Contractmanager IPM | Amsterdam

Sorry, deze opdracht voor Contractmanager IPM is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Amsterdam
Aanvraagnummer:
A2023-153
Startdatum:
01-03-2023
Verwachte einddatum:
29-02-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
24
Indicatie uurtarief:


€ 110.00


Sluitingsdatum aanvraag:
14-02-2023 10:00
Contactpersoon Quest4:
Remco Blommesteijn
Telefoonnummer:
06-11355233
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Contractmanager IPM

Wij zijn namens onze klant opzoek naar een Contractmanager IPM op basis van 24 uur.

De contractmanager bij de afdeling Projecten is verantwoordelijk voor het contractmanagement van meerdere projecten. Denk aan de bouw en renovatie van waterzuiveringsinstallaties, drinkwaterproductielocaties, gemalen, pompstations, dijkverbetering- en waterinrichtingsplannen in het verzorgingsgebied van onze klant.

De rol van de contractmanager is afwisselend en breed. De kandidaat is bij de grotere en complexe projecten verantwoordelijk voor de vaststelling van de inkoopbehoeften (diensten en werken) en het opstellen van de contractstrategieën en inkoopplannen, in samenwerking met de ondersteunende afdeling inkoop. Ook is de kandidaat verantwoordelijk voor de contractvoorbereiding, aanbesteding en contractbeheersing (contractbewaking) binnen de randvoorwaarden van tijd, geld, kwaliteit en risico. Overigens wordt bij meerdere projecten gewerkt conform het zogenaamde IPM-model. Er wordt gebruikt gemaakt van diverse contractvormen zoals UAV-GC, RAW en andere contractvormen en er wordt gewerkt met het Bouw Informatie Management (BIM). De contractmanager wordt betrokken bij meerdere projecten vanaf de definitiefase tot en met de overdracht naar de beheerders en onderhoudt namens de opdrachtgever het contact met externe adviesbureaus (adviseurs) en (bouw)partners. Ook is contractmanager verantwoordelijk voor het onderhandelen met marktpartijen over diverse ramingen, indexeringen, claims, Verzoek tot Wijzigingen (VtW’s), meer-minder werk en marktconformiteit van gehanteerde eenheidsprijzen.

De kandidaat is een bouwer en een pionier die niet bang is zijn handen uit de mouwen te steken en waar nodig zelf zaken op te pakken. Afstemmen, overleggen en verbinden zit in je bloed. De kandidaat beschikt over een gezond gevoel voor humor, is een verbinder en heeft goede adviesvaardigheden (overtuigingskracht maar ook bewegen om de doelen te halen). Ook is de kandidaat een sparringpartner voor zowel je projectteamleden, het management als zijn/haar collega’s en beschikt over goede onderhandelings- en communicatieve vaardigheden.

Achtergrond:
Binnen onze klant zijn wij op zoek naar een ervaren contractmanager voor enkele (grotere en complexe) projecten en voor het contractmanagement.

Organisatie:
Het team contractmanagement is onderdeel van de afdeling Projecten, bestaat uit een diverse groep mensen, waarin iedereen de ruimte krijgt om zijn eigen plek te vinden. Er wordt collegiaal samengewerkt, met passie voor de technische inhoud van ons vak. Onze opgave bestaat uit een brede range van projecten. Van heel technisch, concreet en toegepast, tot complexe, langdurige projecten waarin hele zuiveringen of watersystemen duurzaam en innovatief worden gerealiseerd. Er is veel ruimte voor voorkeur, groei en ontwikkeling. Onze klant is een waterketenbedrijf, en de afdeling Projecten houdt zich bezig met de gehele keten. Dit draagt zeker ook bij aan de diversiteit van het werk en de afwisseling van de inhoud.

Eisen en wensen voor de functie Contractmanager IPM

Harde eisen:

 • Aantoonbare succesvolle (hands-on) ervaring (minimaal 5 jaar in de afgelopen 8 jaar) binnen het werkveld van contractmanagement in een projectomgeving van afvalwater, en/of waterzuivering en/of dijkversterking en/of infrastructurele projecten in zowel de voorbereidings- als uitvoeringsfasen;
 • Minimaal een afgeronde HBO opleiding in een technische richting of in een (technisch) bedrijfskundige richting;
 • In het bezit van een geldig VOL-VCA certificaat of is bereid deze z.s.m. en tegen eigen kosten te verkrijgen;
 • Aantoonbare contractkennis van, en ervaring met, RAW, UAV en UAVGC en bouwteam contracten al dan niet in combinatie met Best Value Procurement;
 • Competenties: -Verbinden: medewerkers motiveren, verbinden en de samenwerking stimuleren zowel binnen als buiten het team bemaling; -Duidelijk communiceren: goed je eigen menig kunnen onderbouwen met heldere argumenten; -Leiderschap: Taakgericht leiding geven, je kunt een team aansturen, overtuigen en klantgericht werken; -Innovatief: Innovatief zijn, ideeën verbeteren en probleemoplossend werken?; -Planmatig: organisatievermogen, zorgvuldig, planmatig en resultaatgericht kunnen werken; -Stressbestendig. je bent in staat om onder tijdsdruk te kunnen werken en je kunt goed schakelen. In geval van calamiteiten zelfstandig handelend op te treden als coördinator scenario; -Analytisch; Breed analyseren en in staat om hoofd- en bijzaken te scheiden.

Wensen:

 • Ervaring met verschillende contracten en inkoopvormen vanuit een opdrachtgevende rol. (15%);
 • Ervaring met werken in een ambtelijke, politiek gedreven organisatie. (15%);
 • Ervaring met het functioneren als contractmanager in een projectteam opgebouwd conform het IPMsamenwerkingsmodel. (20%);
 • Kennis van Systeemgerichte contractbeheersing (SCB). (15%);
 • Ervaring met het opstellen van samenwerkingsovereenkomsten en/of raamcontracten ten behoeve van diensten. (15%);
 • Basisopleiding op het gebied van inkoop- en contractmanagement zoals NEVI 1 afgerond. (10%);
 • Ervaring in de rol van contractmanager in multidisciplinaire projecten (civiel, bouwkunde, werktuigbouwkunde, elektrotechniek en proces automatisering). (10%)(0 tot 1 jaar, 1 t/m 2 jaar, 3 tot 5 jaar, 5+ jaar).

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats op 21 februari tussen 15:00 – 17:00 en 22 februari tussen 9:00 – 12:30. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Remco Blommesteijn bereikbaar op het nummer: 06-11355233. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-02-01 12:13:14

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden