uit, waaronder internationale evenementen als het EU- voorzitterschap. Zo zorgen we dat ambtenaren hun belangrijke werk in dienst van de samenleving altijd, overal en veilig kunnen doen.

Eisen en wensen voor de functie Coördinator Monitoring

Harde eisen:

 • HBO Diploma richting ICT behaald;
 • Kandidaten met ervaring bij de overheid of vergelijkbare complexe enterprise IT omgevingen, minimaal 3 jaar ervaring.

Wensen:

 • Hands-on mentaliteit en goed kunnen structureren;
 • Je hebt ervaring met het aansturen, enthousiasmeren en motiveren van een team;
 • Je hebt de technische ervaring om met je team te kunnen sparren over de werkzaamheden waar zij mee bezig zijn;
 • Kennis en ervaring van BISL (0-1 jaar ervraing 0 punten, 1-2 jaar ervaring 5 punten, 2 jaar of meer ervaring 10 punten);
 • Kennis en ervaringen APM (0-1 jaar ervraing 0 punten, 1-2 jaar ervaring 5 punten, 2 jaar of meer ervaring 10 punten);
 • Kennis en ervaring met beheer van een ITOM omgeving (0-1 jaar ervraing 0 punten, 1-2 jaar ervaring 5 punten, 2 jaar of meer ervaring 10 punten);
 • Kennis en ervaring van Microfocus o.a. OBM, RPA, RUM, BVD, UCMDB, RTSM, Operations Analytics / Predictive Analytics (0-1 jaar ervraing 0 punten, 1-2 jaar ervaring 5 punten, 2 jaar of meer ervaring 10 punten);
 • Kennis en ervaring van MicroFocus o.a. NNMi, NOM (0-1 jaar ervraing 0 punten, 1-2 jaar ervaring 5 punten, 2 jaar of meer ervaring 10 punten);
 • Kennis en ervaring van RedHat en Windows Server 2022 (0-1 jaar ervraing 0 punten, 1-2 jaar ervaring 5 punten, 2 jaar of meer ervaring 10 punten).

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Martin Notmeijer bereikbaar op het nummer: +31 6 29040901. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-05-05 08:32:51

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden