Coördinator CTI | Den Haag

Sorry, deze opdracht voor Coördinator CTI is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2024-840
Startdatum:
01-06-2024
Verwachte einddatum:
30-11-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
21-05-2024 23:59
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Coördinator CTI

Opdrachtomschrijving
Als Coördinator Cyber Threat Intelligence (CTI) stuur je in de rol van een Product Owner het CTI-team functioneel aan in hun dagelijkse operatie. Daarbij optimaliseer je de diensten en werkzaamheden van het team, coördineer je de integratie van CTI activiteiten binnen DICTU en vertegenwoordig je DICTU in specifieke (rijksbrede) Cyber Threat Intelligence gerelateerde samenwerkingsverbanden. Tot slot help je mee met opstellen van dreigingsbeelden en draag je deze uit aan (management-) teams binnen en buiten DICTU.

Achtergrond
Veiligheid staat bij DICTU centraal. Informatiebeveiliging heeft topprioriteit. Werken bij onze cybersecurity afdeling zorgt ervoor dat je dagelijks aan het werk bent met onderwerpen die relevant zijn voor de veiligheid en digitale weerbaarheid van Nederland. Het CTI-team bestaat uit een zestal enthousiaste cyber specialisten. Zij leveren diensten op het terrein van CTI, Threat Hunting, Threat Investigations, bepaalde disciplines binnen Digital Forensics en verzorgen SOC (MDR) werkzaamheden voor een deel van het ICT-landschap. Je legt verantwoording af aan de teamleider van het DICTU Security Center en acteert als sparringpartner van de Chief Information Security Officer van DICTU.

Organisatie
DICTU levert ICT en digitale diensten voor EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatiedoelen van haar opdrachtgevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart.

Eisen en wensen voor de functie Coördinator CTI

Harde-eisen

 • Minimaal twee van de volgende diploma’s/certificaten: CCSP, SANS Cyber Threat Intelligence (GCTI), Penetration Testing (OSCP, CEH of vergelijkbaar), GSOC, GSEC, GCIH, GREM, GCIA
 • Werkervaring in het coördineren van zelfstandige experts (3 jaar)

Wensen

 • Uitgebreide kennis van aanvalstechnieken van het internet en multicloudnetwerken, computernetwerken in zijn algemeenheid en uitgebreide ervaring met ICT-veiligheid.
 • Uitstekende schrijf- en presentatievaardigheden.
 • Je hebt kennis en ervaring of affiniteit op het gebied van cyber threat intelligence, incident response en/of cybersecurity.
 • Je bent op de hoogte van de trends op het gebied van cyberaanvallen en verdedigingstechnieken en kunt deze trends vertalen naar voor DICTU te beschermen belangen.
 • Verder heb je affiniteit met het opstellen van dreigingsbeelden en heb je kennis van de trends op het gebied van cyberaanvallen en verdedigingstechnieken. Agile werken is voor jou vanzelfsprekend.
 • Ervaring als productowner met certificering op PSPO-I
 • Ervaring met het Priority Intelligence Requirement [PIR] proces is een pré.

Competenties

 • Organisatiesensitiviteit
 • Analyseren
 • Plannen en Organiseren
 • Overtuigingskracht
 • Besluitvaardig
 • Netwerken
 • Bestuurlijke sensitiviteit

Aanvullende informatie

Deze aanvraag is niet geschikt voor ZZP.

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2024-05-16 14:57:43

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden